Nándor

"A főzés a piacon kezdődik”

2012.06.01. 10:32

Programkereső

A GoodFood Világkonyha júniusi lapszámában többek között Karafiáth Orsolya és Frei Tamás ajánlja kedvenc receptjét.

Frei Tamás rádió- és tévériporter, producer, üzletember, számos sikerkönyv szerzője számára Nizza, Miami és Budapest jelentik a "fővárost". "Nizzában szerettem meg a piacozást, a főzést, a gasztronómiát - árulja el eddig nem ismert titkát. - Nizza arra is megtanított, hogy megismerjem, felfedezzem a helyi piacot. Rájöttem, ha odafigyelek arra, hogy jó alapanyagokat használjak, otthon is meg tudok főzni olyan minőségi fogást, mint amit egy étteremben kapnék, csak nem pont úgy fog kinézni. Viszont sokkal olcsóbb lesz." Az olaszos-franciás légkör mellett nagyon szereti az ázsiai konyhát és gyakran főz ilyen jellegű ételeket otthon. Kedvenc fogásai közül többek között a vietnami csirkehúslevest babcsírával kínálja most az olvasóknak.

Eperkrém
Eperkrém

Karafiáth Orsolya író-költőről kiderül, hogy nagyon szeret enni. Néha főzni is, de elismeri, hogy ebben segítséget kér. "Az evés a hobbim, de csak a legegyszerűbb ételeket kedvelem, azokat, amikben régmúlt idők emlékeit vélem felfedezni minden harapásnál." A GoodFood legfrissebb lapszámában epres túrókrém receptje olvasható.

A hónap séfjei, Jenei Tamás és Magos Zoltán - mindketten éveken át a TV Paprika meghatározó arcai voltak - lazák, viccesek és látszik, hogy nagyon szeretik, amit csinálnak. Sikeres lakáséttermet működtetnek Budapesten. "Táncolni egyedül is lehet, de ketten sokkal jobb" - mondja Zoli és ezzel mindent megmagyaráz. A konyhában olyan harmonikusan dolgoznak együtt, mintha egy precízen kidolgozott koreográfiát követnének. Kínálatukból egy a sok közül: parmezános parajkrémmel töltött ravioli sáfrányos medvehagymamártással.

Steak
Steak

Mindenki kedvencétől, Jamie Olivertől a kétféle mártással kínálható, porhanyós, lassan sült dagadó receptje olvasható a Hónapról Hónapra rovatban, amely a családi kasszát sem fogja túlterhelni. Ebben a lapszámban Nimila Ágnes szerkesztő arra világít rá, hogy egy-egy fogás csak akkor lesz finom, ha jó hangulatban készül. Akkor állnak össze az ízek, az aromák, ha lelkesedünk értük.

A további 109 kipróbált recept mellett a XIII. Pannon Bormustra díjnyertes boraiból készült válogatás is olvasható a lapban.