Géza

Müpa

 • Aki a vérét a képeiben hordozza

  Aki a vérét a képeiben hordozza

  2017.02.05. 18:02 Módosítva: 2017-02-13 18:06:19
  0
  Sánta István Csaba jazzfotós a maga műfajában világszínvonalat képvisel. A Jazz Showcase alkalmából február 3-6. között a Müpa első emeleti előterében és Zászlóterében fotó- és jazztörténeti jelentőségű portréiból nyílt kiállítás.
 • február 16., 10:28

  Egy férfi női magasságban - Philippe Jaroussky Budapesten Egy férfi női magasságban - Philippe Jaroussky Budapesten

  Ha énekelni kezd, az első ütemeket általában a közönség megdöbbenése kíséri. „Pedig nekem így kényelmes” – mondja. Napjaink leghíresebb kontratenorja a hétvégén a Müpában lép fel.
 • február 2., 14:50

  János vitéz, ahogy azt a Nemzeti Filharmonikusok elképzelik János vitéz, ahogy azt a Nemzeti Filharmonikusok elképzelik

  Kacsóh Pongrác művének február 5-ei matiné előadásán a Müpában a közönség beleshet a mű kidolgozásának folyamatába is.
 • „Mindig is zavart, ha csodagyerekként álltak hozzám”

  „Mindig is zavart, ha csodagyerekként álltak hozzám”

  2017.02.02. 09:26 Módosítva: 2017-02-07 12:09:38
  230
  Hodek Dávid négyévesen dobolt először közönség előtt, tizenegy éves korától saját kvartettjével koncertezett, miközben a legkiválóbb magyar formációk tagja lett. Most tizenkilenc éves és egy ideje már a nemzetközi színtéren bontogatja szárnyait. Február 3-án a Müpában két amerikai muzsikustársával játszik.
 • január 25., 09:50

  Két hegedűverseny a Nemzeti Filharmonikusok műsorán Két hegedűverseny a Nemzeti Filharmonikusok műsorán

  A szólista a fiatal hegedűművésznő, Alexandra Soumm, aki a világ számos jelentős karmesterével muzsikált már. Mendelssohn és Mozart versenyműveivel lép színpadra.
 • január 22., 10:18

  Szereti Brahmsot? Szereti Brahmsot?

  Hangzik Françoise Sagan 1959-es regényének a címe, amelyben persze nem éppen a német romantika nagy komponistája játssza a főszerepet. Annál inkább emelkedik főhősi rangra január 22-én a Müpában, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar idei maratonja a 120 éve elhunyt zeneszerzőóriást állítja középpontba.
 • 2017 január 12.
 • Orosz zeneszerzők műveiből válogat a Pannon Filharmonikusok

  Orosz zeneszerzők műveiből válogat a Pannon Filharmonikusok

  2017.01.12. 09:50 Módosítva: 2017-01-30 11:52:28
  0
  Rahmanyinov III. zongoraversenye után Sosztakovics Leningrád-szimfóniája hangzik majd el a Müpában a pécsi zenekartól, ami az utóbbi években fokozott jelenlétet mutat a fővárosban.
 • január 10., 14:41

  Szovjet tekercsek és „szórakoztató komolyzene” Szovjet tekercsek és „szórakoztató komolyzene”

  Közel egy évszázados szovjet filmtekercseket digitalizáltak ahhoz az előadáshoz, amelyen január 12-én az ausztriai Ensemble Phace rendhagyó filmkoncerten mutatja be Varga Judit darabját.
 • január 6., 13:49

  Paavo Järvi helyett finn karmester vezényli a Fesztiválzenekart Paavo Järvi helyett finn karmester vezényli a Fesztiválzenekart

  Három koncerttel készült Budapestre az észt karmester, aki betegsége miatt mégsem tudja vállalni fellépéseit január 12-én, 13-án és 14-én a Müpában. Pietari Inkinen finn karmester és hegedűművész fog dirigálni helyette.
 • 2016. december 20., 09:49

  Bábokkal elevenedik meg a legkarácsonyibb klasszikus Bábokkal elevenedik meg a legkarácsonyibb klasszikus

  A Müpa és a Nemzeti Filharmonikusok évek óta Csajkovszkij balettjével, A diótörővel köszöntik a karácsonyt. December 23-án és 27-én 11.00 órakor és 18.00 órakor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Budapest Bábszínház művészeinek közreműködésével, valamint a a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkarával kel életre a történet.
 • 2016. december 17., 18:42

