Menyhért, Mirjam

Művészetek találkozása a belváros szívében

2006.08.29. 00:00

Programkereső

2006 szeptemberében új kulturális központtal gazdagodik Miskolc városa, otthont adva ezzel a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyeinek. A volt Béke mozi épülete azonban sokkal több mint európai szintű, kitűnő akusztikájú koncertterem.
c438fd65-1482-4a1d-bfc2-210308d500c1

A Művészetek Háza küldetése sokrétű: színes kulturális élet ösztönzése a városban, olyan intézmény létrehozása, ahol az igényes kikapcsolódásra vágyó miskolciak mindegyike megtalálja a számára legmegfelelőbb programot. Tevékenységi köre a komolyzenei hangversenyek rendezésén és a filmek vetítésén túl a civil szervezetek művelődési kezdeményezéseinek segítésétől a vizuális kultúra népszerűsítésén és konferenciák szervezésén át számos közművelődési és művészeti feladatot felölel.

A Művészetek Házának legnagyobb helyisége egy 600 néző befogadására alkalmas hangversenyterem, amely a klasszikus zenei hangversenyeken túl színtere lesz színházi előadásoknak, gálaműsoroknak, könnyűzenei koncerteknek is. A ház rendelkezik továbbá egy kiállítások és fogadások rendezésére alkalmas közlekedővel. Az emeleten található két moziterem, a 140 férőhelyes Art Mozi Uránia és a 70 férőhelyes Art Mozi Béke, amelyek a vetítések mellett konferenciák lebonyolítására is alkalmasak.

Szeptember 5-től 9-ig a Művészetek Háza sokszínű, izgalmas programsorozattal várja az érdeklődőket, akik az öt nap alatt – azon túl, hogy megismerhetik a ház adta lehetőségeket – nagyszerű koncertek, előadások részesei lehetnek. A nyitóhéten fellép többek között a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a KLAZZ Brothers, Bogányi Gergely, Edvin Marton és az Emil Rulez.