Emőke

Müpa

 • Zubin Mehta, Jonas Kaufmann és Eötvös Péter a Müpa 2017/18-as évadában

  Zubin Mehta, Jonas Kaufmann és Eötvös Péter a Müpa 2017/18-as évadában

  2017.03.08. 15:13 Módosítva: 2017-03-13 09:16:34
  43
  Világsztárokat, kiváló hazai és nemzetközi alkotókat hoz el a következő évadban is Budapestre a Müpa. Az évad művésze Szakcsi Lakatos Béla, míg az évad együttese a Nyíregyházi Cantemus Kórus lesz.
 • 3 órája

  Folytatódnak a rendhagyó irodalmi estek a Müpában Folytatódnak a rendhagyó irodalmi estek a Müpában

  A Müpa nagy sikerű sorozatai, a Vers-estek és a Literárium mellett különleges egy estés előadások is színre kerülnek: a sokoldalú énekes, Kováts Kriszta Arany János balladáit felvonultató március 24-i Arany-órája is ezek közé tartozik.
 • március 21., 10:15

  Improvizatív eklektika a Müpában Kézdy Lucával Improvizatív eklektika a Müpában Kézdy Lucával

  A hazai jazz színtér középnemzedékének hegedűse lesz a következő főszereplője a Müpa Jazzműhely sorozatának. Deep Diving című estje március 29-én a Fesztivál Színházban a műfaji nyitottságra épül.
 • március 13., 13:42

  Feleségét gyászolja előadásával az újcirkusz úttörője Feleségét gyászolja előadásával az újcirkusz úttörője

  Daniele Finzi Pasca Neked (Per te) című rendezése személyes búcsú és tisztelgés tavaly elhunyt felesége és alkotótársa, Julie Hamelin életműve előtt.
 • február 27., 16:14

  Aki már szinte hazajár Budapestre Aki már szinte hazajár Budapestre

  Megszokhattuk, hogy az MVM Koncertek – A Zongora sorozat keretében a Jakobi Koncert Kft. évről-évre a világ vezető zongoraművészeit hívja el Budapestre. Közülük is talán a leggyakrabban látott név a hazai koncertkalendáriumban Grigorij Szokolové.
 • február 27., 11:37

  Miles Davis egykori gitárosa Budapestre érkezik Miles Davis egykori gitárosa Budapestre érkezik

  John McLaughlin azonban nem csak ezért fontos: minden bizonnyal ő a fúziós jazz történetének legvirtuózabb gitárosa is. Március 3-án pénteken 4th Dimension elnevezésű formációjával a Müpában ad koncertet.
 • február 16., 10:28

  Egy férfi női magasságban - Philippe Jaroussky Budapesten Egy férfi női magasságban - Philippe Jaroussky Budapesten

  Ha énekelni kezd, az első ütemeket általában a közönség megdöbbenése kíséri. „Pedig nekem így kényelmes” – mondja. Napjaink leghíresebb kontratenorja a hétvégén a Müpában lép fel.
 • 2017 február 5.
 • Aki a vérét a képeiben hordozza

  Aki a vérét a képeiben hordozza

  2017.02.05. 18:02 Módosítva: 2017-02-13 18:06:19
  0
  Sánta István Csaba jazzfotós a maga műfajában világszínvonalat képvisel. A Jazz Showcase alkalmából február 3-6. között a Müpa első emeleti előterében és Zászlóterében fotó- és jazztörténeti jelentőségű portréiból nyílt kiállítás.
 • február 2., 14:50

  János vitéz, ahogy azt a Nemzeti Filharmonikusok elképzelik János vitéz, ahogy azt a Nemzeti Filharmonikusok elképzelik

  Kacsóh Pongrác művének február 5-ei matiné előadásán a Müpában a közönség beleshet a mű kidolgozásának folyamatába is.
 • február 2., 09:26

  „Mindig is zavart, ha csodagyerekként álltak hozzám” „Mindig is zavart, ha csodagyerekként álltak hozzám”

  Hodek Dávid négyévesen dobolt először közönség előtt, tizenegy éves korától saját kvartettjével koncertezett, miközben a legkiválóbb magyar formációk tagja lett. Most tizenkilenc éves és egy ideje már a nemzetközi színtéren bontogatja szárnyait. Február 3-án a Müpában két amerikai muzsikustársával játszik.
 • 2017 január 25.
 • Két hegedűverseny a Nemzeti Filharmonikusok műsorán

  Két hegedűverseny a Nemzeti Filharmonikusok műsorán

  2017.01.25. 09:50 Módosítva: 2017-01-29 10:27:49
  0
  A szólista a fiatal hegedűművésznő, Alexandra Soumm, aki a világ számos jelentős karmesterével muzsikált már. Mendelssohn és Mozart versenyműveivel lép színpadra.
 • január 22., 10:18

  Szereti Brahmsot? Szereti Brahmsot?