  Karácsonyi ajándék a Müpától Karácsonyi ajándék a Müpától

  Ingyen nézhet online koncerteket decemberben.
 • 2016. december 16., 14:51

  A hangversenyteremben és szabadtéren is ünnepre hangol a Müpa A hangversenyteremben és szabadtéren is ünnepre hangol a Müpa

  2016-ban világhírű együttesek előadásában számos ünnepi klasszikusnak jutott hely a Müpa karácsonyfája alatt.
 • 2016. december 12., 17:29

  Rocklegenda előtt tiszteleg az Ivan & The Parazol Rocklegenda előtt tiszteleg az Ivan & The Parazol

  A fesztiválok és klubok után egy rockzenekar számára különleges helyszínen, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán lép fel december 13-án az Ivan & The Parazol. Vitáris Iván és csapata a helyszínhez illően különleges műsorral készül: a legendás Syrius együttes kislemezeit, valamint Az ördög álarcosbálja című, idén 45 éves korongot öntik új formába.
 • 2016. december 12., 14:37

  Új hangszert kapott Várdai István Új hangszert kapott Várdai István

  Világhírű csellistánk, Várdai István ma délelőtt mutatta be a Művészetek Palotájában a sajtó képviselőinek azt a Stradivari csellót, amelyet a közelmúltban egy anonomitását megőrizni kívánó német mecénás vásárolt számára a hangszer amerikai tulajdonosától.
 • 2016. december 9., 10:10

  A világot is kifordítják az alsónadrágjukkal együtt A világot is kifordítják az alsónadrágjukkal együtt

  December 13. és 17. között a frenetikus bohócduó, a belga OKIDOK, azaz Xavier Bouvier és Benoit Devos díjnyertes párosa Slip Inside – Kifordított alsónadrág című produkciójával fordítja ki mindennapi valóságunkat, hogy nevetésre bírjon.
 • 2016. december 9., 08:08

  Alcina szigetén Alcina szigetén

  A lelkesedés napok múlva sem hagyott alább: rendre jönnek a bejegyzések. Ez volt az idei év legjobb koncertje. Ez volt a Müpa történetének legfontosabb eseménye. Holott Bartoli már fellépett a Müpá-ban, fellépett az Operában is. Különböző ízlésű embereket sodort magával a Bartoli élmény. És egyre világosabb számomra, minél több beszámolót olvasok, annál inkább, hogy a Bartoli koncert zenén túli esemény volt.
 • 2016. december 8., 11:01

  Ifjú tehetségekkel és világhírű karmesterrel érkezik Debrecen a Müpába Ifjú tehetségekkel és világhírű karmesterrel érkezik Debrecen a Müpába

  A cívisváros december 11-én egy teljes vasárnapra a Müpába költözik: délelőtt a gyermekeknek szóló Cifra Palota, este pedig egy rendkívüli, fényinstallációval ötvözött kóruskoncert kínál további alkalmat a debreceni művészekkel való találkozásra.
 • 2016. december 4., 15:36

  Selmeczi Györggyel indít műfajtörténeti sorozatot a Müpa Selmeczi Györggyel indít műfajtörténeti sorozatot a Müpa

  MusicOnStage címmel mutatkozik be a Müpa új ismeretterjesztő sorozata, ami a Fesztivál Színházban avat be a zenés színpadi műfajok történetébe.
 • 2016. december 1., 14:43

  Randy Brecker ismét randevút ad Halperékkel Randy Brecker ismét randevút ad Halperékkel

  December 8-án lép fel a Müpában a világhírű amerikai jazztrombitás, Randy Brecker, aki a magyar Halper/Hendrix Experiment vendégeként Jimi Hendrix számaiból varázsol különleges jazz-rock fúziót.
 • A reménytelenség komikuma

  A reménytelenség komikuma

  2016.12.01. 08:21 Módosítva: 2016-12-09 08:24:50
  3
  November 24-én a Müpában harmadik alkalommal hangzott fel Eötvös Péter oratóriuma, a Halleluja – Oratorium balbulum (alcíme szerint: Négy töredék), a nyári salzburgi ősbemutatót és az előző napi bécsi előadást követően.
 • 2016. november 25., 15:50

  Együtt szárnyal rúdtáncos és zenész a Müpában Együtt szárnyal rúdtáncos és zenész a Müpában

