Lenke

Vizuál

 • "Ez a díj szimbolikus”

  2017.07.22. 10:17 Módosítva: 2017-07-22 17:42:06
  0
  Ladik Katalin költő, performer, színésznő és képzőművész a Kult 50, a kultúra ötven arcának egyike. A folyamatosan úton lévő és alkotó művészt emailben értük el.
 • tegnap, 13:52

  Dalí-kiállítás nyílik Szegeden Dalí-kiállítás nyílik Szegeden

  Salvador Dalí grafikáiból, kisplasztikáiból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában július 28-án.
 • július 21., 09:32

  Fotópályázat csendéletekről Fotópályázat csendéletekről

  A Budapest FotóFesztivál Csöndesen címmel nyílt pályázatot hirdet kortárs alkotók számára. Nem csak hagyományos fotográfiai munkákkal lehet jelentkezni.
 • július 20., 13:09

  A festmény eredetiségének igazolására küldött fotó buktatta le a tolvajokat A festmény eredetiségének igazolására küldött fotó buktatta le a tolvajokat

  Megtalált a spanyol rendőrség három nagy értékű, Francis Bacon festményt abból az ötből, amelyet még 2015 nyarán loptak el egy madridi lakásból - értesült az El País című spanyol napilap.
 • július 20., 10:06

  Csütörtök éjjel exhumálják Salvador Dalít Csütörtök éjjel exhumálják Salvador Dalít

  Felnyitják Salvador Dalí sírját, hogy DNS-mintát vegyenek földi maradványaiból egy apasági kereset miatt - közölte szerdán a katalán legfelsőbb bíróság.
 • július 19., 12:47

  Festmények áztak el a Louvre-ban Festmények áztak el a Louvre-ban

  A hatalmas felhőszakadás és áradás középkori kéziratokat, festményeket és archív tervrajzokat rongálhatott meg Párizsban. A víz az épületekben is kárt tett, ennek ellenére a Louvre majdnem minden terme látogatható.
 • Velence a Biennálén túl

  Velence a Biennálén túl

  2017.07.19. 09:17 Módosítva: 2017-07-19 10:03:54
  0
  Ha egy külföldi Budapestre utazik, hogy heteljen a Sziget Fesztiválon, majd azt meséli odahaza, mennyi budapesti élménye van, vajon elhisszük neki? Nem igazán, mivel a Sziget egy külön világ, amely - habár földrajzilag Budapesten van - teljesen független a várostól. Ugyanez áll a Velencei Biennáléra is! Beszámoló.
 • július 18., 10:20

  Már a kiállítás plakátján is hamis volt a Modigliani Már a kiállítás plakátján is hamis volt a Modigliani

  A kiállított harminc festményből huszonegyről feltételezik, hogy hamisítvány.
 • július 15., 11:50

  Életet mentett az a Pissarro-kép, amiért 16 éve pereskednek Életet mentett az a Pissarro-kép, amiért 16 éve pereskednek

  A zsidó származású Lilly Cassirer 1939-ben potom pénzért adta el a nácik nyomására a tulajdonában lévő Pissaro-festményt, hogy elhagyhassa Németországot. Most újraindul a per a kép tulajdonjogáért.
 • július 14., 15:02

  Mindenki nézze meg Munkácsy Golgotáját! Most épp lehet! Mindenki nézze meg Munkácsy Golgotáját! Most épp lehet!

  A magyar állam és a festmény tulajdonosa között folyó jogvita újabb fordulatának hatására most épp látható a trilógia összes darabja Debrecenben.
 • 2017 július 13.
 • Mongólia lesz az idei Mesterségek Ünnepe díszvendége

  Mongólia lesz az idei Mesterségek Ünnepe díszvendége

  2017.07.13. 16:26 Módosítva: 2017-07-15 16:08:25
  0
  A hímzés a kiemelt témája és Mongólia a díszvendége az idei Mesterségek Ünnepének, amelynek keretében nemzetközi kovácstalálkozót is tartanak, valamint a reformáció 500. évfordulójáról is megemlékeznek augusztus 17. és 20. között a budai Várban.
 • július 13., 15:15

  Ezek 2017 legédesebb kutyás fotói Ezek 2017 legédesebb kutyás fotói

  Megmutatjuk a világ legjelentősebb kutya fotós versenyének díjazott képeit és a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteket is elmeséljük. Galéria!
 • július 13., 12:21

  Hamis lehet a mexikói múzeumi tárgyak fele Hamis lehet a mexikói múzeumi tárgyak fele

  A San Francisco-i Mexikói Múzeum alapítványa által elrendelt hitelességi vizsgálat szerint a múzeum állandó kiállításán látható, a spanyol hódítás előttről származó kiállításának 2000 kiállítási tárgyából 1917-ről kiderült, hogy hamisítvány, vagy újkori másolat - számolt be a San Francisco Chronicle.
 • július 12., 17:02

  Kincsek a Hihetetlen roncsairól Kincsek a Hihetetlen roncsairól

  A brit művész azt állítja, rabszolgából műgyűjtővé avanzsált ókori férfi elsüllyedt gyűjteményére bukkant, a kritikusok azonban hazugsággal vádolják. Egy remekül felépített és eladott sztori vagy értékelhető művészi teljesítmény?
 • Hazakerültek a Seuso-kincs hiányzó darabjai

  Hazakerültek a Seuso-kincs hiányzó darabjai

  2017.07.12. 15:02 Módosítva: 2017-07-17 09:38:26
  0
  A leletegyüttes első hét darabja után most a második, művészettörténeti szempontból még értékesebb rész került vissza Magyarországra.
 • július 12., 10:03

  Vajon te is ott vagy ezeken a képeken? Vajon te is ott vagy ezeken a képeken?

