Emőke

Tánc

 • Búvárkodjon Ön is a táncosok lelkében!

  Búvárkodjon Ön is a táncosok lelkében!

  2017.03.15. 14:28 Módosítva: 2017-03-19 12:08:49
  0
  Két életszakasz, két perspektíva, két szóló, de ugyanaz az erőteljes szembenézés jelenik meg a Tünet Együttes Loop – merülés két levegővel című új előadásában.
 • 4 órája

  Ha már nem tudsz sírni, nevess inkább! Ha már nem tudsz sírni, nevess inkább!

  Mit tehet az ember, ha elveszíti élete párját, aki egyben az alkotótársa is? Ez az alapkérdés hívta életre a világ egyik első számú újcirkusz társulata, a Compagnia Finzi Pasca: Per te (Neked) című produkcióját, ami öt alkalommal volt látható a Müpában.
 • tegnap, 14:36

  Elhunyt Trisha Brown Elhunyt Trisha Brown

  Az amerikai posztmodern tánc első generációjának tagja március 18-án, szombaton este hunyt el San Antonio-i otthonában, 80 éves korában – adta hírül a The New York Times.
 • tegnap, 13:17

  Juliette Binoche koreográfust alakít a legújabb balettfilmben Juliette Binoche koreográfust alakít a legújabb balettfilmben

  Az egyik leghíresebb Franciaországban alkotó koreográfus, Angelin Prejlocaj és filmrendező felesége, Valérie Müller egy Oroszországból Franciaországba szerződött fiatal balerina útját mutatja be Polina: danser sa vie című filmjében.
 • március 20., 11:20

  A táncosnő, aki áttörte a balett üvegplafonját A táncosnő, aki áttörte a balett üvegplafonját

  Nem Misty Copeland volt az első a tánctörténelemben, aki a megszokottól eltérő testalkatával érvényesülni tudott a balettban, ezzel lavinát indítva el. Azt, hogy ma nem csak 160 cm-es balerinákat látunk a színpadon, Gloria Govrinnak is köszönhetjük.
 • március 19., 12:06

  Szergej Polunyin felfedi tetoválásai titkát Szergej Polunyin felfedi tetoválásai titkát

  Egyre nagyobb kultusz övezi „a balett fenegyerekét”, aki tánctudása mellett rebellis viselkedésével és tetoválásaival hívta fel magára a figyelmét. A róla készült dokumentumfilmben elmesélte néhány tetoválása történetét is.
 • március 18., 15:59

  Nemzetközi kortárstánc fesztivált indítanak Miskolcon Nemzetközi kortárstánc fesztivált indítanak Miskolcon

  A Miskolci Nemzeti Színház április 25. és 29. között hagyományteremtő céllal rendezi meg az első Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált.
 • március 17., 12:11

  Üzleteljen élő előadásban a színészekkel! Üzleteljen élő előadásban a színészekkel!

  A fiatal kortárs tánc szcéna egyik legmarkánsabb egyénisége, Molnár Csaba ezúttal egy izgalmas közösségi előadás, a CMMN SNS PRJCT rendezőjeként bukkan fel, ami legközelebb március 18-án 20:00-tól látható a MU Színházban.
 • március 14., 11:07

  Prokofjev balettjének esete a szovjet propagandával Prokofjev balettjének esete a szovjet propagandával

  Az idők során mindig változott a tánc viszonya a hatalommal. Egészen szélsőséges helyzetekbe is keveredett így egy-egy mű. Lássuk Prokofjev elfeledett műve, az Acéllépések esetét!
 • március 13., 14:42

  A tánc minden arcát megmutatja az idei tavaszi fesztivál A tánc minden arcát megmutatja az idei tavaszi fesztivál

  A néptánctól a flamencóig, a kortárs koreográfiáktól a klasszikus balettig a műfaj szinte minden spektrumából kínál valami különlegességet március 31. és április 23. között a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).
 • március 13., 13:42

  Feleségét gyászolja előadásával az újcirkusz úttörője Feleségét gyászolja előadásával az újcirkusz úttörője

  Daniele Finzi Pasca Neked (Per te) című rendezése személyes búcsú és tisztelgés tavaly elhunyt felesége és alkotótársa, Julie Hamelin életműve előtt.
 • március 10., 09:36