  Hangzik Françoise Sagan 1959-es regényének a címe, amelyben persze nem éppen a német romantika nagy komponistája játssza a főszerepet. Annál inkább emelkedik főhősi rangra január 22-én a Müpában, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar idei maratonja a 120 éve elhunyt zeneszerzőóriást állítja középpontba.
 • január 12., 09:50

  Orosz zeneszerzők műveiből válogat a Pannon Filharmonikusok Orosz zeneszerzők műveiből válogat a Pannon Filharmonikusok

  Rahmanyinov III. zongoraversenye után Sosztakovics Leningrád-szimfóniája hangzik majd el a Müpában a pécsi zenekartól, ami az utóbbi években fokozott jelenlétet mutat a fővárosban.
 • január 10., 14:41

  Szovjet tekercsek és „szórakoztató komolyzene” Szovjet tekercsek és „szórakoztató komolyzene”

  Közel egy évszázados szovjet filmtekercseket digitalizáltak ahhoz az előadáshoz, amelyen január 12-én az ausztriai Ensemble Phace rendhagyó filmkoncerten mutatja be Varga Judit darabját.
 • 2017 január 6.
 • Paavo Järvi helyett finn karmester vezényli a Fesztiválzenekart

  Paavo Järvi helyett finn karmester vezényli a Fesztiválzenekart

  2017.01.06. 13:49 Módosítva: 2017-01-10 15:02:01
  0
  Három koncerttel készült Budapestre az észt karmester, aki betegsége miatt mégsem tudja vállalni fellépéseit január 12-én, 13-án és 14-én a Müpában. Pietari Inkinen finn karmester és hegedűművész fog dirigálni helyette.
 • 2016. december 20., 09:49

  Bábokkal elevenedik meg a legkarácsonyibb klasszikus Bábokkal elevenedik meg a legkarácsonyibb klasszikus

  A Müpa és a Nemzeti Filharmonikusok évek óta Csajkovszkij balettjével, A diótörővel köszöntik a karácsonyt. December 23-án és 27-én 11.00 órakor és 18.00 órakor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Budapest Bábszínház művészeinek közreműködésével, valamint a a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkarával kel életre a történet.
 • 2016. december 17., 18:42

  Karácsonyi ajándék a Müpától Karácsonyi ajándék a Müpától

  Ingyen nézhet online koncerteket decemberben.
 • 2016. december 16., 14:51

  A hangversenyteremben és szabadtéren is ünnepre hangol a Müpa A hangversenyteremben és szabadtéren is ünnepre hangol a Müpa

  2016-ban világhírű együttesek előadásában számos ünnepi klasszikusnak jutott hely a Müpa karácsonyfája alatt.
 • 2016. december 12., 17:29

  Rocklegenda előtt tiszteleg az Ivan & The Parazol Rocklegenda előtt tiszteleg az Ivan & The Parazol

  A fesztiválok és klubok után egy rockzenekar számára különleges helyszínen, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán lép fel december 13-án az Ivan & The Parazol. Vitáris Iván és csapata a helyszínhez illően különleges műsorral készül: a legendás Syrius együttes kislemezeit, valamint Az ördög álarcosbálja című, idén 45 éves korongot öntik új formába.
 • 2016. december 12., 14:37

  Új hangszert kapott Várdai István Új hangszert kapott Várdai István

  Világhírű csellistánk, Várdai István ma délelőtt mutatta be a Művészetek Palotájában a sajtó képviselőinek azt a Stradivari csellót, amelyet a közelmúltban egy anonomitását megőrizni kívánó német mecénás vásárolt számára a hangszer amerikai tulajdonosától.
 • 2016. december 9., 10:10

  A világot is kifordítják az alsónadrágjukkal együtt A világot is kifordítják az alsónadrágjukkal együtt

  December 13. és 17. között a frenetikus bohócduó, a belga OKIDOK, azaz Xavier Bouvier és Benoit Devos díjnyertes párosa Slip Inside – Kifordított alsónadrág című produkciójával fordítja ki mindennapi valóságunkat, hogy nevetésre bírjon.
 • 2016. december 9., 08:08

