Orsolya

Jazz/World

 • „A pályakezdő zenészek helyet kérnek”

  „A pályakezdő zenészek helyet kérnek”

  2017.10.20. 13:29 Módosítva: 2017-10-20 17:05:05
  7
  A három éve indult, komoly szakmai sikereket maga mögött tudó Cseh Tamás Program a jövőben Hangfoglaló Programként fut tovább. Erről kérdeztük az NKA alelnökét, Lőrinczy Györgyöt.
 • tegnap, 14:22

  Jacob Collier elhozta a jövő zenéjét Jacob Collier elhozta a jövő zenéjét

  A fiatal brit szupersztár koncertje az első perctől kezdve olyan volt, mint egy tudományos-fantasztikus film: tudjuk, hogy, amit látunk, akár meg is történhet, de nem hisszük el - csak tátott szájjal figyeljük az akciódús jeleneteket, miközben kicsit félünk is az ismeretlentől.
 • október 19., 13:39

  A KULT50 bemutatja: Both Miklós A KULT50 bemutatja: Both Miklós

  Munkája szempontjából nagy elismerésnek számított, amikor első és egyetlen gitárosként bekerült a Rendhagyó Prímástalálkozó formációba. Both Miklós portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból.
 • október 16., 17:22

  Így még biztosan nem hallotta a Flintstones főcímdalát! Így még biztosan nem hallotta a Flintstones főcímdalát!

  Pedig a mindössze 23 éves Jacob Collier feldolgozását hallani kell, már csak azért is, mert idén Grammy-díjjal is jutalmazták. Jó hír, hogy október 17-én a Müpában személyesen is meghallgathatjuk.
 • 2017 október 15.
 • Gőz László:

  Gőz László: "Borzasztó izgalmas az ismeretlenhez hozzányúlni"

  2017.10.15. 10:08 Módosítva: 2017-10-18 15:58:48
  0
  A BMC igazgatója most eredeti minőségében, harsonaművészként, kortárs zenei alkotóként mutatkozik be a színpadon Lukács Miklóssal és Ifj. Kurtág Györggyel. Moment's Notice elnevezésű kortárs zenei triójukkal október 20-án lépnek fel először Magyarországon.
 • október 14., 15:59

  A KULT50 bemutatja: Bacsó Kristóf A KULT50 bemutatja: Bacsó Kristóf

  Nem „nyomulós” típus, szabadidejében sem az előnyös kapcsolatokat keresi, hanem inkább gyakorol. Bacsó Kristóf szaxofonos portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból.
 • október 13., 10:02

  Párbeszéd koncert Párbeszéd koncert

  Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható.
 • október 11., 16:26

  Fela Kuti előtt tisztelegnek a magyar zenészek Fela Kuti előtt tisztelegnek a magyar zenészek

  New York, Párizs, Tokió és London után végre Budapesten is megrendezik a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékestet.
 • október 9., 15:54

  A zene spirituális voltáról tart workshopot Tóth Viktor A zene spirituális voltáról tart workshopot Tóth Viktor

  Az altszaxofonos a nemzetközi kollaborációk során mestereitől megszerzett tudást igyekszik átadni az érdeklődőknek október 14-én 11 órától a Fonóban.
 • október 9., 13:18

  Átadták az első Budapest Ritmo díjat Átadták az első Budapest Ritmo díjat

  A Budapest Ritmo, Közép- és Kelet Európa legnagyobb világzenei fesztiválja és szakmai fóruma olyan szakemberek tevékenységét díjazza minden évben, akik nemzetközi szinten és a térség világzenéjéért is sokat tettek.
 • október 9., 10:18

  Új sztárcsapattal érkezik Pat Metheny Budapestre Új sztárcsapattal érkezik Pat Metheny Budapestre

  November 4-én 20:00-tól a MOM Sportban játszik régi és új slágereket fantasztikus, új kvartettjével az élő jazzlegenda.
 • október 8., 13:55

  Miles Davis zenéje most már fizikailag is halhatatlan Miles Davis zenéje most már fizikailag is halhatatlan

  Ő volt az, aki megelőzte saját korát azzal, hogy mindig halálbiztos füllel érzékelte a korszellem sugalmazásait és aszerint újította meg időről-időre a jazzt. Most abban is ő lett az első, akinek zenéjét fizikailag átmentették az örökkévalóság számára.
 • 2017 október 5.
 • Ezeket a koncerteket ne hagyd ki, ha szereted a világzenét!

