Hella

Film

 • május 23., 15:56

  Elhunyt Roger Moore Elhunyt Roger Moore

  A legendás angol színész, az Angyal, a Minden lében két kanál és a James Bond-filmek sztárja 89 éves volt.
 • május 24., 15:02

  Eddig ismeretlen felvételek a Polgár lányokról szóló filmben Eddig ismeretlen felvételek a Polgár lányokról szóló filmben

  Gyerekkoruktól megfosztott kis felnőttek, az apa ambíciójának áldozata vagy a magukban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználó zsenik? A nyolcvanas években az egész ország azt találgatta, hogy Polgár László elrontotta-e a gyerekei életét vagy bebizonyítja, hogy megfelelő neveléssel bárkiből lehet zseni.
 • május 23., 12:06

  Szerette a közönség Cannes-ban Kristóf György filmjét Szerette a közönség Cannes-ban Kristóf György filmjét

  Kristóf György Out című első játékfilmjét hétfőn mutatták be a 70. cannes-i fesztiválon a második legfontosabb versenyszekcióban, az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű válogatásában.
 • május 23., 10:26

  Veszélyben van Willem Dafoe füle! Veszélyben van Willem Dafoe füle!

  Julian Schnabel, a festőből lett filmrendező életrajzi filmet forgat Van Gogh-ról, és már meg is találta azt a színészt, aki a leghitelesebben tudná alakítani a tragikus sorsú, zseniális festőt - adta hírül a news.artnet.com.
 • május 20., 10:33

  Vidéki magyar lányból hollywoodi világsztár, majd unalmas golfozó feleség Vidéki magyar lányból hollywoodi világsztár, majd unalmas golfozó feleség

  Bánky Vilma Nagydorogról indulva vált az egyik legnagyobb hollywoodi sztárrá a némafilmkorszakban. A hangosfilm ölte meg karrierjét.
 • május 19., 16:09

  Menekültet változtatott szuperhőssé Mundruczó Menekültet változtatott szuperhőssé Mundruczó

  Péntek este tartják Mundruczó Kornél Jupiter holdja című filmjének hivatalos bemutatóját a Cannes-i Filmfesztiválon, a magyar nézők pedig június 8-tól láthatják a mozikban.
 • május 17., 13:33

  Most bárki tanulhat filmezést Szász Jánostól! Most bárki tanulhat filmezést Szász Jánostól!

  Ő is szerepel ugyanis az Összpróba Tábor tanári karában. Az alkotótábor 2017-ben is Balatonbogláron várja a fiatalokat, akik színjátszást, táncot, zenét tanulhatnak és a filmezés világával is megismerkedhetnek.
 • Luxus, hírnév, Cannes – egy fesztivál fotóalbuma

  Luxus, hírnév, Cannes – egy fesztivál fotóalbuma

  2017.05.17. 09:17 Módosítva: 2017-05-24 15:41:38
  15
  70. alkalommal nyitja meg kapuit a cannes-i filmfesztivál május 17-én. Nézze meg, ki mindenki fordult már meg a népszerű eseményen az elmúlt években!
 • május 13., 12:35

  Érkezés Magyarországon: milyen nyelven szólnánk a földönkívüliekhez? Érkezés Magyarországon: milyen nyelven szólnánk a földönkívüliekhez?

  Az Érkezés című filmben többek között amerikaiak és kínaiak veszik fel a kapcsolatot a földjükre érkező idegenekkel. Minden nemzet a saját nyelvével kezd el velük kommunikálni. Mit csinálnánk, ha Budapestre szállna le az űrhajó? Milyen nyelven lenne célszerű kommunikálni egy másik fajjal?
 • május 6., 10:27

  A díva, aki imádott öltönyt hordani A díva, aki imádott öltönyt hordani

  Marlene Dietrich, a legendás filmcsillag huszonöt éve, 1992. május 6-án halt meg Párizsban, kilencvenévesen. Végakaratának megfelelően Berlinben temették el.
 • május 5., 15:17

