Emma

Így főznek hírességeink

2012.11.21. 18:26

Programkereső

Őszy-Tóth Gábriel új kötete alapján rendezett fesztiválon többek között Tunyogi Henriett és Tokody Ilona főztjeit is meg lehet kóstolni november 23-án a Symbol Budapestben.

A kötet szerzője elmondta, hogy a harminchárom neves borásszal összefogva hírességeket kerestek fel: díjazott művészeket, olimpiai és világbajnok sportolókat, munkájuk révén elismert embereket. Ők mindannyian megosztják az olvasóval kedvenc ételük, egy-egy családi sütemény vagy a családi hagyományok által őrzött egytálétel receptjét is. Szekeres Andrien énekesnő például a szabolcsi töltött káposzta, Tunyogi Henriett balettművész a sztrapacskával tálalt mangalicapörkölt, Vincze Ottó labdarúgó a túrós csuszával tálalt harcsapaprikás receptjét mondta el, Tokody Ilona operaénekesnő pedig a több híres tenor által is "világbajnoknak" ítélt tiramisujának titkát osztotta meg.

Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek a hírességek
Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek a hírességek

Ezeket, illetve számos egyéb étket - összesen 66 félét - kóstolhatnak meg a hozzájuk illő borokkal együtt a november 23-i fesztivál látogatói a Symbol Budapestben. Természetesen találkozhatnak a kötetben megszólaltatott személyiségek többségével is, sőt, a közönséget az ételek-italok fogyasztása közben zenei előadások is szórakoztatják. Őszy-Tóth Gábriel másfél éven át tartó munkával elkészült könyvének célja a korábbi kötetekhez hasonlóan, hogy népszerűsítse a magyar borokat és gasztrokultúrát. A könyv azonban nem csupán receptkönyv, mivel az interjúkban megszólaló hírességek önmagukról, gondolataikról, művészetükről, valamint az ételekhez és a borhoz fűződő kapcsolatukról is mesélnek. A fesztivál részletei a www.igyfoznek.hu internetes oldalon olvashatók, ahol jegyek is rendelhetők a gasztronómiai eseményre.