Olivér

Családi gabonanap a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

2011.08.16. 10:21

Programkereső

Az "Egy csipetnyi Európa - A Taste of Europe" című kiállításhoz kapcsolódó zárórendezvényen mindenki elkészítheti saját magképét, üvegfestett búzakalászát vagy dísztésztáját. A múzeum látogatói megismerkedhetnek a növény kalandos történetével és a liszt őrlését, szitálását is kipróbálhatják.

A kiállítás 2011. január 26-án nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy gondolatébresztő módon mutassa be kilenc európai ország legjellemzőbb élelmiszeréhez fűződő viszonyát. A kétnyelvű (angol és magyar) tárlat érdekessége, hogy az együttműködő országokban a túlnyomó részben egyforma tárlatot egy időben tekinthetik meg a látogatók. Miért fontos Csehország számára a sör? Miért a halat mutatja be nemzetük legfontosabb élelmiszereként Skócia? És miért választottuk mi magyarok a gabonát? Ha kíváncsi a legkülönbözőbb táplálékok eredetére, felhasználására és hogy melyik mentette meg népét az éhínségtől, látogasson el hozzánk!

Márton-napi mulatság
Márton-napi mulatság

Az augusztus 31-én záró kiállításhoz kapcsolódóan színes családi-napot szervez a múzeum a nagyszabású HÍR-es Íznapokkal egy időben. A látogatók megtanulhatják a gabonaábécét, beülhetnek a búzasuliba, kipróbálhatják a kézügyességüket és érdekes tárlatvezetéseken is részt vehetnek, miközben a vár udvarán a legkülönlegesebb magyar élelmiszereket is megkóstolhatják.

A Kerek-perec című rendezvényre augusztus 27-én 10 és 16 óra között kerül sor a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.