  Hamarosan elindul a Nemzeti Táncszínház új otthonának építése Hamarosan elindul a Nemzeti Táncszínház új otthonának építése

  Március végéig elkészülnek a végleges kivitelezési tervek a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyéhez, ami a Millenáris parkban kap helyet.
 • március 8., 10:05

  Amatőr magyar táncosokkal dolgozik a világhírű koreográfus Amatőr magyar táncosokkal dolgozik a világhírű koreográfus

  Tizenöt magyar fellépővel - profikkal és civilekkel vegyesen - alkalmazza a Trafó színpadára új darabját a francia Jérome Bel. A Gala című produkciót három estén, március 16-án, 17-én és 18-án játsszák.
 • március 7., 10:16

  Új szakot indít a Magyar Táncművészeti Egyetem Új szakot indít a Magyar Táncművészeti Egyetem

  Az intézmény „Táncművész alapszak színházi tánc specializációt” indít az ExperiDance Tánctársulattal közösen.
 • március 3., 12:04

  A kortárs tánc a legőszintébb táncforma A kortárs tánc a legőszintébb táncforma

  Ez a vélemény egy táncművészetis hallgató szájából hangzott el a Mi a kortárs tánc és hol vagyok ebben én? című előadáson, amit már-már intim vallomásokkal is alátámasztottak úgy szóban, mint szuggesztív koreográfiák formájában.
 • 2017 március 2.
 • Az ár rejtve marad

  Az ár rejtve marad

  2017.03.02. 09:08 Módosítva: 2017-03-05 14:06:46
  0
  Egy balett, ami huszonöt éve készült, de aktualitásából máig sem veszített. Egy mű, ami az első pillanatától az utolsóig hajszálpontosan ugyanaz maradt, mint ami születésekor volt. Pártay Lilla első egész estét betöltő alkotásának, az Anna Karenina márciusi előadásainak apropóján életművének egészéről is kérdeztük a hetvenöt esztendős Kossuth-díjas, kiváló művészt.
 • március 1., 15:00

  Performansszal tiszteleg Ország Lili előtt Gergye Krisztián Performansszal tiszteleg Ország Lili előtt Gergye Krisztián

  Március 12-én és 26-án 19:30-tól látható a Magyar Nemzeti Galériában Gergye Krisztián Társulatának LILIth – Fekete hold című előadása.
 • február 28., 14:24

  Mik az idei kortárs tánc és balett trendek? Mik az idei kortárs tánc és balett trendek?

  Bár objektíven lehetetlen erre válaszolni, a Magyar Nemzeti Balett két tematikus táncest keretében igyekszik választ adni erre meghívott fellépők segítségével. Március 3-án és 4-én az Erkel Színház színpadán TáncTrend és Pas de Trois címen tartanak kortárs- és balettestet.
 • február 27., 15:05

  Sérült és ép előadók lépnek közösen színpadra Sérült és ép előadók lépnek közösen színpadra

  Az ArtMan Egyesület estjén március elsején a Trafóban két előadás, Mészöly Andrea Az Én házam című rendezésének, valamint a Tánceánia Együttes Fehér című produkciója látható.
 • február 24., 14:15

  Magyar és norvég balettnövendékek adnak közös gálaestet Magyar és norvég balettnövendékek adnak közös gálaestet

  Február 11. és 25. között a Magyar Táncművészeti Egyetem egy kéthetes kurzusnak adott otthont, amelynek záró eseményeként Dohnányi Ernő-Seregi László: Változatok egy gyerekdalra című darabját mutatják be közösen a norvég és magyar balettnövendékek február 24-én a MOM Kulturális Központban.
 • február 24., 10:50

  Mi a kortárs tánc és hol vagyok ebben én? Mi a kortárs tánc és hol vagyok ebben én?

  Ezzel a címmel tartanak interaktív előadást a Magyar Táncművészeti Egyetem modern szakirányos hallgatói Dr. Lőrinc Katalin vezetésével február 24-én 19:30-tól a Pesti Vigadóban, a Budapest Táncfesztivál részeként. Az előadásról Dr. Lőrinc Katalin árult el részleteket.
 • február 23., 10:07

  Valóban lehet valami a Fekete hattyú-effektusban? Valóban lehet valami a Fekete hattyú-effektusban?

