Olivér

Felújítják a Trafó épületét

2017.01.27. 14:36

Programkereső

Nem fogunk többé összezsúfolódni az előadások előtt az előtérben, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta fejlesztési projektjüket, amiben akadálymentesítés és a közönségforgalmi terek növelése is szerepel.

A Trafó a parkolójában, az előtérhez csatlakozó kétszintes konténerrendszer építésével fogja bővíteni közönségforgalmi tereit és megoldani az épület akadálymentesítését. A bővített teret fém konténerek részben egymáshoz, illetve egymásra építésével alakítják ki.

Az engedélyezett beépítéssel megnövekszik a nézők rendelkezésére álló tér, könnyebbé téve a büfé működését és növelve a befogadott produkciók kellékeinek tárolására alkalmas hely nagyságát, valamint megtörténhet az akadálymentesítés és a megnövekedett területen egy új, kisebb próbatermet is kialakíthatnak.

trafó ép

A kivitelezés költsége az előzetes költségbecslés alapján 60 millió forint.

A Trafó a felújítást saját forrásból, felhalmozott eredménytartalékából kívánja megvalósítani, arra nem igényel a Fővárosi Önkormányzattól töblettámogatást. 

A projekthez azonban szüksége volt a közgyűlés jóváhagyására, miután az érintett ingatlan fővárosi tulajdonban van, és - a Trafó alapító okirata szerint - az 50 millió forint értékhatárt meghaladó fizetési kötelezettséget tartalmazó jogügyletek jóváhagyása is az alapító Fővárosi Önkormányzat kizárólagos hatáskörébe tartozik.

Az előterjesztés szerint a bővítési munkákat július 1-jén kezdenék meg, és várhatóan 75 napon belül befejeznék. A kiviteli tervdokumentáció és a kivitelezés a közbeszerzési pályázat jövőbeni nyertes cégének feladata lesz.