Eufrozina, Kende

Plusz

 • szeptember 23., 11:50

  Így segít a művészet a traumák feldolgozásában Így segít a művészet a traumák feldolgozásában

  A gyógyszerek sokszor csak a tüneteket enyhítik - a kreatív művészeti terápiák viszont segíthetnek a kínzó múltbeli események feldolgozásában.
 • tegnap, 11:47

  Minden idők leggazdagabb embere Minden idők leggazdagabb embere

  Jakob Fugger alakja még ma is vitákat szül: dörzsölt üzletember vagy elvtelen és pénzéhes kereskedő?
 • szeptember 19., 17:55

  Az Aréna harcol a sorban állás ellen Az Aréna harcol a sorban állás ellen

  Ezentúl a koncertekre nemcsak a belépőjegyet vehetjük meg és vihetjük magunkkal online, de akár a parkolásért is fizethetünk otthonról, vagy megrendelhetjük a nassolni valót.
 • szeptember 18., 09:24

  Szeptember végén beköltözik a spanyol kultúra a Müpába Szeptember végén beköltözik a spanyol kultúra a Müpába

  Ebben az évben Spanyolország áll az Európai Hidak programjainak középpontjában szeptember 17. és 30. között. A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénysorozata immár ötödik alkalommal mutatja be valamely kulturálisan sokszínű ország művészetét.
 • szeptember 17., 15:44

  Akik az emberi hiszékenységgel játszanak: a bűvészek Akik az emberi hiszékenységgel játszanak: a bűvészek

  A bűvészet az emberiséggel egyidős előadóművészeti ág. Galériánkban az 1880-as évektől gyűjtöttünk archív felvételeket erről a mai napig nagy tömegeket vonzó, szürreális műfajról.
 • szeptember 15., 15:59

  „Vigyázat, csalnak!” - Egész napos szemfényvesztés a Bűvésztalálkozón „Vigyázat, csalnak!” - Egész napos szemfényvesztés a Bűvésztalálkozón

  Szeptember 23-án a Fővárosi Nagycirkuszban rendezik meg a bűvészet legnagyobb országos ünnepét, a 30. Corodini Bűvésztalálkozót.
 • Hétvégén ismét megnyílnak az elzárt terek

  Hétvégén ismét megnyílnak az elzárt terek

  2017.09.15. 09:34 Módosítva: 2017-09-17 16:10:53
  0
  Szeptember 16-17-én, a Kulturális örökség napjain olyan épületeket, építményeket és régészeti lelőhelyeket is bejárhatunk, amelyek az év többi napján nem látogathatók.
 • szeptember 13., 11:56

  Sorra állnak el a mozik a botrányos orosz film vetítésétől Sorra állnak el a mozik a botrányos orosz film vetítésétől

  Moszkvában órákkal a tervezett bemutatója előtt lemondták Alekszej Ucsityel Matilda című filmjének bemutatóját, de végül Vlagyivosztokban sikerült egy premier előtti vetítést eszközölni. Ennek ellenére több filmszínházlánc elállt a későbbi vetítésektől.
 • szeptember 12., 15:35

  Szerzői jogi vitát indított ez a szelfiző majom Szerzői jogi vitát indított ez a szelfiző majom

  Óriási port kavart tettével Naruto, a makákó, aki véletlenül készített magáról szelfiket egy indonéz dzsungelben. A nemzetközi állatvédő szervezet ugyanis pert indított az ellen a fotós ellen, akinek tulajdonát képezte a fotóapparát, amivel a képet a makákó saját kezével készítette. Az ügy végére most pont került.
 • szeptember 12., 09:39

  10 popzenész, aki gátlástalanul lopott klasszikus zeneművekből 10 popzenész, aki gátlástalanul lopott klasszikus zeneművekből

  „Jótól lopni nem szégyen” - szokás mondani. De vajon mit szólnának azok a zeneszerzők, akiktől korunk legnépszerűbb könnyűzenei előadói egy laza mozdulattal emeltek át motívumokat milliós slágerükhöz?
 • szeptember 9., 09:54

