Elemér

Könyv

 • február 24., 10:16

  Októberben jelenik meg Tom Hanks első könyve Októberben jelenik meg Tom Hanks első könyve

  Az írógép-bolond színész, Tom Hanks csendben megírta élete első könyvét, melyet októberben ad ki a Knopf könyvkiadó. Budapest is szerepelni fog benne - írta meg az Independent.
 • 2017 február 26.
 • Rajongók rohama az új Murakami Haruki regényért

  Rajongók rohama az új Murakami Haruki regényért

  2017.02.26. 16:37 Módosítva: 2017-02-26 16:38:50
  0
  A hét év kihagyás és a titkolózás megtette a hatását: péntek éjféli megjelenése előtt Murakami Haruki rajongói helyi idő szerint csütörtök éjfélkor megrohamozták a könyvesboltokat, hogy elsőként juthassnak hozzá a japán író új regényéhez.
 • február 23., 15:02

  Krimibe illő halála volt a népszerű írónőnek Krimibe illő halála volt a népszerű írónőnek

  Helen Bailey eltűnését tavaly áprilisban jelentette be élettársa, végül kiderült, hogy ő maga ölte meg, hogy megörökölhesse milliós vagyonát. A férfit 34 évre ítélték.
 • február 21., 09:10

  A nagy balhé nem szól akkorát Pesten A nagy balhé nem szól akkorát Pesten

  A Szélhámos Budapest nemcsak a korabeli fővárost, de a csalók és szélhámosok világát is bemutatja - izgalmas fordulatoknak nem is maradt hely benne.
 • február 16., 16:12

  Segítsen eldönteni, melyik volt a tavalyi év legjobb könyve! Segítsen eldönteni, melyik volt a tavalyi év legjobb könyve!

  Idén is átadják a Libri irodalmi és a Libri irodalmi közönségdíjat. A 2016-ban megalapított díjak az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazzák.
 • február 16., 14:29

  Van jellemzője a Van jellemzője a "magyar" léleknek?

  Február 20-án folytatódik a New York Művész Páholy pszichológiai estjeinek sorozata. Dr. Belső Nóra és Dr. Buda László pszichiáter beszélget majd, a kiindulópont pedig Ady Endre Lelkek a pányván című verse.
 • február 16., 14:16

  Harc a fiatal magyar írókért Harc a fiatal magyar írókért

  A fiatal magyar irodalmárok ingyen tanulhatnak neves íróknál és költőknél, vagy ösztöndíjjal az állami íróakadémián.
 • 2017 február 13.
 • A királynő megbocsátott Oscar Wilde-nak

  A királynő megbocsátott Oscar Wilde-nak

  2017.02.13. 14:19 Módosítva: 2017-02-17 10:10:35
  127
  A regényírón kívül 75 ezer, homoszexualitása miatt elítélt férfinak bocsátott meg II. Erzsébet a brit kódfejtőről elnevezett Turing Law értelmében.
 • február 10., 13:58

  Az Orgiától egy mormotáig - Aegon-díj jelöltek Az Orgiától egy mormotáig - Aegon-díj jelöltek

  Összeállt a legjobban várt magyar irodalmi lista, az Aegon Művészeti Díj shortlistje. Vaskos regények és vékony verseskötet, esszék, kisregények, brutális, véres képek és lágy női líra - három kiadó tíz kötete van versenyben a 3 millió forinttal járó elismerésért.
 • február 9., 11:11

  "Itt arra gondolt a költő" - Varró Dani felesége trollokkal harcol

  Ismét terjed a neten Varró Dániel Hat jó játék kisbabáknak című verse, amely korábban is nagy port kavart az aggódó szülők körében. A kiújult támadásokra a költő Facebook-oldalán felesége válaszolt.
 • február 3., 08:58

  Miért egyre népszerűbb a Mein Kampf? Miért egyre népszerűbb a Mein Kampf?

  Tavaly januárban vált szabadon kiadhatóvá minden idők egyik leghírhedtebb könyve. Azóta Németországban sokan már bestsellerként emlegetik az új kiadást, az olasz iskolások pedig Hitler írását választották kedvenc olasz könyvüknek, bármilyen nyakatekerten hangzik.
 • január 31., 11:43

  A történelemkönyv, és ami kimaradt belőle A történelemkönyv, és ami kimaradt belőle

  Vámos Miklós az Apák könyve után ismét összegző jellegű könyvet írt, a középpontban pedig megint mi, magyarok állunk. Ennyi történelmi sorscsapást átélve jogosan merül-e fel bennünk, hogy néha a Teremtő is hibázik?
 • január 27., 15:49

  Matyi Dezső szerint meg akarják szerezni a könyvesbolt-hálózatát Matyi Dezső szerint meg akarják szerezni a könyvesbolt-hálózatát

  A pécsi nagyvállalkozó ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy a Rainbow Üzletlánc Kft. átvilágítását végző társaság ügyvezetője csütörtökön bejelentette: befektetőt keres az országszerte ötvenhat Alexandra-könyvesboltból álló hálózatot működtető cég és mintegy 350 munkavállalójának megmentése érdekében.
 • 2017 január 4.
 • Olvasót hamisított két könyvtáros

  Olvasót hamisított két könyvtáros

  2017.01.04. 09:39 Módosítva: 2017-01-24 15:40:40
  5
  Az East Lake Megyei Könyvtár alkalmazottai kétségbeesetten próbálták megmenteni kedvenc könyveiket a selejtezéstől.
 • 2016. december 1., 13:54

  Saját szerelmének történetét írta meg J.R.R. Tolkien a jövőre megjelenő könyvében Saját szerelmének történetét írta meg J.R.R. Tolkien a jövőre megjelenő könyvében

