Katalin

Tánc

 • Balerinák babával

  Balerinák babával

  2017.11.09. 10:00 Módosítva: 2017-11-14 15:17:22
  53
  Hogyan élik meg a várandósság időszakát azok, akik talán egész karrierjüket teszik kockára azért, hogy gyereket hozhassanak a világra? Balerinák meséltek arról, hogyan várták a babájukat, milyen félelmeik és örömeik voltak ebben az időszakban.
 • tegnap, 14:36

  Így világosodott meg Szergej Polunyin Így világosodott meg Szergej Polunyin

  Nagy dobásra készül a világhírű táncművész: december 5. és 9. között a londoni Colosseumban mutatja be pályája mérföldkövét jelentő, Satori című előadássorozatát Project Polunin elnevezésű kezdeményezése keretében.
 • november 22., 15:21

  Kerülj közelebb saját vágyaid megértéséhez! Kerülj közelebb saját vágyaid megértéséhez!

  Ehhez segít hozzá a világhírű Wim Vandekeybus vezette Ultima Vez társulat In Spite of Wishing and Wanting című előadása, ami november 23-án és 24-én a Trafóban látható.
 • november 20., 13:51

  Ertl Péter marad a Nemzeti Táncszínház igazgatója Ertl Péter marad a Nemzeti Táncszínház igazgatója

  Ügyvezetői megbízatása 2018. január elsejétől öt évre szól.
 • november 19., 12:02

  Az első fekete balett-társulat Budapestre is beteszi spicc-cipőjét Az első fekete balett-társulat Budapestre is beteszi spicc-cipőjét

  Először lép fel Magyarországon a 20. század úttörőjének számító balett-társulat, a Dance Theatre of Harlem. Az amerikai táncegyüttes európai turnéjának részeként érkezik a Müpába, ahol november 23-24-én két különböző tematikájú esttel is megörvendezteti a hazai táncrajongókat.
 • november 18., 17:31

  Velekei László piros betűs költészete Velekei László piros betűs költészete

  Baudelaire szerint a tánc a karok és lábak költészete. De hogy lehet ezen a nyelven elmesélni egy olyan prózai regényt, mint Nathaniel Hawthorne A skarlát betű című műve? Velekei László, a Győri Balett koreográfusa vállalkozott a kihívásokkal teli fordítói munkára. A darab november 10-ei, győri premierjén jártunk.
 • november 16., 11:47

  A hibáktól való félelem lenne a táncosok legnagyobb ellensége? A hibáktól való félelem lenne a táncosok legnagyobb ellensége?

  David Hallberg, az American Ballet Theater első magántáncosa A Body of Work című memoárjában erre a következtetésre jutott.
 • november 14., 12:49

  A magyar származású orvos, akinek minden New York-i táncos hálás A magyar származású orvos, akinek minden New York-i táncos hálás

  Itthon kevesen ismerik, New York-ban viszont nincs olyan táncos, akinek ne az ő neve jutna először az eszébe valamilyen fizikai bántalom esetén. A magyar származású ortopédust a táncgyógyászat anyjának is nevezik.
 • november 13., 12:51

  Menedzselj táncművészeket! Menedzselj táncművészeket!

  2018 februárjában a Werk Akadémia elindítja a Táncművészeti menedzser képzését. A féléves tanfolyam mentorai Sándor Zoltán és Rácz Anikó táncművészeti menedzserek lesznek.
 • november 12., 16:28

  Góbi Rita szólója az európai kortárs tánc élvonalába került Góbi Rita szólója az európai kortárs tánc élvonalába került

  A Góbi Rita Társulat Reptében című szóló táncelőadása bekerült az Aerowaves 20 legjobb idei táncprodukciója közé. Jövőre így ez a darab képviseli Magyarországot az egyik legjelentősebb nemzetközi kortárs tánc rendezvényen, a Spring Forward Fesztiválon.
 • november 11., 13:59

  A KULT50 bemutatja: Molnár Csaba A KULT50 bemutatja: Molnár Csaba

  Azt mondja, semmi máshoz nem ért, és semmi mást nem akar csinálni, mint élete végéig táncolni. Molnár Csaba portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból.
 • november 9., 11:53

  Rendkívül bonyolult Balanchine-darabot mutat be a Magyar Nemzeti Balett Rendkívül bonyolult Balanchine-darabot mutat be a Magyar Nemzeti Balett

  George Balanchine Magyarországon korábban még nem látott Téma és variációk című szimfonikus balettjét mutatja be november 15-én a Magyar Nemzeti Balett a Müpában, ami a balett-tanulás rögös útját bemutató, Etűdök című Harald Lander-koreográfiával együtt látható a Klasszik 47°N19°E esten.
 • november 7., 11:05

  Juronics Tamás: „A színháznak mindig van morális közlendője” Juronics Tamás: „A színháznak mindig van morális közlendője”

  A koreográfus három évtizedes táncos múlttal a háta mögött, rendületlen újító, nyughatatlan, érzelmes művész. A 30. évét november 8-án a Müpában nagyszabású gálával ünneplő Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjével beszélgetettünk.
 • november 6., 12:58

  Így mentené meg a balettet az érdektelenségtől a sztárkoreográfus Így mentené meg a balettet az érdektelenségtől a sztárkoreográfus

  A francia születésű Benjamin Millepied missziójának tekinti a balett megújítását, jelenidejűvé tételét, és határozott elképzelései is vannak terve megvalósításához.
 • november 6., 10:51

  Az erkölcsi vezeklésről szól a Győri Balett legújabb premierje Az erkölcsi vezeklésről szól a Győri Balett legújabb premierje

