Előd

Keresés FIDELIO

11 találat

2016. december 7., 08:12
Élőzene a koporsógyárból

Élőzene a koporsógyárból

Párniczky András gitáros a Nigun zenekar vezetőjeként tizenöt éve foglalkozik „klezjazzel”. A közép-kelet-európai zsidó zene és a jazz ötvözéséből most egy olyan, rendkívüli sodrású lemez született, amit a koporsógyárból átalakított kulturális térben, a bécsi Sargfabrikban rögzítettek élő koncertfelvételként. A lemezt december 21-én az Opusban, és 29-én a Budapest Jazz Clubban is bemutatják.

2016. november 10., 08:30
„A hús-vér zenélés izgat”

„A hús-vér zenélés izgat”

Enyedi Sugárka nevéhez hűen a zenében is az élet napos oldalán jár. Már első lemezén, a Las puertas abiertas című albumon a latin jazzből merítő, derűs hangvételű saját szerzeményei szólaltak meg spanyol és angol nyelven. November 14-én második lemezét, a You're calling me-t a Budapest Jazz Clubban mutatja be.

2016. október 27., 08:27

"A lényeg, hogy Beethovent játszunk"

Szokatlan helyszínen, a Zeneakadémián készül lemezbemutatóra a Sárik Péter Trió november 4-én. A felvételre került Beethoven-feldolgozásokról Sárik Péter jazz-zongoristával, a formáció vezetőjével beszélgettünk, aki azt is elárulta, hogyan népszerűsíti a jazz a komolyzenét, valamint hogy legközelebb Haydn műveivel szeretne hasonló szellemben foglalkozni.