István, Vajk

Film

 • augusztus 16., 13:24

  Sörgyári capriccióval és Jiří Menzellel nyit az idei CineFest Sörgyári capriccióval és Jiří Menzellel nyit az idei CineFest

  Az Oscar-díjas cseh rendező rendező mellett a film legendás női főszereplője, Magda Vášáryová is a miskolci filmfesztivál díszvendége lesz szeptember 8-án.
 • augusztus 18., 12:01

  Zenéjét szerezte: Vladimir Cosma Zenéjét szerezte: Vladimir Cosma

  Az alábbi mondat szinte valamennyi hetvenes-nyolcvanas évekbeli francia vígjáték kellemes hangon felolvasott stáblistáján elhangzott. Emlékszik még, hogy melyik Louis de Funes- vagy Pierre Richard-filmhez melyik dallam tartozik? Töltse ki kvízünket és kiderül!
 • augusztus 10., 14:25

  A legdurvább filmjelenetek, amelyek átcsúsztak a korhatár-besoroláson A legdurvább filmjelenetek, amelyek átcsúsztak a korhatár-besoroláson

  Ma már pontosan lefektetett szabályok szerint osztályozzák a filmeket, de régen kevésbé volt kidolgozott a rendszer, karikából is kevesebb volt, és így születtek egészen furcsa ítéletek is a korhatárokat illetően.
 • 2017 augusztus 9.
 • Az Idétlen időkig operatőre lett az Oscar-díjakról döntő akadémia elnöke

  Az Idétlen időkig operatőre lett az Oscar-díjakról döntő akadémia elnöke

  2017.08.09. 11:38 Módosítva: 2017-08-11 10:41:44
  0
  John Bailey operatőr-filmrendező egy évre kapta meg az Amerikai Filmakadémia elnöki pozícióját.
 • augusztus 9., 09:35

  Genetikai betegsége hozott filmszerepet a spanyol színésznek Genetikai betegsége hozott filmszerepet a spanyol színésznek

  Betegsége miatt Javier Botetnek rendellenesen hosszú és hajlítható végtagjai vannak - ami ideálissá teszi őt a szörnyszerepekre.
 • augusztus 5., 10:18

  A jó testvér, aki soha nem lépett ki Gábor Zsa Zsa árnyékából A jó testvér, aki soha nem lépett ki Gábor Zsa Zsa árnyékából

  Gábor Évát a legföldhözragadtabb Gábor-lánynak mondták, és a legtehetségesebbnek is - már ami a színészetet illeti. Ez azonban mindig is csak másodlagos foglalkozása volt a Gáboroknak. Éva viszont minden másban alul maradt testvéreivel szemben: csak ötször házasodott, és jobbára a tévében szerepelt, vagy mesefilmeket szinkronizált.
 • augusztus 2., 13:36

  Drakula leszármazottja a Kádár-korban élt? Drakula leszármazottja a Kádár-korban élt?

  Októberben kezdik forgatni a Nagy Zsolt főszereplésével készülő magyar vámpírfilmet, amely emellett még romantikus vígjáték és kémfilm is lesz, mindezt a hetvenes évek Magyarországán.
 • 2017 augusztus 1.
 • Luke Evans Budapest Bár koncerten lazít

  Luke Evans Budapest Bár koncerten lazít

  2017.08.01. 11:15 Módosítva: 2017-08-06 11:55:09
  67
  A színész kihasználja a forgatási szüneteket és belekóstol a magyar kulturális életbe. Márciusban az Operaházban járt, hétfő este pedig a Vajdahunyadvárban bukkant fel a közönség soraiban.
 • július 31., 12:12

  Holtan találták Jeanne Moreau-t Holtan találták Jeanne Moreau-t

  A francia színésznő párizsi otthonában hunyt el. 89 éves volt.
 • július 25., 10:01

  A filmvilág Napóleonja: a magyar, aki feltalálta Hollywoodot A filmvilág Napóleonja: a magyar, aki feltalálta Hollywoodot