  December 7-én a „szárnyas” Bábel-est előadóitól kapunk lendületet az év hátralévő napjaihoz. A Müpa összművészeti sorozata ezúttal is különböző műfajok képviselőit invitálta egy színpadra, hogy külön-külön és együtt is olyat alkossanak, ami szárnyakat ad a Fesztivál Színház közönségének.
 • 2016. november 25., 14:12

  Almodóvar kedvenc flamenco énekesnője Budapesten Almodóvar kedvenc flamenco énekesnője Budapesten

  Igazi flamenco családból származik Estrella Morente, akinek édesapja mellett testvérei, sőt unokatestvérei is a műfaj ismert és elismert művelői. December 9-én húgával és öccsével érkezik a Müpába, hogy megmutassa a hangversenyterem közönségének, milyen is az igazi andalúz életérzés.
 • 2016. november 22., 11:10

  Eötvös Péter és Esterházy Péter közös oratóriumát mutatja be a Müpa Eötvös Péter és Esterházy Péter közös oratóriumát mutatja be a Müpa

  Két év után ismét jelentős magyarországi Eötvös Péter-premiernek ad otthont a Müpa: a komponista Esterházy Péter szövegére írt Halleluja – Oratorium balbulum című műve a Bécsi Filharmonikusok és a Magyar Rádió Énekkara jóvoltából, a szerző vezényletével csendül fel először Magyarországon november 24-én. A koncertet megelőző, rendhagyó Előhangon Mácsai Pál színművész olvassa fel a zenemű alapjául szolgáló Esterházy-írást.
 • 2016. november 17., 15:20

  Közéleti személyiségek, akik szeretik a jazzt. Kik ők? Közéleti személyiségek, akik szeretik a jazzt. Kik ők?

  A Müpa új sorozatot indít november 17-én Náray Erika színésznő, énekesnő vezetésével, amelyben a magyar kulturális elit egy-egy képviselője vall a jazz iránti vonzalmáról. A sorozat első vendégei Dragomán György és Nyáry Krisztián lesznek.
 • 2016. november 11., 13:05

  Rising Stars: két nap alatt kilenc koncert Rising Stars: két nap alatt kilenc koncert

  Két napba sűrítve találkozhat a közönség a komolyzenei élet jövőbeli krémjével, az Európa neves koncerttermeiben turnézó, legtehetségesebb fiatal művészekkel a Müpában. A Rising Stars sorozat keretében november 18-án és 19-én egymás után lépnek fel az Európai Hangversenytermek Szervezetének felfedezettjei, Villányi Dániel és Gyöngyösi Ivett, a Kruppa Vonósnégyes, a Duo SeRa és a Kállai Kvartet.
 • 2016. november 11., 12:58

  Újcirkusz testközelből Újcirkusz testközelből

  A kritikát, a szakmát és a közönséget egyaránt elbűvölve hódította meg az újcirkusz hazáját, Montrealt a Recirquel. A szakmai közönség ovációval, a helyi lapok pedig ötcsillagos kritikával fogadták a Cirkusz az Éjszakában észak-amerikai premierjét. A Müpa új, 360 fokos videójával pedig az is részese lehet az újcirkusz-élménynek, aki még nem látta élőben a társulatot.
 • 2016. november 9., 15:00

  Forogjon együtt a Recirquellel! Forogjon együtt a Recirquellel!

  A Montreálban nemrég nagy sikerrel vendégszerepelt magyar újcirkusz társulatról a Müpa olyan, 360 fokos technikával készült videót készített, amivel az is átélheti az újcirkusz-éményt, aki még nem látta élőben a társulatot.
 • 2016. november 2., 16:11

  Négy Brahms-szimfónia egy nap alatt Négy Brahms-szimfónia egy nap alatt

  Tizedik alkalommal rendezi meg nagyszabású közös maratonját a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2017. január 22-én, a magyar kultúra napján. Az egész napos rendezvény programja Johannes Brahms köré szerveződik.
 • 2016. november 2., 12:56

  Hajléktalanból lett többszörösen díjazott előadó Hajléktalanból lett többszörösen díjazott előadó

  Az átható tekintetű, csodás tenor hangú, mindössze 27 éves Benjamin Clementine brit zeneszerző-zongorista-költő két év után ismét Budapesten koncertezik. Ezúttal debütáló lemezével lép fel a Müpa színpadán december 12-én.
 • 2016. október 30., 09:44

  Betegség miatt elmarad Jacob Collier ma esti koncertje a Müpában

  A jegyek visszaválthatók vagy más programokra beválthatóak.