  Kóbor kutya volt, akit el akartak altatni - most a világot járja és látványosságok előtt pózol Kóbor kutya volt, akit el akartak altatni - most a világot járja és látványosságok előtt pózol

  A világ legszerencsésebb kutyája épp csak megmenekült a haláltól - ma már több országban járt, mint a legtöbb ember.
 • szeptember 8., 11:05

  Kazah és magyar artisták együtt lépnek fel az Asztanai Expón Kazah és magyar artisták együtt lépnek fel az Asztanai Expón

  Közösen népszerűsítik a cirkuszművészetet a Kazahsztánban megrendezett világkiállítás magyar pavilonjánál.
 • szeptember 2., 16:30

  Agyműtéte közben adott szerenádot az orvosoknak ez a szaxofonos Agyműtéte közben adott szerenádot az orvosoknak ez a szaxofonos

  Képzeljünk el egy 25 éves fiatalembert, akinek mindene a zene. Ez az illető egy napon arra lesz figyelmes, hogy hallucinál, fejfájás és szédülés gyötri. Kiderül, hogy agydaganata van. Éppen a zenéért felelős agyi terület közelében.
 • 2017 szeptember 1.
 • Sokszínű kulturális programok a Pozsonyi Pikniken

  Sokszínű kulturális programok a Pozsonyi Pikniken

  2017.09.01. 14:03 Módosítva: 2017-09-01 14:03:36
  0
  Szeptember 2-án, szombaton rendezik meg az újlipótvárosi kulturális fesztivált, ahol változatos színházi, zenei és irodalmi események várják a látogatókat.
 • szeptember 1., 10:20

  Soha nem volt életbiztosítása a világ leghíresebb kötéltáncosának Soha nem volt életbiztosítása a világ leghíresebb kötéltáncosának

  Pedig Charles Blondin, a „Niagara hőse”, avagy Blondin lovag a fél életét egy kötélen egyensúlyozva töltötte: körülbelül tízezer mérföldet tett meg életében a dróton, míg végül 72 évesen ágyban, párnák közt halt meg.
 • augusztus 31., 09:51

  Fáy Miklós: Menjél már! Fáy Miklós: Menjél már!

  Fáy Miklós kritikus hónapról hónapra izgalmas kulturális eseményeket, lemez- és könyvújdonságokat ajánl Olvasóink figyelmébe. Íme a szeptemberi kínálat!
 • augusztus 28., 14:05

  13 ezer kiló jég maradt a Jégbe zárt cirkuszvilág után 13 ezer kiló jég maradt a Jégbe zárt cirkuszvilág után

  Augusztus 27-én zárult a Fővárosi Nagycirkusz Jégbe zárt cirkuszvilág - Antarktisz gyermekei című előadásának szériája. A műsor augusztusban végig telt házzal futott.
 • augusztus 26., 10:21

  A legamerikaibb múzeum Amerikáról A legamerikaibb múzeum Amerikáról

  Az amerikai kultúrát és történelmet nehéz annál amerikaibb módon bemutatni, ahogyan azt a washingtoni National Museum of American History teszi.
 • 2017 augusztus 25.
 • Leonardo da Vinci soha nem mondott ilyet!

  Leonardo da Vinci soha nem mondott ilyet!

  2017.08.25. 14:42 Módosítva: 2017-08-30 17:55:34
  91
  Összegyűjtöttünk néhány ismert idézetet, amelyeket nem azok a híres emberek mondtak, akiknek általában tulajdonítjuk őket. Tudta, hogy Széchenyit állandóan tévesen idézik a politikai publicisztikákban?
 • augusztus 25., 14:29

  2017 egyetlen videóban: a fickó, aki fidget spinnerrel hegedül Ed Sheerant 2017 egyetlen videóban: a fickó, aki fidget spinnerrel hegedül Ed Sheerant

  Rob Landes rögtön meglátta a lehetőséget a műanyag kütyüben, amit az egész világon visznek, mint a cukrot, és senki nem tud vele mit kezdeni. A fidget spinner és a Shape of You című dal egymást felülmúlva, járványként söpörtek végig a világon, hogy most egyetlen zenei performanszban egyesüljenek, aminél semmi nem összegzi jobban 2017-et.
 • augusztus 25., 12:30

