Vendel

PESTI VIGADÓ

 • Család és muzsika

  Család és muzsika

  2017.10.02. 12:30 Módosítva: 2017-10-11 09:12:24
  0
  Játsszon a Fidelióval, és legyen ott Kelemen Barnabás családjának, továbbá a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának közös hangversenyén november 10-én a Pesti Vigadó Dísztermében.
 • augusztus 31., 14:32

  Dubrovay László: „A közönség ad értelmet a munkámnak” Dubrovay László: „A közönség ad értelmet a munkámnak”

  A zeneirodalom első és egyetlen elektronikus zongoraversenyét mutatják be a Magyar Művészeti Akadémia évadnyitó hangversenyén augusztus 31-én, a Pesti Vigadóban. A mű szerzőjével, a Kossuth-díjas Dubrovay Lászlóval beszélgettünk.
 • augusztus 1., 08:58

  A barokk zene élő hagyománya a Kárpát-medencében A barokk zene élő hagyománya a Kárpát-medencében

  Október 8-án Vadbarokk címmel a Fonó Zenekar és a Musica Profana koncertezik a Díszteremben. Az est során a barokk kamarazenekarnak „megvadított”, népi változatai, valamint a mellettük tovább élő duda, vagy koboz hallhatók.
 • január 15., 16:10

  Aranybál idézi a virágkort a pesti Vigadóban Aranybál idézi a virágkort a pesti Vigadóban

  A Budafoki Dohnányi Zenekar és a Klasszik Rádió 92.1 első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezi az eseményt. A január 21-i est házigazdája Hajós András lesz.
 • 2016. október 25., 16:12

  Nincs ezen mit nézni, minden kép fehér Nincs ezen mit nézni, minden kép fehér

  Mintha a mennyország oltárán állnánk. Fény, üresség és a fehér szín dominanciája. Molnár Sándor festő az élete során felhalmozódott élményeket, formákat bontja le utolsó kiállítása során. A művész utolsó festészeti állomásából, az Üresség korszakból láthatóak képek: a Pesti Vigadóban, január 8-ig.
 • 2016. április 26., 15:39

  Somos Csaba bemutatkozó koncertje Somos Csaba bemutatkozó koncertje

  A Nemzeti Énekkar új karigazgatójának bemutatkozó a cappella koncertjére április 29-én kerül sor a Pesti Vigadóban. Hangversenyének műsorát többségükben Shakespeare-szövegekre komponált XX. századi és kortárs zeneművekből állította össze a drámaíró halálának 400. évfordulója alkalmából.
 • 2016. április 24., 11:25

  Magyarországra érkezik Da Vinci titokzatos hangszere Magyarországra érkezik Da Vinci titokzatos hangszere

  Három koncerten is bemutatja Leonardo da Vinci titokzatos hangszerét, a viola organistát Sławomir Zubrzycki lengyel zongoraművész, zeneszerző és hangszerkészítő, aki a reneszánsz mester eredeti tervei alapján készítette el a billentyűs és vonós hangszer ötvözetét.
 • 2016. január 25., 15:38

  Eredeti Liszt Ferenc dedikált portrékép a Pesti Vigadóban Eredeti Liszt Ferenc dedikált portrékép a Pesti Vigadóban

  Liszt Ferenc saját kézjegyével ellátott portréfotóját mutatták be hétfőn a Pesti Vigadóban a 150 éves a Vigadó című programsorozat zárásaként; a fényképet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) nemzetközi aukción vásárolta meg.
 • 2016. január 20., 15:03

  Gyerekek a Vigadóban! – Új helyszínen a Pastorale-sorozat Gyerekek a Vigadóban! – Új helyszínen a Pastorale-sorozat

  A Magyar Művészeti Akadémia megbízásából 2016 februárjától a Pesti Vigadó ad otthont a Pastorale-sorozatnak, havonta egy-egy hétvégén.
 • 2016. január 10., 12:41

  Megkezdődött Széchenyi-emlékév Megkezdődött Széchenyi-emlékév

  Széchényi Imre, a "magyar Johann Strauss" műveinek ősbemutatójával és rég nem játszott kompozícióinak megszólaltatásával kezdődött meg a Széchenyi-emlékév január 8-án a Magyar Tudományos Akadémián.
 • 2015. december 7., 08:56

  Veszprémiek nyerték a Pesti Vigadó kultúrtörténeti versenyét Veszprémiek nyerték a Pesti Vigadó kultúrtörténeti versenyét

  Végéhez ért pénteken a Tündérpalota a Duna partján - Pesti Vigadó 150 című középiskolásoknak szóló kétfordulós kultúrtörténeti csapatverseny, a döntőben tíz csapat vetélkedhetett a fődíjért.
 • 2015. október 19., 14:38

  Hárman vehetik át idén a Nemzet Művésze díjat Hárman vehetik át idén a Nemzet Művésze díjat

  Ferencz István építész, belsőépítész, Foltin Jolán koreográfus és Szervátiusz Tibor szobrászművész veheti át idén a kitüntetést november 5-én a Pesti Vigadóban.
 • 2015. október 1., 15:00

  A Cypress Vonósnégyes fellépése a Pesti Vigadóban A Cypress Vonósnégyes fellépése a Pesti Vigadóban

  Játsszon a Fidelióval és legyen ott október 28-án a világhírű Cypress Vonósnégyes koncertjén!
 • 2015. szeptember 17., 15:42

  Először Magyarországon a Monte-Carlói Filharmonikusok! Először Magyarországon a Monte-Carlói Filharmonikusok!

  Játsszon a Fidelióval és legyen ott a Monte-Carlói Filharmonikusok első magyarországi koncertjén.

PESTI VIGADÓ

Pesti Vigadó

A Pesti Vigadó minden korban a társasági élet központi helyszíneként működött.

Otthonául szolgált Strauss, Liszt, Erkel, Wagner, Bartók, Dohnányi koncertjeinek, a Pesti Műegylet által szervezett első hazai kiállításnak, az első népképviseleti országgyűlésnek ugyanúgy, mint Bleriot XI-es repülőgépe bemutatásának vagy az aktuális korszak legnépszerűbb báljainak.

2014 óta az épület fenntartását és üzemeltetését a Magyar Művészeti Akadémia, mint tulajdonos megbízásából a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. biztosítja, amelynek célja továbbra is fenntartani, és megőrizni a közönség számára e kulturális sokféleséget és a magas művészeti színvonalat.

Az elmúlt években megvalósult rendezvények minősége és a látogatottsági adatok azt bizonyítják, hogy sikerült ismét a magyarországi kulturális és turisztikai életben korábban méltán elfoglalt pozíciójába visszahelyezni a Főváros szívében található Pesti Vigadót!

 

 

http://vigado.hu