  Zukor Adolf megalapította a világ egyik első filmstúdióját, ötletei nélkül Hollywood ma nem létezne - vagy legalábbis nem ebben a formában.
 • július 17., 09:41

  Egyre többet cigarettáznak a filmekben Egyre többet cigarettáznak a filmekben

  A korábbinál is többször gyújtanak rá a hollywoodi filmekben - a szakértők közegészségügyi veszélyt látnak a tendenciában.
 • július 15., 10:21

  Élete végéig nőcsábász és vámpír maradt a magyar Drakula Élete végéig nőcsábász és vámpír maradt a magyar Drakula

  Lugosi Béla olyan élethűen alakította Drakulát a Broadway-n és az első filmváltozatban, hogy azt hitték, valójában vámpír. Komolyan vette a színházat és a színészetet is, a vámpír-szerep viszont megpecsételte a sorsát - soha nem tudott kitörni a skatulyából. Ötször nősült, az ötödik válását viszont már nem élte meg.
 • július 14., 14:19

  Rómeó és Júlia az egész világ Rómeó és Júlia az egész világ

  Minden bizonnyal a Rómeó és Júlia William Shakespeare legnagyobb hatású műve, amit az is jelez, hogy a hagyományos feldolgozásokon kívül a mai napig számtalan olyan film készül, amely csak lazán adaptálja az alkotást, több ponton is elszakad tőle, mégis felfedezhető benne az időközben mítosszá vált tragikus szerelmi történet. Íme a legizgalmasabbak!
 • július 14., 12:07

  Imádta a zsűri Török Ferenc filmjét Berlinben Imádta a zsűri Török Ferenc filmjét Berlinben

  A legjobb rendezés díját kapta az 1945 című alkotás a 23. Berlin - Brandenburgi Zsidó Filmfesztiválon.
 • július 11., 16:15

  Végre láthatjuk, hogy néz ki a szex egy fénymásoló szemszögéből Végre láthatjuk, hogy néz ki a szex egy fénymásoló szemszögéből

  Online is elérhető Kőszegi Tamás erotikus kísérleti filmje, a The Copyist / A Másoló. Különlegessége, hogy a világon egyedülálló módon filmkészítésre teljesen alkalmatlan eszközzel, egy fénymásolóval készült.
 • július 7., 15:51

  Fődíjat nyert a párizsi filmfesztiválon a Sohavégetnemérős Fődíjat nyert a párizsi filmfesztiválon a Sohavégetnemérős

  Tavaly decemberben került a magyar mozikba Tiszeker Dániel rendező és Lévai Balázs producer első nagyjátékfilmje, a Sohavégetnemérős és azóta sorra gyűjti be a díjakat.
 • július 6., 11:00

  Annette Bening lesz a velencei filmfesztivál zsűrielnöke Annette Bening lesz a velencei filmfesztivál zsűrielnöke

  Itt volt az ideje, hogy megszakítsák a férfi zsűrielnökök hosszú sorát és egy ragyogó, tehetséges és inspiráló nőt hívjanak meg a nemzetközi versenyprogram zsűrijének vezetésére - mondta Alberto Barbera fesztiváligazgató. A velencei mustrának több mint tíz éve nem volt női zsűrielnöke.
 • július 4., 11:20

  Ilyen horrorfilmet biztos nem látott még a moziban Ilyen horrorfilmet biztos nem látott még a moziban

  Már vetítik Lichter Péter avantgárd horrorfilmjét, ami nem csak a műfaji klisékkel, de a nézővel is bátor játékot játszik.
 • július 1., 10:21

  Sinatrát és Richard Burtont is elcsábította, színészkedés helyett milliomosokra vadászott Sinatrát és Richard Burtont is elcsábította, színészkedés helyett milliomosokra vadászott

  Gábor Zsazsa az egyik legelső olyan celeb, aki azért ismert, mert híres. Több tucat filmben szerepelt, de nem alakításairól, hanem botrányairól, csípős megjegyzéseiről és házasságairól vált ismertté. Kilencszer házasodott és hétszer vált el, mindegyik frigye csak egyre híresebbé és gazdagabbá tette.
 • 2017 június 30.
 • Elárverezik Walt Disney Hófehérkéjének eredeti, kézzel festett kockáit

