Erzsébet

Keresés FIDELIO

18 találat

május 12., 08:55
„Nyugodtan merjünk kísérletezni”

„Nyugodtan merjünk kísérletezni”

Pár hónapja néhány fuvola-gitár videóklip szinte felrobbantotta a netet: Győri Noémi és Koltai Katalin Mozart- és Haydn-szonáta átiratukból készített felvételeit világszerte több százezren hallgatták meg. A két muzsikussal az átiratok készítéséről és kamarazenélésről beszélgettünk.

2016. december 18., 08:41
Figaro a bútoráruházban

Figaro a bútoráruházban

Nemrég láthattuk az utolsó előadást a Teatro alla Scala új Figaro házassága rendezéséből. Olyan világhírű énekesekkel találkozhattunk a szereposztásban, mint Diana Damrau vagy Simon Keenlyside, míg a karmesteri pálcát Franz Welser-Möst tartotta. Azonban a kisebb szerepekben is kellemes meglepetések vártak ránk, egyedül a rendezés nem aratott osztatlan sikert a nézők és a kritikusok körében.

2016. december 5., 08:23
„Szeretem, amit csinálok”

„Szeretem, amit csinálok”

Helmuth Rilling korunk legismertebb karmesterei közé tartozik. Tevékenységének középpontjában elsősorban J. S. Bach művészete áll. Több kiváló együttes alapítása fűződik a nevéhez, közöttük a világhírű Gächingi Kamarakórus és a stuttgarti Bach Akadémia. A 83 éves karmesterrel legutóbbi budapesti látogatásakor beszélgettünk Magyarországhoz fűződő kapcsolatáról, legemlékezetesebb koncertjeiről, a zene „lényegéről” és arról, hogy milyen zeneművel ünnepli a karácsonyt.