  Egy új tanulmány szerint a balettnek a belső fegyelem pozitív hatásai mellett negatív hatásai is lehetnek a táncos mentális állapotára nézve.
 • február 22., 14:09

  Kodályról „diskurálnak” a tánc és a zene nyelvén Kodályról „diskurálnak” a tánc és a zene nyelvén

  Február 22-én a Zeneakadémia Solti termében mutatja be a Nemzeti Táncszínház és a Közép-Európa Táncszínház a Kodály két műve köré épülő Kodály-dialógokat a Budapest Táncfesztivál keretén belül. Az előadásról az egyik főszereplő, Rohmann Ditta Junior Príma-díjas csellóművész mesélt.
 • „A balett nem rólam szól, hanem arról, amit a nézőknek adni tudok”

  „A balett nem rólam szól, hanem arról, amit a nézőknek adni tudok”

  2017.02.22. 08:45 Módosítva: 2017-02-28 09:49:42
  532
  Kevés tizenkilenc éves táncosról mondható el bizonyossággal, hogy nagy karriert fog befutni. Verbőczi Noémi balerina közéjük tartozik. A Magyar Táncművészeti Egyetem 9. évfolyamos hallgatója képességeit lenyűgöző szorgalommal, kitartással és céltudatossággal ötvözi. Ennek köszönheti azt is, hogy a tavaly kitűnőre letett érettségi után három hónapot tölthetett a nagyhírű Houston Balett iskolájában.
 • február 21., 11:42

  Két brutálisan őszinte vallomás a Tünet Együttestől Két brutálisan őszinte vallomás a Tünet Együttestől

  Elme és ösztönvilág: lényünk két aspektusát mutatják meg Furulyás Dóra és Szász Dániel táncművészek a LOOP - merülés két levegővel című, két szólóból álló, közös estjükön március 3-án és 4-én 20.00 órakor a MU Színházban.
 • február 20., 14:27

  Ne maradjon le a Cirque du Soleil-éményről! Ne maradjon le a Cirque du Soleil-éményről!

  A korábban tervezett négy előadás mellé egy ötödiket is tart a világhírű Cirque du Soleil a magyar fővárosban. A kanadai székhelyű utazó társulat Varekai című produkciója május 12-én, illetve a következő két napon, mindkétszer dupla előadáson látható a Sportarénában.
 • február 18., 17:55

  Juronics Tamás elképzelt egy országot, Abszurdiát Juronics Tamás elképzelt egy országot, Abszurdiát

  Hogy élnek ennek a képzeletbeli európai meseországnak a lakói? Megtudhatjuk az Abszurdia című darabból, amit február 18-án mutatnak be Szegeden, majd március elsején a Müpában.
 • 2017 február 17.
 • Hogy telik egy artistaképzős egy napja?

  Hogy telik egy artistaképzős egy napja?

  2017.02.17. 09:49 Módosítva: 2017-02-22 09:50:21
  312
  Folytatjuk sorozatunkat, amiben a felsőfokú művészeti képzésben résztvevők mindennapjait követjük végig. Most Szoó Regina, a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola 19 éves végzős, drótkötéltánc szakos diákja engedett bepillantást életébe.
 • február 14., 11:27

  Lenyűgöző kisfilm mutatja be a Táncművészeti Egyetemet Lenyűgöző kisfilm mutatja be a Táncművészeti Egyetemet

  Február elsejétől egyetemként folytatja munkáját a korábbi Táncművészeti Főiskola. Mint ígérték, a névváltoztatást arculatváltás is követi majd, aminek egyik első lépéseként egy gyönyörű imidzsfilmet készítettek.
 • február 12., 10:13

  „A remény példázata” „A remény példázata”

  Kortárs táncosoké és alkotóké az Erkel Színház színpada a hagyományos Pas de Trois ’17 március 3-i előestéjén, amikor bemutatkozásra, találkozásra, a művészi áramlatok megfigyelésére egyaránt lehetőség nyílik. A TáncTrenden Orfeusz című munkájával jelentkező koreográfust, Bozsik Yvette-t kérdeztük.