  Elárverezik Walt Disney Hófehérkéjének eredeti, kézzel festett kockáit

  2017.06.30. 14:54 Módosítva: 2017-07-05 09:58:17
  0
  Az árverést bonyolító Hanson Aukciósház szakértői szerint összesen akár 23 ezer fontot (8,1 millió forint) is fizethetnek az 1937-ben készült filmtörténeti ritkaságokért.
 • június 29., 14:11

  Több magyar művész is részt vesz az Oscar-díjak odaítélésében Több magyar művész is részt vesz az Oscar-díjak odaítélésében

  Rekordnak számító 774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót, animációs filmest hívott meg soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia.
 • június 27., 11:19

  Két Törőcsik egy filmben Két Törőcsik egy filmben

  Mészáros Márta legújabb alkotása, az Aurora Borealis – Északi fény Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével október 19-én kerül a hazai mozikba. A fordulatos családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.
 • június 26., 09:30

  Magyar rajzfilmeket díjaztak Kecskeméten Magyar rajzfilmeket díjaztak Kecskeméten

  A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta, Bucsi Réka LOVE című alkotása pedig a legjobb rövidfilm kategóriában nyert. A 10. Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál legjobb egészestés animációja A vörös teknős lett. A közönségdíjat az Életem Cukkiniként vihette haza.
 • június 20., 14:52

  Mesefilmáradat Kecskeméten Mesefilmáradat Kecskeméten

  Vuktól a Lengemesékig találhatnak néznivalót a gyerekek a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon június 21-től 25-ig. A fesztivál minden programja ingyenes!
 • június 16., 09:38

  Több ezer olajfestményből készült a világ első festmény-filmje Több ezer olajfestményből készült a világ első festmény-filmje

  Van Gogh élete és művei is megjelennek a rendhagyó technikával készült Loving Vincent című filmben: a Csillagos éj című kép mellett még az ikonikus füllevágás is megelevenedik a festményekből. A film a héten debütált a hétfőn kezdődött Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.
 • június 14., 14:15

  A nő, ha Shakespeare A nő, ha Shakespeare

  Szabó T. Annát a Szerelmes Shakespeare lefordításáról és az angol bárd szonettjeinek magyarra ültetéséről is kérdeztük.
 • június 11., 11:37

  Nézni könnyű, csak gondolkodni nehéz rajta Nézni könnyű, csak gondolkodni nehéz rajta

  Cannes után a magyar mozikba is megérkezett Mundruczó Kornél filmje. A Jupiter holdja egy szuperképességű menekült és egy megváltást kereső orvos kalandjaival mesél Európáról és a közhangulatról.
 • 2017 június 9.
 • Réz András: „Megváltoztak a magyar filmek”

  Réz András: „Megváltoztak a magyar filmek”

  2017.06.09. 11:25 Módosítva: 2017-06-13 15:35:26
  0
  A jelen magyar kultúra ötven arcát bemutató KULT50 magazinban helyet kaptak a hazai filmművészet azon alkotói is, akik az elmúlt közel másfél évben figyelemreméltó produktummal rukkoltak elő. Az egyik válogató, Réz András filmesztéta beszélt a magyar filmek sikerének titkáról.
 • június 9., 09:45

  Csaknem a feledés homályába veszett az első női filmrendező Csaknem a feledés homályába veszett az első női filmrendező

  Ha férfinek születik, talán ma vele kezdődnének a filmtörténeti könyvek, de így, hogy nőnek született, egy évszázadra elfelejtette őt az emberiség. Alice Guy-Blaché volt az első nő, aki filmet rendezett.
 • június 2., 11:55

  Shakespeare forogna a sírjában, ha látná Shakespeare forogna a sírjában, ha látná

  Számos filmadaptáció olyan szabadon és merészen kezeli Shakespeare eredeti műveit, hogy a szerző valószínűleg rá sem ismerne saját alkotására. Íme az öt legeredetibb újragondolás!