  Mozart Martens-bakancsban az Urániában Mozart Martens-bakancsban az Urániában

  Nézze meg az Amadeust vagy Magyar Éva londoni fellépését a National Theatre színpadáról közvetített Hedda Gabler-produkcióban, Ruth Wilson oldalán! London és Moszkva sikerdarabjai az Uránia mozivásznán a 2017/18-as évadban.
 • augusztus 23., 14:02

  A 10 legfurább kérdés történelmi rendezvények fellépőihez A 10 legfurább kérdés történelmi rendezvények fellépőihez

  A hagyományőrző, történelmi életmód- és harcrekonstrukcióval foglalkozó csapatok nemcsak bemutatókat tartanak, de néha kérdésekkel is megtalálják őket a nézők. Íme egy gyűjtemény azokról, amikre még a legfelkészültebb gladiátornak és vikingnek sincs válasza.
 • augusztus 23., 09:15

  Ezért nem kellene antik műtárgyakkal kereskedni Ezért nem kellene antik műtárgyakkal kereskedni

  Soha nem voltak magasabbak a műkincspiaci árak - eközben pedig felbecsülhetetlen régiségek tűnnek el privát gyűjteményekben a licitháborúkat követően.
 • augusztus 20., 15:48

  Jamaica gyönyörű és brutális táncvilága Jamaica gyönyörű és brutális táncvilága

  A dancehall kultúráról készült fotósorozat remekül reflektál az országban uralkodó állapotokra: a szépség és a sötétség tükröződik a képeken.
 • augusztus 17., 14:35

  Egy bécsi lány Elvis és Hollywood bűvkörében Egy bécsi lány Elvis és Hollywood bűvkörében

  Elvis Presleynek nem akármilyen kötődése volt a császárvároshoz: magántitkárnője és bizalmasa egy Bécsből emigrált zsidó lány, Trude Forsher volt.
 • augusztus 17., 09:52

  Így mondja meg a saját kütyüje, hogy mit fog hallgatni Így mondja meg a saját kütyüje, hogy mit fog hallgatni

  Zeneipari fejesek helyett immár a tömegek döntenek arról, mi váljon slágerré - de azért így sem hibátlan a rendszer.
 • 2017 augusztus 16.
 • Egy több száz éves titok nyomában a Mesterségek Ünnepén

  Egy több száz éves titok nyomában a Mesterségek Ünnepén

  2017.08.16. 17:09 Módosítva: 2017-08-21 09:06:09
  37
  Az ország legnagyobb nemzetközi kézműves fesztiválját augusztus 17. és 20. között rendezik a Budai Várban, ahol egy, a Notre Dame-hoz kapcsolódó különleges talányról is többet megtudhatunk.
 • augusztus 15., 15:10

  Shakespeare és a korabeli krónika is tévedett a Fekete Herceg kapcsán Shakespeare és a korabeli krónika is tévedett a Fekete Herceg kapcsán

  Nem szolgált rá a Fekete Herceg névre a középkori Anglia egyik legnagyobb hadvezére, Eduárd walesi herceg, akinek az eddig véltnél jóval kevesebb vér tapad a kezéhez.
 • augusztus 15., 10:48

  Julius Caesar és a menekültek Julius Caesar és a menekültek

  Ismét Zsámbék elhagyott katonai bázisán elevenedik meg Horváth Illés rendezésében Szálinger Balázs díjnyertes, Köztársaság című drámája. A Julius Caesar zsarnokká válását boncolgató, valós tényeken alapuló előadás augusztus 18-19- én látható újra a Színházi Bázison, ezúttal az előadást kísérő események is igazi kuriózumok.
 • 2017 augusztus 12.
 • Így nézett ki a római kori bikini

  Így nézett ki a római kori bikini

  2017.08.12. 14:08 Módosítva: 2017-08-21 09:16:23
  139
  Tudta, hogy van, aki elkészíti a régészeti korok ruháit? Vásárolhat 12. századi cipőreplikát vagy akár 9-10.századi viking medálokat, de kísérleteznek a fürdőruhával is.