Valéria

Vizuál

 • tegnap, 11:28

  Kalapács alatt Egon Schiele első női aktja Kalapács alatt Egon Schiele első női aktja

  Az osztrák művész 19 évesen festette a Danae című olajfestményt, a mostani aukción 2001 óta először kerül árverésre Schiele figurális alkotása.
 • A kontinens első földalatti vasútvonala, amin még Ferenc József is utazott

  A kontinens első földalatti vasútvonala, amin még Ferenc József is utazott

  2017.04.27. 15:01 Módosítva: 2017-04-27 15:29:16
  114
  1896-ban adták át Budapesten Európa első motorkocsis üzemű földalatti vasútját (a londoni eredetileg gőzhajtású volt), a mai kisföldalattit.
 • április 26., 15:03

  A A "modernista furunkulust" ma már mindenki szereti

  Ma lett százéves I. M. Pei modernista építész. Ha ez a név egyelőre nem mond semmit, ne okolják magukat, segítenünk: ő tervezte a Louvre üvegpiramisát, ami abban az időben rengeteg kritikát kapott, és sokan ellenezték az épület felállítását.
 • április 26., 11:07

  Ritka légköri jelenség inspirálta A sikolyt? Ritka légköri jelenség inspirálta A sikolyt?

  Norvég tudósok új hipotézissel szolgálnak a világhírű festmény eredetéről. A gyöngyházfényű felhők tehetnek mindenről - írja a news.artnet.com.
 • április 25., 15:00

  Megnyitják a legelső Gaudí-házat a látogatók előtt Megnyitják a legelső Gaudí-házat a látogatók előtt

  Idén ősszel nyílik meg az a több mint százéves ház, amelyet legelőször tervezett meg Antoni Gaudí. Az eddig privát otthonként szolgáló épületből építészeti múzeum lesz - adta hírül a news.artnet.com.
 • 2017 április 24.
 • Restaurálják a bombatámadást is átvészelt Utolsó vacsorát

  Restaurálják a bombatámadást is átvészelt Utolsó vacsorát

  2017.04.24. 13:53 Módosítva: 2017-04-27 15:29:18
  40
  Leonardo da Vinci freskóján a legkorszerűbb megőrzési munkálatokat végzik el, és új szellőzőrendszert is kialakítanak.
 • április 23., 13:46

  Beperelték a Tate Modernt a dühös szomszédok Beperelték a Tate Modernt a dühös szomszédok

  A Tate Modern tavaly júniusban átadott kilátója miatt már több hónapja tiltakoznak a szomszédban lévő luxuslakások tulajdonosai, arról panaszkodnak, hogy a kilátás miatt „akváriummá” változtak otthonaik.
 • április 23., 10:07

  A hangszerkészítő palotájának titkai A hangszerkészítő palotájának titkai

  Április utolsó előtti hétvégéjén ismét megnyitják kapuikat Budapest történelmi épületei olyan bennfentes titkokat is elárulva, amit csak a legrégebbi lakók ismernek. Idén a százéves rakpart és a környező házak adják a témát. Kedvcsinálónak a Lánchíd utca 5. történetébe pillantunk bele.
 • április 22., 14:14

  Tájkép nyerte a Sony díját Tájkép nyerte a Sony díját

  A szakmai zsűri döntése alapján Frederik Buyckx Fehér Világ című munkája a világ legjobb képsorozata az idei évben. Galériánk a kattintás után!
 • április 22., 12:25

  Új fordulat Jane Austen gyerekkori képének ügyében Új fordulat Jane Austen gyerekkori képének ügyében

  A Rice család festménye kapcsán évek óta folyik a vita a National Portre Gallery szakértői és az elszánt rokonok között. Egy véletlen felfedezés tehet pontot az ügy végére.
 • április 21., 16:41

  Elhunyt az óriás szövetszobrok anyja Elhunyt az óriás szövetszobrok anyja

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász. Az óriási szövetfigurák alkotója utoljára tavalyi ősszel, az Art Market Budapest díszvendégeként mutatkozott be a magyar közönségnek.
 • Utópiák meghiúsulásában bízva

  Utópiák meghiúsulásában bízva

  2017.04.21. 09:09 Módosítva: 2017-04-26 12:05:43
  0
  Várnai Gyula képzőművész és Petrányi Zsolt kurátor Békét a világnak! című projektje a hatvanas évek meghiúsult jövőképeit alakítja pozitív üzenetté. A nemzeti pavilon mellett is szerepelnek magyar művészek a május 13-án nyitó 57. Velencei Biennálé programjában.
 • április 19., 12:02

  A legviccesebb címeket adó festő A legviccesebb címeket adó festő

  Az ironikus és őszinte címadásáról ismert Radák Eszter “Négy évszak, ha még egyáltalán van olyan...” című kiállítása április 22-ig megtekinthető a Virág Judit Galériában.
 • április 15., 15:35

  Török kori vitéz a Margit körút alatt Török kori vitéz a Margit körút alatt

  A Budapesti Történeti Múzeum a főváros múltjába ássa bele magát - szó szerint. Legújabb tárlatukon a Budapest területén - gyakran építkezéseken, véletlenül - talált régészeti leleteket mutatják be az arany pénzektől a gyerekcipőkig.
 • április 13., 13:31

  Ég és Föld - Borsos Miklós és a Biblia Ég és Föld - Borsos Miklós és a Biblia

  Április 23-án Győrben, az Esterházy-palotában folytatódik a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) tavaly novemberben elindított, a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett négyállomásos sorozata. A mostani tárlat Borsos Miklós azon munkáit vonultatja fel, amelyeket a Biblia hatása hívott életre.
 • április 11., 10:24

  Járja be a Pesti Vigadó tereit! Járja be a Pesti Vigadó tereit!