  Alcina szigetén Alcina szigetén

  A lelkesedés napok múlva sem hagyott alább: rendre jönnek a bejegyzések. Ez volt az idei év legjobb koncertje. Ez volt a Müpa történetének legfontosabb eseménye. Holott Bartoli már fellépett a Müpá-ban, fellépett az Operában is. Különböző ízlésű embereket sodort magával a Bartoli élmény. És egyre világosabb számomra, minél több beszámolót olvasok, annál inkább, hogy a Bartoli koncert zenén túli esemény volt.
 • 2016. december 8., 11:01

  Ifjú tehetségekkel és világhírű karmesterrel érkezik Debrecen a Müpába Ifjú tehetségekkel és világhírű karmesterrel érkezik Debrecen a Müpába

  A cívisváros december 11-én egy teljes vasárnapra a Müpába költözik: délelőtt a gyermekeknek szóló Cifra Palota, este pedig egy rendkívüli, fényinstallációval ötvözött kóruskoncert kínál további alkalmat a debreceni művészekkel való találkozásra.
 • 2016. december 4., 15:36

  Selmeczi Györggyel indít műfajtörténeti sorozatot a Müpa Selmeczi Györggyel indít műfajtörténeti sorozatot a Müpa

  MusicOnStage címmel mutatkozik be a Müpa új ismeretterjesztő sorozata, ami a Fesztivál Színházban avat be a zenés színpadi műfajok történetébe.
 • 2016. december 1., 14:43

  Randy Brecker ismét randevút ad Halperékkel Randy Brecker ismét randevút ad Halperékkel

  December 8-án lép fel a Müpában a világhírű amerikai jazztrombitás, Randy Brecker, aki a magyar Halper/Hendrix Experiment vendégeként Jimi Hendrix számaiból varázsol különleges jazz-rock fúziót.
 • A reménytelenség komikuma

  A reménytelenség komikuma

  2016.12.01. 08:21 Módosítva: 2016-12-09 08:24:50
  3
  November 24-én a Müpában harmadik alkalommal hangzott fel Eötvös Péter oratóriuma, a Halleluja – Oratorium balbulum (alcíme szerint: Négy töredék), a nyári salzburgi ősbemutatót és az előző napi bécsi előadást követően.
 • 2016. november 25., 15:50

  Együtt szárnyal rúdtáncos és zenész a Müpában Együtt szárnyal rúdtáncos és zenész a Müpában

  December 7-én a „szárnyas” Bábel-est előadóitól kapunk lendületet az év hátralévő napjaihoz. A Müpa összművészeti sorozata ezúttal is különböző műfajok képviselőit invitálta egy színpadra, hogy külön-külön és együtt is olyat alkossanak, ami szárnyakat ad a Fesztivál Színház közönségének.
 • 2016. november 25., 14:12

  Almodóvar kedvenc flamenco énekesnője Budapesten Almodóvar kedvenc flamenco énekesnője Budapesten

  Igazi flamenco családból származik Estrella Morente, akinek édesapja mellett testvérei, sőt unokatestvérei is a műfaj ismert és elismert művelői. December 9-én húgával és öccsével érkezik a Müpába, hogy megmutassa a hangversenyterem közönségének, milyen is az igazi andalúz életérzés.
 • 2016. november 22., 11:10

  Eötvös Péter és Esterházy Péter közös oratóriumát mutatja be a Müpa Eötvös Péter és Esterházy Péter közös oratóriumát mutatja be a Müpa

  Két év után ismét jelentős magyarországi Eötvös Péter-premiernek ad otthont a Müpa: a komponista Esterházy Péter szövegére írt Halleluja – Oratorium balbulum című műve a Bécsi Filharmonikusok és a Magyar Rádió Énekkara jóvoltából, a szerző vezényletével csendül fel először Magyarországon november 24-én. A koncertet megelőző, rendhagyó Előhangon Mácsai Pál színművész olvassa fel a zenemű alapjául szolgáló Esterházy-írást.
 • 2016. november 17., 15:20

  Közéleti személyiségek, akik szeretik a jazzt. Kik ők? Közéleti személyiségek, akik szeretik a jazzt. Kik ők?

  A Müpa új sorozatot indít november 17-én Náray Erika színésznő, énekesnő vezetésével, amelyben a magyar kulturális elit egy-egy képviselője vall a jazz iránti vonzalmáról. A sorozat első vendégei Dragomán György és Nyáry Krisztián lesznek.