  A Sziget elmúlt 25 évét bemutató fotókiállítás nyílt a Robert Capa Központban. A tárlat augusztus 31-ig tart nyitva.
 • július 11., 13:42

  Írek díjazzák a magyar alkotókat Írek díjazzák a magyar alkotókat

  Borsos Lőrinc, Ezer Ákos, Fabricius Anna, Fridvalszki Márk, Gróf Ferenc, Németh Hajnal, Schmied Andi és Szabó Eszter jutott tovább az Ulysses magyar származású főhőséről elnevezett díj második fordulójába. A nyolc alkotó egyikének elindítják nemzetközi karrierjét.
 • július 10., 14:52

  Eddig ismeretlen Thomas Gainsborough rajzok kerültek elő a windsori kastélyból Eddig ismeretlen Thomas Gainsborough rajzok kerültek elő a windsori kastélyból

  A világhírű 18. századi brit festő, Thomas Gainsborough 25 rajzból álló albumára bukkantak a windsori kastély királyi gyűjteményében.
 • július 9., 14:14

  A bűnbakképzés mechanizmusaira a Ludwigban A bűnbakképzés mechanizmusaira a Ludwigban

  Az egymásra mutogatás mechanizmusára világít rá a brit Gilbert & George művészpáros Bűnbak képek című, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú) nyíló tárlata.
 • július 7., 14:46

  Wes Anderson-filmek helyszínei a valóságban Wes Anderson-filmek helyszínei a valóságban

  Érezte már úgy, hogy egy filmbe csöppent akár a helyzet, akár a helyszín miatt? Egy Wes Anderson rajongói oldal tagjai többször kerültek már hasonló szituációba, és le is fotózták azokat. A rendező jellegzetes képi világába illő helyszínek képei az egész világról érkeznek.
 • július 7., 12:13

  Spanyol múzeumoknak adja hétezer darabos gyűjteményét egy amerikai mecénás Spanyol múzeumoknak adja hétezer darabos gyűjteményét egy amerikai mecénás

  Roberto Polo kubai származású amerikai mecénás hétezer darabos, modern és kortárs művészeti gyűjteményét 15 évre két spanyol, egy toledói és a cuencai múzeumnak adja.
 • július 5., 16:29

  A MoMA gyűjteményébe került a Fiat 500 A MoMA gyűjteményébe került a Fiat 500

  Születésnapi ajándékként a 60 éves Fiat 500-nak az ikonikus olasz kisautó egy 1968-as eredeti példánya bekerült a New York-i Modern Művészetek Múzeumának (MoMA) gyűjteményébe.
 • július 5., 11:45

  Így néz ki a felújítás közben a Szépművészeti Múzeum Így néz ki a felújítás közben a Szépművészeti Múzeum

  Legutóbb az 1940-es évek elején lehetett teljes pompájában látni a második világháborúban megsérült, majd azóta bezárt Román csarnokot, 2018 őszén azonban ismét birtokba veheti a közönség, ha befejeződik a Szépművészeti rekonstrukciója.
 • június 29., 10:22

  Aktok Hincz Gyula titkos múzsájáról Aktok Hincz Gyula titkos múzsájáról

  Hincz Gyula 10 évig tartó titkos szerelmi kapcsolata ihlette az aktokat, melyek a BÁV nyári kiállításán kerülnek először a nyilvánosság elé.
 • június 28., 17:26

  Levetettek a falról két magyar alkotást Bécsben Levetettek a falról két magyar alkotást Bécsben

  A Real Hungary, vagyis Valódi Magyarország című tárlat két képét vetette le a Collegium Hungaricum igazgatója. Cikkünkben mutatjuk a kifogásolt alkotásokat és közöljük a kulturális intézet vezetőjének reagálását is. Update: Cikkünket kiegészítettük az alkotópáros közleményével.
 • június 28., 11:43

  Tévéjós miatt exhumálják Salvador Dalít Tévéjós miatt exhumálják Salvador Dalít

  A nő három éve indított pert azért, hogy hivatalosan elismerjék: ő Dali házasságon kívül született lánya. A madridi bíróság a DNS-teszthez elrendelte a kihantolást, amit akár júliusban el is végezhetnek.
 • június 28., 10:22

  Gyerekköztársaság az Off-biennálén Gyerekköztársaság az Off-biennálén

  Gaudiopolis 2017 - Az öröm városa címmel rendezik meg a 2. OFF-Biennále Budapestet; a független képzőművészeti eseménysorozat mintegy 40 programot kínál 40 helyszínen szeptember 29. és november 5. között.
 • június 27., 16:27

  Egry József Balatonja Egry József Balatonja

  Egry József, a Balaton festője – a legtöbben így ismerik a modern magyar festészet egyik legmarkánsabb képviselőjét. A művész hírnevét azok a tomboló színekkel és fényekkel átszőtt balatoni tájképek alapozták meg, amelyek 2017. június 30-tól két hónapon keresztül láthatóak a KOGART tihanyi galériájában.
 • június 24., 10:57

  "Restaurátornak készültem"

  A tizenöt éve útjára indult Múzeumok Éjszakája féljubileumához érkezve idén a szervezők elérkezettnek látták az időt arra, hogy legyen „szóvivője” vagy divatos kifejezéssel élve „arca” a rendezvénynek.
 • június 24., 09:49

  Pagináltál már életedben? Pagináltál már életedben?

  A tíz (plusz egy) legizgalmasabb programot kínáló budapesti múzeum szubjektív listájával segítünk a döntésben, hova érdemes ellátogatni június 24-én éjjel. Műsorfüzetünk a teljes programkínálattal hetvenkét oldalon sorolja a vidéki és fővárosi látnivalókat.