  Játsszon a Fidelióval és nyerjen kombinált házjegyet, amivel a Pesti Vigadó látogatható terei, illetve az aktuális kiállítások is megtekinthetőek.
 • április 10., 16:40

  Gyümölcsfákat lebegtetnek Szentendrén Gyümölcsfákat lebegtetnek Szentendrén

  Levitáció címmel nyílt meg Bukta Imre, feLugossy László és Szirtes János képzőművészek kiállítása szombaton a szentendrei MűvészetMalomban.
 • április 9., 12:05

  Az olasz földrengésből kimenekített műtárgyakat mutat be az Uffizi Az olasz földrengésből kimenekített műtárgyakat mutat be az Uffizi

  A közép-olaszországi Marche tartományt sújtó tavalyi földrengésekben megrongálódott templomokból és múzeumokból származó műalkotások kaptak helyet a firenzei Uffizi Képtár új tárlatán.
 • április 8., 16:21

  Kell-e új békejel a világnak? Kell-e új békejel a világnak?

  Vajon szüksége van a világnak egy új békejelre? A frankfurti Schirn Kunsthalle múzeum úgy gondolja, hogy igen, ezért pályázatot írt ki a szimbólum redizájnjára.
 • 2017 április 5.
 • Töltőtolltól a repülőgépig - Nemzeti Szalon 2017 – Körülöttünk

  Töltőtolltól a repülőgépig - Nemzeti Szalon 2017 – Körülöttünk

  2017.04.05. 08:08 Módosítva: 2017-04-09 10:35:56
  0
  A Műcsarnokban 2014 óta évente megrendezett Nemzeti Szalon idén a kortárs magyar ipar- és tervezőművészetet állítja középpontba. Scherer József tervezőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, az áprilisban nyíló Körülöttünk című tárlat kurátora az előkészületekről beszélt lapunknak.
 • április 4., 13:30

  Plágium-gyanúba keveredett a Sony World Photo Awards nyertese Plágium-gyanúba keveredett a Sony World Photo Awards nyertese

  Az egyik kategóriagyőztes, Alex Andriesi román művész fotója kísértetiesen hasonlít egy portugál fotós, Anka Zhuravleva 2011-ben készített fényképére.
 • április 4., 09:01

  Szendrey Júlia cipője, a múzeumi legenda Szendrey Júlia cipője, a múzeumi legenda

  A Néprajzi Múzeum 2017-es évét még a Kúria egykori épületében tölti, miközben készül a költözésre. Utolsó kiállításuk témája szimbolikus: az útra kelést jelképező cipőkkel búcsúznak az intézménynek 40 évig otthont adó Kossuth téri épülettől.
 • április 3., 14:08

  Csernus aktjai Csernus aktjai

  A KOGART Kiállítások Tihany a hatvanas évek közepétől haláláig Párizsban dolgozó Csernus Tibornak, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar festőművészének állít emléket az életmű egy eddig kevéssé ismert szegmensét bemutató, április 7-én nyíló tárlattal.
 • április 3., 11:35

  Meghalt James Rosenquist, az amerikai pop art egyik úttörője Meghalt James Rosenquist, az amerikai pop art egyik úttörője

  A művészt Andy Warhollal és Roy Lichtensteinnel együtt az amerikai pop art festészet úttörőjeként tartottak számon. Március 31-én, hosszú betegség után hunyt el New York-i otthonában.
 • április 2., 12:15

  Karel Gott életművét bemutató kiállítás lesz Prágában Karel Gott életművét bemutató kiállítás lesz Prágában

  A cseh énekes karrierjének hat évtizedét mutatja be az a nagyszabású kiállítás, amelyet az idén rendeznek Prágában.
 • április 1., 14:22

  A legapróbb néptáncosok fotói a Fonóban A legapróbb néptáncosok fotói a Fonóban

  Néptáncos gyermekekről szóló fotókiállítás nyílt a Fonó Budai Zeneházban. GALÉRIA
 • március 31., 15:17

  Szembenézés a múlttal - fejjel lefelé Szembenézés a múlttal - fejjel lefelé

  Nyolc nagy méretű festmény és egy szobor közvetlenül a művész műterméből a Magyar Nemzeti Galéria és a budapesti Goethe Intézet Georg Baselitz műveiből rendezett kiállítására. Magyarországon először látható a német művész életművének valamennyi korszakát átfogó kiállítása.
 • március 31., 11:56

  Melankólia a magyar művészek sikerének titka Melankólia a magyar művészek sikerének titka

  A mintegy ötezer alkotást számláló debreceni Antal-Lusztig-gyűjteményből 25 kép mutatkozik be az RMA galériájában május 7-ig látható kiállításon.
 • 2017 március 30.
 • Egy papnő múmiája vándorol az országban

  Egy papnő múmiája vándorol az országban

  2017.03.30. 14:39 Módosítva: 2017-04-02 18:41:56
  0
  A cím nem túlzás, hiszen Pécsre is ellátogatnak a Szépművészeti Múzeum egyiptomi műtárgyai, köztük egy húszéves korában elhunyt nő holtteste.
  • 18+
  március 29., 11:43

  Női idomok ihletésében Női idomok ihletésében

  Allen Jones a brit pop-art egyik élő legendája, aki meghökkentő, a női testből merítő bútoraival keltett feltűnést a 70-es években.