  A Gyűrűk Urában is felbukkanó szerelmespár nevét még saját és felesége sírkövére is rávésette az író. A halandó ember Beren és Lúthien, az elf szerelmi történetét az író fia, Christopher szerkesztette önálló könyvbe.
 • 2016. november 18., 13:46

  Pár perc Törőcsik Mari Pár perc Törőcsik Mari

  November elején mutatták be a színésznő életéről szóló beszélgetőkönyvet, melyhez a kiadó kedvcsináló mini interjúkat is forgatott.
 • 2016. november 10., 13:14

  Soha nem volt akkora szükség kultúraszerető emberekre, mint manapság Soha nem volt akkora szükség kultúraszerető emberekre, mint manapság

  Ezekkel a szavakkal nyílt meg a bécsi könyvvásár, amely vasárnapig várja a látogatókat.
 • 2016. november 8., 16:11

  Frida Kahlo színes káosza Frida Kahlo színes káosza

  Így jellemezte a legendás mexikói festőnő otthonát az az írónő, aki most Frida Kahlo életét a környezetéhez, élettereihez fűződő viszonyán keresztül mutatja be legújabb könyvében.
 • 2016. október 21., 13:57

  "Négy húron pendülök"

  Október 21-től kapható a Park Kiadó gondozásában megjelent könyv, amely a kiváló hegedűművész, tanár, Pauk György önéletrajzi ihletésű műve, nyolcvan év emlékei nyomán.
 • 2016. október 17., 14:47

  Kitömött barbár és ügynök családtagok a Frankfurti könyvvásáron Kitömött barbár és ügynök családtagok a Frankfurti könyvvásáron

  Magyarországot Barnás Ferenc, Forgách András, Böszörményi Zoltán, Péterfy Gergely és Darvasi László írók képviselik az idén a világ legrangosabb könyvszakmai eseményére.
 • 2016. október 12., 14:32

  Hiánypótló kötet jelent meg az improvizatív zenéről Hiánypótló kötet jelent meg az improvizatív zenéről

  Matisz László zenész, jazz-esztéta, a Fidelio korábbi szerzője több évnyi elmélyült munkával hozta létre A hangok vonzása című könyvet.
 • 2016. október 11., 08:17

  Vajon mi lehet egy 35 kilós könyvben? Vajon mi lehet egy 35 kilós könyvben?

  David Hockney, Nagy-Britannia egyik legfontosabb kortárs művésze a Taschen könyvkiadóval együttműködve létrehozta A Bigger Splash című óriás könyvét, melyben saját művészetét mutatja be. A könyv olyan hatalmas, hogy külön könyvállvány kell neki, és olyan nehéz, mint egy karosszék - írja a theguardian.com.
 • 2016. október 3., 09:03

  Kifogásolt könyvek listája: egy kategóriában a Biblia és A szürke ötven árnyalata Kifogásolt könyvek listája: egy kategóriában a Biblia és A szürke ötven árnyalata

  Leggyakrabban a diverzitás, a másság elfogadásáról szóló könyveket igyekeznek betiltatni Amerikában. Ezek mellett a szerzők és könyvek mellett állnak ki a Betiltott Könyvek Hetén az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is.
 • 2016. szeptember 26., 08:07

  Őrült Madge, a feminista hercegnő, aki megírta a világ első sci-fijét Őrült Madge, a feminista hercegnő, aki megírta a világ első sci-fijét

  Senki sem tudott úgy filozófiai vitákba bocsátkozni Lady Margaret Cavendish-sel, Newcastle hercegnőjével, hogy utána ne változott volna meg a véleménye.
 • 2016. szeptember 24., 10:24

  Ezt a könyvet még senki nem tudta elolvasni Ezt a könyvet még senki nem tudta elolvasni

  Hosszú idő után teszik szélesebb körben is elérhetővé a Voynich-kézirat néven ismert dokumentumot, amelynek tartalmát a mai napig homály fedi. Az ismeretlen írásjelekkel és nyelven írt könyvet eddig szigorúan őrizték, most azonban közel ezer másolatot készítenek belőle.
 • 2016 július 31.
 • J.K. Rowling fejében is lakozik némi perverzió?

  J.K. Rowling fejében is lakozik némi perverzió?

  2016.07.31. 09:08 Módosítva: 2017-01-24 15:40:40
  20
  Elolvastuk az írónő legújabb krimijét, és bár helyenként a gyomrunk is felfordult, Rowling ezúttal is elérte, hogy óriási izgatottsággal várjuk a következő részt. Spoilermentes élménybeszámoló.
 • 2016. július 21., 15:14

  Menő könyvesbolt lett egy 100 éves színházból Menő könyvesbolt lett egy 100 éves színházból

  A Buenos Aires-i Grand Splendid Theatre-t a világ második legszebb könyvesboltjává választották.
 • 2016. június 16., 09:48

  Még hogy a vitorlázás férfisport! Még hogy a vitorlázás férfisport!

  Cserháti Éva öt évet töltött egy vitorláshajón, és Palackposta című regénye olyan nőkről szólt, akik szintén a fedélzeten éltek. A Fidelio-Kultúrpercekben őszintén mesélt tapasztalatairól.
 • 2016. június 12., 15:31

  Ezért is érdemes könyvet adni a gyerek kezébe Ezért is érdemes könyvet adni a gyerek kezébe

  Ha könyvek között nő fel valaki, később, kereső évei alatt magasabb lesz a jövedelme - állapította meg egy kilenc európai országban végzett kutatás.
 • 2016. május 5., 15:59

  Önnek hogy tetszenek az új Agatha Christie-könyvek? Önnek hogy tetszenek az új Agatha Christie-könyvek?

  Mi annyira nem vagyunk elragadtatva a végeredménytől.