  Nathaniel Hawthorne A skarlát betű című regénye első balettadaptációjának ősbemutatójára készül a Győri Balett Velekei László koreografálásában.
 • november 3., 14:59

  Ez a videó azt üzeni, mindenkinek joga van a tánchoz Ez a videó azt üzeni, mindenkinek joga van a tánchoz

  Marc Richter énekes-dalszerző legújabb videoklipjében az az Eric Cavanaugh táncol, aki tavaly óriási visszhangot keltett azzal, hogy túlsúlyos alkatával is a táncot választotta szenvedélyének.
 • november 3., 11:48

  Fiatal táncosok koreográfiáival ünnepel a Szegedi Kortárs Balett Fiatal táncosok koreográfiáival ünnepel a Szegedi Kortárs Balett

  Az idén 30 éves együttes november 8-án, az alapító Imre Zoltán születésnapján ünnepli a Müpában három évtizedes művészi útját.
 • november 2., 14:32

  "Feladatunk, hogy ráérezzünk az éppen velünk szemben ülő nézőkre"

  A MA•ZE tavaly áprilisban - akkor még DART Társulat néven - mutatta be MAL/Give In előadását, amit november 7-én pedig ismét láthat a közönség a MU színpadán.
 • A KULT50 bemutatja: Horváth Csaba

  A KULT50 bemutatja: Horváth Csaba

  2017.11.02. 13:40 Módosítva: 2017-11-03 11:58:44
  0
  Épített szellemi bázist és közösséget, alapított saját társulatot, alakított ki színházi nyelvet, amelyet tanítványai adnak tovább. Horváth Csaba portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból.
 • október 30., 13:24

  3D-s mozi készül Merce Cunninghamről 3D-s mozi készül Merce Cunninghamről

  Az Alla Kovgam rendezésében készülő portréfilm a digitális tánc úttörőjének három évtizedet felölelő kísérletező munkáját viszi vászonra.
 • október 30., 13:23

  Nincs karácsony Diótörő nélkül Nincs karácsony Diótörő nélkül

  Játsszon a Fidelióval, és legyen ott a Győri Balett nagy sikerű Diótörő az Arénákban című óriásprodukciójának budapesti előadásán a Papp László Sportarénában!
 • 2017 október 29.
 • A KULT50 bemutatja: Frenák Pál

  A KULT50 bemutatja: Frenák Pál

  2017.10.29. 12:04 Módosítva: 2017-10-31 15:17:53
  0
  A táncos-koreográfus szülei siketnémák voltak, így az első elsajátított nyelv számára a jelnyelv lett. Frenák Pál portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból.
 • október 26., 16:00

  Ezt az előadást nézve átélhetjük az utcai táncosok szabadságát Ezt az előadást nézve átélhetjük az utcai táncosok szabadságát

  Anne Nguyen pénteken és szombaton mutatja be a Trafóban Önellátás című koreográfiáját, amiben a breaktánc, a harcművészetek és a kortárs tánc ötvöződik.
 • október 25., 09:32

  Így nézne ki, ha eltáncolnánk a geometriát? Így nézne ki, ha eltáncolnánk a geometriát?

  A Bolsoj balerinája, Kurimu Urabe a saját mozdulatai által rajzolt geometriai alakzatokkal lép kapcsolatba ebben az izgalmas videóban.
 • október 24., 17:42

  Egy balerina szerint a Bolsoj egy „hatalmas bordélyház” Egy balerina szerint a Bolsoj egy „hatalmas bordélyház”

  Miközben a Weinstein-ügy világméretűvé nőtt, újra reflektorfénybe került Anastasia Volochkova, a Bolsoj korábbi prímabalerinájának története, aki kitálalt a Moszkvai Nagyszínház belső titkairól.
 • október 20., 10:57

  Magyar balerina ihlette a világhírű Hans van Manen remekművét Magyar balerina ihlette a világhírű Hans van Manen remekművét

  Ami ráadásul a világon először látható együtt a holland koreográfus másik két munkájával október 20-án a LOL-esten a Magyar Nemzeti Balett előadásában a Müpában.
 • október 18., 13:03

  Túl magas, hogy balerina legyen? Túl magas, hogy balerina legyen?

  Számos olyan esetről számoltunk már be, amikor a konvencionálistól eltérő külsejű táncosok falakat áttörve érvényesültek, bizonyítva, hogy az előadó művészi kvalitásai legalább annyit vetnek a latba, mint a fizikai adottságok. Sara Michelle Murawski története is ezt példázza.
 • október 17., 12:03

  Elképesztően szépek ezek a táncoló szobrok Elképesztően szépek ezek a táncoló szobrok

  A párizsi Panthéonban mutatta be legújabb performanszát az artista, színész és zsonglőr Yoann Bourgeois, amitől eláll a lélegzetünk.
 • október 13., 13:39

  Férfi szerelmi kettős borzolja a kedélyeket a táncvilágban Férfi szerelmi kettős borzolja a kedélyeket a táncvilágban

  A pas de deux a balettban az a duett, amiben a női és férfi hős szerelme kibontakozik. De mi van, ha ezt két azonos nemű előadó táncolja, ahogy az a New York City Ballet legújabb előadásában történik?
 • október 12., 13:33

  Egyszerűség, sejtelmesség, rítus Egyszerűség, sejtelmesség, rítus

  Fehér Ferenc a magyar kortárs táncművészet meghatározó alakja. Új darabját először a MU Színházban láthatják az érdeklődők október 13-án és 14-én, melyet már a bemutatás előtt meghívták szerepelni többek között a Kanári szigetekre, Németországba és Sepsiszentgyörgyre. November végén pedig a dunaPart – Kortárs Előadóművészeti Platform keretein belül ismét szerepelni fog a MU-ban.

Port.hu ajánlatok