Előd

Keresés FIDELIO

10 találat

május 12., 08:55
„Nyugodtan merjünk kísérletezni”

„Nyugodtan merjünk kísérletezni”

Pár hónapja néhány fuvola-gitár videóklip szinte felrobbantotta a netet: Győri Noémi és Koltai Katalin Mozart- és Haydn-szonáta átiratukból készített felvételeit világszerte több százezren hallgatták meg. A két muzsikussal az átiratok készítéséről és kamarazenélésről beszélgettünk.

január 21., 18:08
Matuz István 70 éves

Matuz István 70 éves

Ha kortárs fuvolazene, akkor alighanem Matuz István neve az elsők között jut a koncertlátogatók eszébe. A nagy klasszikusokon kívül a fuvolista nevéhez számos magyar és külföldi mű bemutatója fűződik. A Fidelio 70. születésnapja alkalmából köszönti a Kossuth-díjas fuvolaművészt.

2016. december 29., 08:42
„Biztos vagyok benne, hogy kiváló együttműködés fog kialakulni köztünk”

„Biztos vagyok benne, hogy kiváló együttműködés fog kialakulni köztünk”

Matuz István 70 éves. Mi mással ünnepelhetnénk ezt meg stílusosabban, mint hogy ellátogatunk január 7-én a Pesti Vigadóba, ahol a magyar fuvolaverseny-irodalom négy kiváló darabját hallgathatjuk meg az ő és a Rácz Zoltán vezényelte Concerto Budapest előadásában? A születésnapos fuvolaművészt a művekkel, a szerzőkkel és a zenész partnerekkel való viszonyáról kérdeztük.

2016. október 26., 08:48
Ez még Kocsis Zoltánt is lenyűgözte

Ez még Kocsis Zoltánt is lenyűgözte

Győri Noémi és Csillagh Katalin közös, a Hungaroton gondozásában megjelenő Glowing Sonorities című lemezének bemutató koncertjén november 8-án este fél nyolckor a BMC-ben nemcsak Reinecke és Franck műveit hallhatja majd a közönség, hanem Stachó László zenetudós vezetésével egy kerekasztal-beszélgetés során betekintést is nyerhet a stúdiómunka kulisszatitkaiba. A lemezről, amelyhez Kocsis Zoltán írt ajánlást, Győri Noémivel beszélgettünk.