  Egykori egyeteme kapta Zsigmond Vilmos hagyatékának egy részét Egykori egyeteme kapta Zsigmond Vilmos hagyatékának egy részét

  Özvegye ajándékozta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) könyvtárának a tavaly elhunyt magyarországi születésű Oscar-díjas amerikai operatőr és rendező filmezéssel és fotózással foglalkozó albumait és szakkönyveit.
 • május 5., 14:17

  Saját magát játssza Ferenc pápa egy új filmben Saját magát játssza Ferenc pápa egy új filmben

  A tabudöntögető egyházfő a Beyond the Sun című új filmben debütál színészként, amit a cannes-i filmfesztivál idején folyó nemzetközi filmvásáron szeretne értékesíteni az olasz Ambi Pictures produkciós cég.
 • 2017 április 30.
 • Loyolai Szent Ignác, a wannabe-lovaghős

  Loyolai Szent Ignác, a wannabe-lovaghős

  2017.04.30. 10:10 Módosítva: 2017-05-03 16:57:41
  2
  A jezsuita rend alapítója romantikus hősként képzelte el magát, egy ágyúgolyó viszont egészen más mederbe terelte életét: Istenhez fordult és a katolikus egyház egyik legnagyobb reformista híve lett. Megtérését és életét dolgozza fel az Ignác című film.
 • április 25., 10:04

  Zsigmond Vilmos tiszteletére rendeznek filmfesztivált Zsigmond Vilmos tiszteletére rendeznek filmfesztivált

  Harminchárom alkotás szerepel a tavaly elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző nemzetközi filmfesztivál versenyprogramján, a találkozó május 10-én kezdődik Szegeden.
 • április 19., 15:53

  Mijazaki állandó zeneszerzője Prágában koncertezik Mijazaki állandó zeneszerzője Prágában koncertezik

  Bár idén különösen jól el vagyunk látva belföldi filmzenei koncertekkel is, érdemes 6 órát utazni, hogy meghallgassuk Hiszaisi Dzsó műveit, melyeket maga a szerző vezényel vasárnap. A Chihiro Szellemországban, a Totoró - a varázserdő titka vagy a Vándorló palota zeneszerzője ritkán ruccan át Európába koncertezni.
 • április 19., 10:04

  Pótolják a Körhinta hiányzó kockáit Pótolják a Körhinta hiányzó kockáit

  Soha nem látott minőségben kerülhetnek mozikba a régi magyar filmek. Évente 15 klasszikus magyar film kockáról kockára történő, teljes körű restaurálását indította el az idén 60 éves filmarchívum. Idén többek közt a Körhinta, a Valahol Európában és Enyedi Ildikó klasszikusa, Az én XX. századom lesz soron.
 • április 18., 09:31

  A három Oscar-díjas fényíró A három Oscar-díjas fényíró

  Vittorio Storaro egész alkotói életművében a fényt tanulmányozta, olyan filmeket fényképezve mint az Apokalipszis most vagy a Dick Tracy.
 • április 16., 10:22

  Farkas Franciska: „Nő vagyok, budapesti, színész, magyar és roma” Farkas Franciska: „Nő vagyok, budapesti, színész, magyar és roma”

  Nemrég elnyerte a Televíziós Újságírók díját az Aranyélet mellékszereplőjeként, a most bemutatott Brazilokban pedig a női főszerepet játssza Farkas Franciska, akivel a Gyöngyöstől a mozivásznakig vezető kanyargós útról beszélgettünk.
 • április 13., 15:44

  Két magyar film a Cannes-i programban Két magyar film a Cannes-i programban

  Mundruczó Kornél legújabb filmje az Arany Pálmáért versenyezhet, Kristóf György első játékfilmje, az Out című alkotás pedig a második legjelentősebb szekcióba, az Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) című válogatásba került be.
 • Megvan a Titanic győztese!

