Kinga, Kincső

Film

 • július 15., 10:21

  Élete végéig nőcsábász és vámpír maradt a magyar Drakula Élete végéig nőcsábász és vámpír maradt a magyar Drakula

  Lugosi Béla olyan élethűen alakította Drakulát a Broadway-n és az első filmváltozatban, hogy azt hitték, valójában vámpír. Komolyan vette a színházat és a színészetet is, a vámpír-szerep viszont megpecsételte a sorsát - soha nem tudott kitörni a skatulyából. Ötször nősült, az ötödik válását viszont már nem élte meg.
 • július 17., 09:41

  Egyre többet cigarettáznak a filmekben Egyre többet cigarettáznak a filmekben

  A korábbinál is többször gyújtanak rá a hollywoodi filmekben - a szakértők közegészségügyi veszélyt látnak a tendenciában.
 • július 14., 14:19

  Rómeó és Júlia az egész világ Rómeó és Júlia az egész világ

  Minden bizonnyal a Rómeó és Júlia William Shakespeare legnagyobb hatású műve, amit az is jelez, hogy a hagyományos feldolgozásokon kívül a mai napig számtalan olyan film készül, amely csak lazán adaptálja az alkotást, több ponton is elszakad tőle, mégis felfedezhető benne az időközben mítosszá vált tragikus szerelmi történet. Íme a legizgalmasabbak!
 • július 14., 12:07

  Imádta a zsűri Török Ferenc filmjét Berlinben Imádta a zsűri Török Ferenc filmjét Berlinben

  A legjobb rendezés díját kapta az 1945 című alkotás a 23. Berlin - Brandenburgi Zsidó Filmfesztiválon.
 • július 11., 16:15

  Végre láthatjuk, hogy néz ki a szex egy fénymásoló szemszögéből Végre láthatjuk, hogy néz ki a szex egy fénymásoló szemszögéből

  Online is elérhető Kőszegi Tamás erotikus kísérleti filmje, a The Copyist / A Másoló. Különlegessége, hogy a világon egyedülálló módon filmkészítésre teljesen alkalmatlan eszközzel, egy fénymásolóval készült.
 • július 7., 15:51

  Fődíjat nyert a párizsi filmfesztiválon a Sohavégetnemérős Fődíjat nyert a párizsi filmfesztiválon a Sohavégetnemérős

  Tavaly decemberben került a magyar mozikba Tiszeker Dániel rendező és Lévai Balázs producer első nagyjátékfilmje, a Sohavégetnemérős és azóta sorra gyűjti be a díjakat.
 • július 6., 11:00

  Annette Bening lesz a velencei filmfesztivál zsűrielnöke Annette Bening lesz a velencei filmfesztivál zsűrielnöke

  Itt volt az ideje, hogy megszakítsák a férfi zsűrielnökök hosszú sorát és egy ragyogó, tehetséges és inspiráló nőt hívjanak meg a nemzetközi versenyprogram zsűrijének vezetésére - mondta Alberto Barbera fesztiváligazgató. A velencei mustrának több mint tíz éve nem volt női zsűrielnöke.
 • július 4., 11:20

  Ilyen horrorfilmet biztos nem látott még a moziban Ilyen horrorfilmet biztos nem látott még a moziban

  Már vetítik Lichter Péter avantgárd horrorfilmjét, ami nem csak a műfaji klisékkel, de a nézővel is bátor játékot játszik.
 • július 1., 10:21

  Sinatrát és Richard Burtont is elcsábította, színészkedés helyett milliomosokra vadászott Sinatrát és Richard Burtont is elcsábította, színészkedés helyett milliomosokra vadászott

  Gábor Zsazsa az egyik legelső olyan celeb, aki azért ismert, mert híres. Több tucat filmben szerepelt, de nem alakításairól, hanem botrányairól, csípős megjegyzéseiről és házasságairól vált ismertté. Kilencszer házasodott és hétszer vált el, mindegyik frigye csak egyre híresebbé és gazdagabbá tette.
 • 2017 június 30.
 • Elárverezik Walt Disney Hófehérkéjének eredeti, kézzel festett kockáit

  Elárverezik Walt Disney Hófehérkéjének eredeti, kézzel festett kockáit

  2017.06.30. 14:54 Módosítva: 2017-07-05 09:58:17
  0
  Az árverést bonyolító Hanson Aukciósház szakértői szerint összesen akár 23 ezer fontot (8,1 millió forint) is fizethetnek az 1937-ben készült filmtörténeti ritkaságokért.
 • június 29., 14:11

  Több magyar művész is részt vesz az Oscar-díjak odaítélésében Több magyar művész is részt vesz az Oscar-díjak odaítélésében

  Rekordnak számító 774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót, animációs filmest hívott meg soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia.
 • június 27., 11:19

  Két Törőcsik egy filmben Két Törőcsik egy filmben

  Mészáros Márta legújabb alkotása, az Aurora Borealis – Északi fény Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével október 19-én kerül a hazai mozikba. A fordulatos családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.
 • június 26., 09:30

  Magyar rajzfilmeket díjaztak Kecskeméten Magyar rajzfilmeket díjaztak Kecskeméten

  A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta, Bucsi Réka LOVE című alkotása pedig a legjobb rövidfilm kategóriában nyert. A 10. Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál legjobb egészestés animációja A vörös teknős lett. A közönségdíjat az Életem Cukkiniként vihette haza.
 • június 20., 14:52

  Mesefilmáradat Kecskeméten Mesefilmáradat Kecskeméten

  Vuktól a Lengemesékig találhatnak néznivalót a gyerekek a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon június 21-től 25-ig. A fesztivál minden programja ingyenes!
 • június 16., 09:38

  Több ezer olajfestményből készült a világ első festmény-filmje Több ezer olajfestményből készült a világ első festmény-filmje

  Van Gogh élete és művei is megjelennek a rendhagyó technikával készült Loving Vincent című filmben: a Csillagos éj című kép mellett még az ikonikus füllevágás is megelevenedik a festményekből. A film a héten debütált a hétfőn kezdődött Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.
 • június 14., 14:15

  A nő, ha Shakespeare A nő, ha Shakespeare

  Szabó T. Annát a Szerelmes Shakespeare lefordításáról és az angol bárd szonettjeinek magyarra ültetéséről is kérdeztük.
 • június 11., 11:37

  Nézni könnyű, csak gondolkodni nehéz rajta Nézni könnyű, csak gondolkodni nehéz rajta

  Cannes után a magyar mozikba is megérkezett Mundruczó Kornél filmje. A Jupiter holdja egy szuperképességű menekült és egy megváltást kereső orvos kalandjaival mesél Európáról és a közhangulatról.
 • 2017 június 9.
 • Réz András: „Megváltoztak a magyar filmek”

  Réz András: „Megváltoztak a magyar filmek”

  2017.06.09. 11:25 Módosítva: 2017-06-13 15:35:26
  0
  A jelen magyar kultúra ötven arcát bemutató KULT50 magazinban helyet kaptak a hazai filmművészet azon alkotói is, akik az elmúlt közel másfél évben figyelemreméltó produktummal rukkoltak elő. Az egyik válogató, Réz András filmesztéta beszélt a magyar filmek sikerének titkáról.
 • június 9., 09:45

  Csaknem a feledés homályába veszett az első női filmrendező Csaknem a feledés homályába veszett az első női filmrendező

  Ha férfinek születik, talán ma vele kezdődnének a filmtörténeti könyvek, de így, hogy nőnek született, egy évszázadra elfelejtette őt az emberiség. Alice Guy-Blaché volt az első nő, aki filmet rendezett.
 • június 2., 11:55

  Shakespeare forogna a sírjában, ha látná Shakespeare forogna a sírjában, ha látná

  Számos filmadaptáció olyan szabadon és merészen kezeli Shakespeare eredeti műveit, hogy a szerző valószínűleg rá sem ismerne saját alkotására. Íme az öt legeredetibb újragondolás!
 • június 1., 15:50

  Derítse ki, mennyire ismeri Hans Zimmer filmzenéit! Derítse ki, mennyire ismeri Hans Zimmer filmzenéit!

  Idén igazán gazdagon el vagyunk látva filmzeneszerzőkkel, ami a koncertkínálatot illeti, de nézzük meg, valójában tudjuk-e, melyik mozifilmben csendülnek fel a hazánkban koncertező Hans Zimmer szerzeményei.
 • május 30., 16:29

  Európai miniturnén az animációsfilm-zenék királya Európai miniturnén az animációsfilm-zenék királya

  Minden valószínűség szerint megdőlt az egy koncertteremre eső plüss Totorók európai rekordja a prágai Filmzenei Fesztivál zárókoncertjén, ahol a legendás rajzfilmes, Mijazaki Hajaó filmjeinek állandó zeneszerzője, Hiszaisi Dzsó vezényelte saját szerzeményeit. Június 9-én Párizsban koncertezik.
 • május 30., 13:46

  Lépjen fel James Newton Howarddal! Lépjen fel James Newton Howarddal!

  Énekelje el az Éhezők viadalának dalát ahhoz, hogy Hollywood egyik kedvenc zeneszerzőjének novemberi koncertjén ön is ott álljon a színpadon!
 • május 29., 11:03

  Meglepetésgyőzelem és Netflix-kivégzés az idei Cannes-i filmfesztiválon Meglepetésgyőzelem és Netflix-kivégzés az idei Cannes-i filmfesztiválon

  Győzött a svéd szatíra, miközben a legnagyobb nevek díj nélkül maradtak - csak úgy mint a magyar Jupiter holdja.
 • május 28., 12:39

  Szexbotrány törte ketté a nagykőrösi sikolykirálynő hollyoodi karrierjét Szexbotrány törte ketté a nagykőrösi sikolykirálynő hollyoodi karrierjét

  Hajmássy Ilona operaénekesnőből vált hollywoodi üdvöskévé, majd az olcsó B-filmek kelléknőjévé.
 • május 24., 15:02

  Eddig ismeretlen felvételek a Polgár lányokról szóló filmben Eddig ismeretlen felvételek a Polgár lányokról szóló filmben

  Gyerekkoruktól megfosztott kis felnőttek, az apa ambíciójának áldozata vagy a magukban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználó zsenik? A nyolcvanas években az egész ország azt találgatta, hogy Polgár László elrontotta-e a gyerekei életét vagy bebizonyítja, hogy megfelelő neveléssel bárkiből lehet zseni.
 • május 23., 15:56

  Elhunyt Roger Moore Elhunyt Roger Moore

  A legendás angol színész, az Angyal, a Minden lében két kanál és a James Bond-filmek sztárja 89 éves volt.
 • május 23., 12:06

  Szerette a közönség Cannes-ban Kristóf György filmjét Szerette a közönség Cannes-ban Kristóf György filmjét

  Kristóf György Out című első játékfilmjét hétfőn mutatták be a 70. cannes-i fesztiválon a második legfontosabb versenyszekcióban, az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű válogatásában.
 • május 23., 10:26

  Veszélyben van Willem Dafoe füle! Veszélyben van Willem Dafoe füle!

  Julian Schnabel, a festőből lett filmrendező életrajzi filmet forgat Van Gogh-ról, és már meg is találta azt a színészt, aki a leghitelesebben tudná alakítani a tragikus sorsú, zseniális festőt - adta hírül a news.artnet.com.
 • május 20., 10:33

  Vidéki magyar lányból hollywoodi világsztár, majd unalmas golfozó feleség Vidéki magyar lányból hollywoodi világsztár, majd unalmas golfozó feleség

  Bánky Vilma Nagydorogról indulva vált az egyik legnagyobb hollywoodi sztárrá a némafilmkorszakban. A hangosfilm ölte meg karrierjét.