  Ezeket a koncerteket ne hagyd ki, ha szereted a világzenét!

  2017.10.05. 16:00 Módosítva: 2017-10-09 10:43:24
  4
  Az október 6-án kezdődő Budapest Ritmo Fesztiválon, az Akváriumban minden pillanat élményszámba megy majd, és a felfedezés örömével ajándékoz meg. Szerintünk ezek lesznek a legizgalmasabb koncertek.
 • október 4., 10:23

  Videópremier - Gyémánt Bálint Trió: The Last 100 Meters Videópremier - Gyémánt Bálint Trió: The Last 100 Meters

  Szeptember 29-én tartotta a True Listener című lemez bemutató koncertjét a Gyémánt Bálint Trió az Opus Jazz Clubban. Most pedig nálunk látható elsőként a lemezen szereplő The Last 100 Meters című számhoz készült live recording videóklip.
 • október 4., 09:50

  Budapesten robban a flamenco-bomba Keck Mária jóvoltából Budapesten robban a flamenco-bomba Keck Mária jóvoltából

  Keck Mária egy személyben kiváló flamenco énekes, táncos, dalszerző, koreográfus, zene- és táncterapeuta, táncoktató. Október 15-én a Fonó Budai Zeneházban mutatja be a De Cobre formációval az utóbbi tíz év utazásainak és élményeinek zenei lenyomatát hordozó lemezét.
 • 2017 október 3.
 • Alpár Balázzsal készült az új Müpa-szignál

  Alpár Balázzsal készült az új Müpa-szignál

  2017.10.03. 14:17 Módosítva: 2017-10-05 13:31:00
  16
  Az új évadban új szignál köszönti a Müpa látogatóit. A dallam ugyanaz, a hangszerek nem.
 • szeptember 28., 11:52

  102 évesen is minden nap gyakorol a legidősebb jazzszaxofonos 102 évesen is minden nap gyakorol a legidősebb jazzszaxofonos

  Fred Staton világ életében dohányzott és ivott, tehát nem az egészséges életmódja miatt bírja ilyen jól szusszal. Az viszont biztos, hogy a jazztörténet önpusztító messiásaival szemben ő soha nem akarta megváltani a műfajt, egész életében megmaradt a tradicionális swing mellett.
 • szeptember 27., 10:28

  Gyémánt Bálint: „Itt az ideje, hogy nyitottan közelítsünk egymáshoz” Gyémánt Bálint: „Itt az ideje, hogy nyitottan közelítsünk egymáshoz”

  A virtuóz és érzékeny gitározásáról ismert Gyémánt Bálint több tucat lemezen vett részt közreműködőként, de csak tavaly alapította meg saját trióját. Szeptember 29-ei, az Opus Jazz Clubban esedékes lemezbemutató koncertjük kapcsán beszélgettünk.
 • szeptember 22., 11:03

  Világkörüli zenei utazás zsidó dallamok mentén Világkörüli zenei utazás zsidó dallamok mentén

  Ennek megtételére vállalkozik a Jáger Bandi vezette Jazzrael zenekar Malek Andreával, Szőke Nikolettával és Gerendás Péterrel közösen október 9-én az Urániában.
 • szeptember 19., 15:57

  Ismét Budapesten lüktet a világzene szívcsakrája Ismét Budapesten lüktet a világzene szívcsakrája

  Második alkalommal rendezik meg október 6-tól 8-ig az Akvárium Klubban a Budapest Ritmót, a világzene legnagyobb magyarországi seregszemléjét.
 • „Mindig is kilógtam a dobosok közül”

  „Mindig is kilógtam a dobosok közül”

  2017.09.19. 10:21 Módosítva: 2017-09-22 11:06:04
  58
  Balázs Elemér dobos-zeneszerző a hazai jazz-élet egyik legmeghatározóbb alakja. Idén ünnepli 50. születésnapját és pályájának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból szeptember 23-án nagy koncerten lép fel a MOMKultban, felidézvén pályájának különböző állomásait zenésztársaival.
 • szeptember 17., 11:02