  Megvan a Titanic győztese!

  2017.04.13. 11:18 Módosítva: 2017-04-18 14:24:20
  0
  Az elsőfilmes svéd Amanda Kernell Számi vér című alkotása nyerte a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját. A Titanic versenyprogramjának győztesét szerdán este a filmfesztivál záró gáláján hirdették ki a budapesti Anker't Bárban.
 • április 12., 15:26

  Magyar kisfilm is kijutott Cannes-ba Magyar kisfilm is kijutott Cannes-ba

  Szentpéteri Áron Láthatatlanul című alkotása a vizsgafilmek válogatásában szerepel.
 • április 12., 10:00

  Nézze meg nagypénteken A passiót az Erkel Színházban! Nézze meg nagypénteken A passiót az Erkel Színházban!

  Az első „szabad” nagypénteken Mel Gibson három Oscar-díjra jelölt, emlékezetes alkotását kedvezményes áron tekinthetik meg az érdeklődők.
 • április 8., 10:09

  A fotós, aki mindig rossz helyen áll A fotós, aki mindig rossz helyen áll

  Kiállítás nyílt Török Ferenc filmjének, az 1945-nek a standfotóiból. Szilágyi Lenke képei egyszerre mutatják be a filmet és az azon dolgozók munkáját.
 • 2017 április 5.
 • Ezeket várjuk legjobban az idei Titanic Filmfesztiválon

  Ezeket várjuk legjobban az idei Titanic Filmfesztiválon

  2017.04.05. 12:42 Módosítva: 2017-04-10 08:59:10
  0
  Vegahorror, távol-keletbe oltott Metallica-film és Oscar-jelölt mozik is bemutatkoznak a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon.
 • március 31., 16:34

  Rudolf Péter a kulisszák mögött - Galéria Rudolf Péter a kulisszák mögött - Galéria

  Török Ferenc 1945 című filmjének április 20-i bemutatóját rendezvények sorozata vezeti fel. Péntektől a forgatáson készült werkfotókkal leshetnek be a nézők a kulisszák mögé, de lesz színházi est és koncert is.
 • március 31., 15:57

  Így fiatalodott meg Claudia Cardinale Cannes-ban Így fiatalodott meg Claudia Cardinale Cannes-ban

  Az ünnepelt színésznő fiatalkori képe látható a 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos plakátján. Az élénkvörös hátterű plakát az olasz filmsztár egy 1959-es fotója alapján készült.
 • március 30., 17:09

  Emlékszik Bagaméri engedetlen bolhájára? Lajoska dolgozott Chaplinnel is Emlékszik Bagaméri engedetlen bolhájára? Lajoska dolgozott Chaplinnel is

  A Keménykalap és krumpliorr cirkuszi jelenetében Bagaméri Elemér szenzációs bolhájával lép fel. Chaplin 1952-es Rivaldafény című filmjéből az is kiderül, honnan "lopta" Alfonso a poént.
 • március 29., 15:04

  Szerdától Friss Hús a Toldiban Szerdától Friss Hús a Toldiban

  Az 5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál filmjei között Deák Kristóf Mindenki című filmjének Oscar-díjért induló ellenfelei és lehet, hogy a következő magyar jelölt is ott van. Emellett vasárnapig pitchfórum és egyéb szakmai programok is várják a közönséget.
 • március 29., 14:52

  Ettől a filmecskétől mindenki franciául akar majd tanulni Ettől a filmecskétől mindenki franciául akar majd tanulni

  A Francia Intézet reklámfilmje olyan jól sikerült, hogy jelölték a június 12. és 17. között zajló Annecyi Nemzetközi Animációs Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjában.
 • március 28., 13:15

  Mától kaphatók a jegyek a Titanicra Mától kaphatók a jegyek a Titanicra

  Misztikus alkotásokban bővelkedik majd a 2017. április 6-13. között, három budapesti helyszínen futó 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál.