Vilmos

Film

 • június 16., 09:38

  Több ezer olajfestményből készült a világ első festmény-filmje Több ezer olajfestményből készült a világ első festmény-filmje

  Van Gogh élete és művei is megjelennek a rendhagyó technikával készült Loving Vincent című filmben: a Csillagos éj című kép mellett még az ikonikus füllevágás is megelevenedik a festményekből. A film a héten debütált a hétfőn kezdődött Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.
 • június 20., 14:52

  Mesefilmáradat Kecskeméten Mesefilmáradat Kecskeméten

  Vuktól a Lengemesékig találhatnak néznivalót a gyerekek a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon június 21-től 25-ig. A fesztivál minden programja ingyenes!
 • június 14., 14:15

  A nő, ha Shakespeare A nő, ha Shakespeare

  Szabó T. Annát a Szerelmes Shakespeare lefordításáról és az angol bárd szonettjeinek magyarra ültetéséről is kérdeztük.
 • június 11., 11:37

  Nézni könnyű, csak gondolkodni nehéz rajta Nézni könnyű, csak gondolkodni nehéz rajta

  Cannes után a magyar mozikba is megérkezett Mundruczó Kornél filmje. A Jupiter holdja egy szuperképességű menekült és egy megváltást kereső orvos kalandjaival mesél Európáról és a közhangulatról.
 • 2017 június 9.
 • Réz András: „Megváltoztak a magyar filmek”

  Réz András: „Megváltoztak a magyar filmek”

  2017.06.09. 11:25 Módosítva: 2017-06-13 15:35:26
  0
  A jelen magyar kultúra ötven arcát bemutató KULT50 magazinban helyet kaptak a hazai filmművészet azon alkotói is, akik az elmúlt közel másfél évben figyelemreméltó produktummal rukkoltak elő. Az egyik válogató, Réz András filmesztéta beszélt a magyar filmek sikerének titkáról.
 • június 9., 09:45

  Csaknem a feledés homályába veszett az első női filmrendező Csaknem a feledés homályába veszett az első női filmrendező

  Ha férfinek születik, talán ma vele kezdődnének a filmtörténeti könyvek, de így, hogy nőnek született, egy évszázadra elfelejtette őt az emberiség. Alice Guy-Blaché volt az első nő, aki filmet rendezett.
 • június 2., 11:55

  Shakespeare forogna a sírjában, ha látná Shakespeare forogna a sírjában, ha látná

  Számos filmadaptáció olyan szabadon és merészen kezeli Shakespeare eredeti műveit, hogy a szerző valószínűleg rá sem ismerne saját alkotására. Íme az öt legeredetibb újragondolás!
 • június 1., 15:50

  Derítse ki, mennyire ismeri Hans Zimmer filmzenéit! Derítse ki, mennyire ismeri Hans Zimmer filmzenéit!

  Idén igazán gazdagon el vagyunk látva filmzeneszerzőkkel, ami a koncertkínálatot illeti, de nézzük meg, valójában tudjuk-e, melyik mozifilmben csendülnek fel a hazánkban koncertező Hans Zimmer szerzeményei.
 • május 30., 16:29

  Európai miniturnén az animációsfilm-zenék királya Európai miniturnén az animációsfilm-zenék királya

  Minden valószínűség szerint megdőlt az egy koncertteremre eső plüss Totorók európai rekordja a prágai Filmzenei Fesztivál zárókoncertjén, ahol a legendás rajzfilmes, Mijazaki Hajaó filmjeinek állandó zeneszerzője, Hiszaisi Dzsó vezényelte saját szerzeményeit. Június 9-én Párizsban koncertezik.
 • május 30., 13:46

  Lépjen fel James Newton Howarddal! Lépjen fel James Newton Howarddal!

  Énekelje el az Éhezők viadalának dalát ahhoz, hogy Hollywood egyik kedvenc zeneszerzőjének novemberi koncertjén ön is ott álljon a színpadon!
 • május 29., 11:03

  Meglepetésgyőzelem és Netflix-kivégzés az idei Cannes-i filmfesztiválon Meglepetésgyőzelem és Netflix-kivégzés az idei Cannes-i filmfesztiválon

  Győzött a svéd szatíra, miközben a legnagyobb nevek díj nélkül maradtak - csak úgy mint a magyar Jupiter holdja.
 • május 28., 12:39

  Szexbotrány törte ketté a nagykőrösi sikolykirálynő hollyoodi karrierjét Szexbotrány törte ketté a nagykőrösi sikolykirálynő hollyoodi karrierjét

  Hajmássy Ilona operaénekesnőből vált hollywoodi üdvöskévé, majd az olcsó B-filmek kelléknőjévé.
 • május 24., 15:02

  Eddig ismeretlen felvételek a Polgár lányokról szóló filmben Eddig ismeretlen felvételek a Polgár lányokról szóló filmben

  Gyerekkoruktól megfosztott kis felnőttek, az apa ambíciójának áldozata vagy a magukban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználó zsenik? A nyolcvanas években az egész ország azt találgatta, hogy Polgár László elrontotta-e a gyerekei életét vagy bebizonyítja, hogy megfelelő neveléssel bárkiből lehet zseni.
 • május 23., 15:56

  Elhunyt Roger Moore Elhunyt Roger Moore

  A legendás angol színész, az Angyal, a Minden lében két kanál és a James Bond-filmek sztárja 89 éves volt.
 • május 23., 12:06

  Szerette a közönség Cannes-ban Kristóf György filmjét Szerette a közönség Cannes-ban Kristóf György filmjét

  Kristóf György Out című első játékfilmjét hétfőn mutatták be a 70. cannes-i fesztiválon a második legfontosabb versenyszekcióban, az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű válogatásában.
 • május 23., 10:26

  Veszélyben van Willem Dafoe füle! Veszélyben van Willem Dafoe füle!

  Julian Schnabel, a festőből lett filmrendező életrajzi filmet forgat Van Gogh-ról, és már meg is találta azt a színészt, aki a leghitelesebben tudná alakítani a tragikus sorsú, zseniális festőt - adta hírül a news.artnet.com.
 • május 20., 10:33

  Vidéki magyar lányból hollywoodi világsztár, majd unalmas golfozó feleség Vidéki magyar lányból hollywoodi világsztár, majd unalmas golfozó feleség

  Bánky Vilma Nagydorogról indulva vált az egyik legnagyobb hollywoodi sztárrá a némafilmkorszakban. A hangosfilm ölte meg karrierjét.
 • május 19., 16:09

  Menekültet változtatott szuperhőssé Mundruczó Menekültet változtatott szuperhőssé Mundruczó

  Péntek este tartják Mundruczó Kornél Jupiter holdja című filmjének hivatalos bemutatóját a Cannes-i Filmfesztiválon, a magyar nézők pedig június 8-tól láthatják a mozikban.
 • május 17., 13:33

  Most bárki tanulhat filmezést Szász Jánostól! Most bárki tanulhat filmezést Szász Jánostól!

  Ő is szerepel ugyanis az Összpróba Tábor tanári karában. Az alkotótábor 2017-ben is Balatonbogláron várja a fiatalokat, akik színjátszást, táncot, zenét tanulhatnak és a filmezés világával is megismerkedhetnek.
 • Luxus, hírnév, Cannes – egy fesztivál fotóalbuma

  Luxus, hírnév, Cannes – egy fesztivál fotóalbuma

  2017.05.17. 09:17 Módosítva: 2017-05-24 15:41:38
  15
  70. alkalommal nyitja meg kapuit a cannes-i filmfesztivál május 17-én. Nézze meg, ki mindenki fordult már meg a népszerű eseményen az elmúlt években!
 • május 13., 12:35

  Érkezés Magyarországon: milyen nyelven szólnánk a földönkívüliekhez? Érkezés Magyarországon: milyen nyelven szólnánk a földönkívüliekhez?