  Így esett szét, majd vált újra népszerűvé a jazz Így esett szét, majd vált újra népszerűvé a jazz

  Jazz-történeti sorozatunk a műfaj fejlődésének meghatározó korszakai mellett az ezekre hatással bíró történelmi, társadalmi környezetre is kitekintést ad, ezzel is rávilágítva a jazz műfajának mindenkori érvényességére.
 • szeptember 15., 11:11

  Indul a 13. Újbuda Jazz Fesztivál Indul a 13. Újbuda Jazz Fesztivál

  Budapest XI. kerülete, azaz Újbuda két fontos kulturális központja, az A38 Hajó és a MU Színház idén tizenharmadik alkalommal rendezi meg az Újbuda Jazz Fesztivált. Az elmúlt években igazi nemzetközi jazz-fesztivál lett a hagyományosan szeptember eleji – nyárzáró és évadkezdő – programsorozatból.
 • szeptember 11., 10:39

  A modern slágerek századelős verziói visszatérnek Magyarországra A modern slágerek századelős verziói visszatérnek Magyarországra

  Scott Bradlee és csapata harmadik alkalommal látogat el hazánkba, hogy felidézzék az elmúlt évtizedek hangulatát a húszastól a hetvenes évekig.
 • szeptember 10., 12:02

  Kubinyi Júlia a Fonó új népzenei művészeti vezetője Kubinyi Júlia a Fonó új népzenei művészeti vezetője

  Berecz István táncos népzenei igazgatóként, Kubinyi Júlia énekes pedig népzenei művészeti vezetőként dolgozik ősztől a Fonó Budai Zeneházban. A vezetői feladatokat eddig egyedül ellátó Berecz István azt ígéri, tovább erősödik az intézmény népzenei vonala.
 • szeptember 6., 09:19

  A kopasz énekesnő személyesen látogat Budapestre A kopasz énekesnő személyesen látogat Budapestre

  Ő nem Ionescu abszurd drámájának fiktív hőse, hanem maga a valóság: a dudán, ütőhangszereken is kiválóan játszó Mercedes Peón persze a maga nemében hihetetlen.
 • szeptember 2., 14:21

  Irodalmi jazzszimfóniákkal rukkolt elő Tommy Vig Irodalmi jazzszimfóniákkal rukkolt elő Tommy Vig

  Szeptember 2-án 20 órától Zene és irodalom címmel neves magyar írók emlékére mutat be hét vadonatúj jazzszimfóniát a Budapest Jazz Clubban.
 • szeptember 1., 14:29

  Mozivásznon a szakrális jazz óriása, John Coltrane Mozivásznon a szakrális jazz óriása, John Coltrane

  Szeptember 22-én az Urániában vetítik a legendás jazzszaxofonos életéről szóló 2016-os, Chasing Trane című filmet.
 • szeptember 1., 09:25

  Klippremier - Cséry Zoltán: Life Is A Playground Klippremier - Cséry Zoltán: Life Is A Playground

  Cséry Zoltán a magyar könnyűzenei élet egyik fiatal zongoristája, zeneszerzője. Amellett, hogy tagja a Barabás Lőrinc Quartet-nek, Pápai Joci zenekarának és a Random Trip-nek, 2014 óta saját szerzeményeit is játssza a Pákai Petrával közös Patché duóban, ahol szövegeket is ír. Zoltán új projektje a „Dalok a lelkednek / Songs For Your Soul”, aminek első számával mutatkozik be most nálunk.
 • augusztus 31., 13:33

  Pátkai Rozinával és Mózes Tamarával támad a Bin-Jip Pátkai Rozinával és Mózes Tamarával támad a Bin-Jip

  Márciusban adta utolsó koncertjét a Bin-Jip az eredeti felállásban, Harcsa Veronikával és Gyémánt Bálinttal. Az újjáalakult zenekarba rögtön négy zenész érkezett a helyükre, akik szintén nem kispályások. Szeptember 22-én az A38 Hajón mutatkoznak be.