  Az Érkezés című filmben többek között amerikaiak és kínaiak veszik fel a kapcsolatot a földjükre érkező idegenekkel. Minden nemzet a saját nyelvével kezd el velük kommunikálni. Mit csinálnánk, ha Budapestre szállna le az űrhajó? Milyen nyelven lenne célszerű kommunikálni egy másik fajjal?
 • május 6., 10:27

  A díva, aki imádott öltönyt hordani A díva, aki imádott öltönyt hordani

  Marlene Dietrich, a legendás filmcsillag huszonöt éve, 1992. május 6-án halt meg Párizsban, kilencvenévesen. Végakaratának megfelelően Berlinben temették el.
 • május 5., 15:17

  Egykori egyeteme kapta Zsigmond Vilmos hagyatékának egy részét Egykori egyeteme kapta Zsigmond Vilmos hagyatékának egy részét

  Özvegye ajándékozta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) könyvtárának a tavaly elhunyt magyarországi születésű Oscar-díjas amerikai operatőr és rendező filmezéssel és fotózással foglalkozó albumait és szakkönyveit.
 • május 5., 14:17

  Saját magát játssza Ferenc pápa egy új filmben Saját magát játssza Ferenc pápa egy új filmben

  A tabudöntögető egyházfő a Beyond the Sun című új filmben debütál színészként, amit a cannes-i filmfesztivál idején folyó nemzetközi filmvásáron szeretne értékesíteni az olasz Ambi Pictures produkciós cég.
 • 2017 április 30.
 • Loyolai Szent Ignác, a wannabe-lovaghős

  Loyolai Szent Ignác, a wannabe-lovaghős

  2017.04.30. 10:10 Módosítva: 2017-05-03 16:57:41
  2
  A jezsuita rend alapítója romantikus hősként képzelte el magát, egy ágyúgolyó viszont egészen más mederbe terelte életét: Istenhez fordult és a katolikus egyház egyik legnagyobb reformista híve lett. Megtérését és életét dolgozza fel az Ignác című film.
 • április 25., 10:04

  Zsigmond Vilmos tiszteletére rendeznek filmfesztivált Zsigmond Vilmos tiszteletére rendeznek filmfesztivált

  Harminchárom alkotás szerepel a tavaly elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző nemzetközi filmfesztivál versenyprogramján, a találkozó május 10-én kezdődik Szegeden.
 • április 19., 15:53

  Mijazaki állandó zeneszerzője Prágában koncertezik Mijazaki állandó zeneszerzője Prágában koncertezik

  Bár idén különösen jól el vagyunk látva belföldi filmzenei koncertekkel is, érdemes 6 órát utazni, hogy meghallgassuk Hiszaisi Dzsó műveit, melyeket maga a szerző vezényel vasárnap. A Chihiro Szellemországban, a Totoró - a varázserdő titka vagy a Vándorló palota zeneszerzője ritkán ruccan át Európába koncertezni.
 • április 19., 10:04

  Pótolják a Körhinta hiányzó kockáit Pótolják a Körhinta hiányzó kockáit

  Soha nem látott minőségben kerülhetnek mozikba a régi magyar filmek. Évente 15 klasszikus magyar film kockáról kockára történő, teljes körű restaurálását indította el az idén 60 éves filmarchívum. Idén többek közt a Körhinta, a Valahol Európában és Enyedi Ildikó klasszikusa, Az én XX. századom lesz soron.
 • április 18., 09:31

  A három Oscar-díjas fényíró A három Oscar-díjas fényíró

  Vittorio Storaro egész alkotói életművében a fényt tanulmányozta, olyan filmeket fényképezve mint az Apokalipszis most vagy a Dick Tracy.
 • április 16., 10:22

  Farkas Franciska: „Nő vagyok, budapesti, színész, magyar és roma” Farkas Franciska: „Nő vagyok, budapesti, színész, magyar és roma”

  Nemrég elnyerte a Televíziós Újságírók díját az Aranyélet mellékszereplőjeként, a most bemutatott Brazilokban pedig a női főszerepet játssza Farkas Franciska, akivel a Gyöngyöstől a mozivásznakig vezető kanyargós útról beszélgettünk.