Vilmos

Vizuál

 • tegnap, 09:49

  Pagináltál már életedben? Pagináltál már életedben?

  A tíz (plusz egy) legizgalmasabb programot kínáló budapesti múzeum szubjektív listájával segítünk a döntésben, hova érdemes ellátogatni június 24-én éjjel. Műsorfüzetünk a teljes programkínálattal hetvenkét oldalon sorolja a vidéki és fővárosi látnivalókat.
 • tegnap, 10:57

  "Restaurátornak készültem"

  A tizenöt éve útjára indult Múzeumok Éjszakája féljubileumához érkezve idén a szervezők elérkezettnek látták az időt arra, hogy legyen „szóvivője” vagy divatos kifejezéssel élve „arca” a rendezvénynek.
 • 2017 június 23.
 • Minden, ami magyar dizájn: Csokoládétól a templomi padig

  Minden, ami magyar dizájn: Csokoládétól a templomi padig

  2017.06.23. 11:51 Módosítva: 2017-06-24 11:30:07
  7
  Igazi böngészgetős kiállítást állított össze a Műcsarnokban a 2017-es Nemzeti Szalon két kurátora, Sára Ernő és Scherer József. A művészetek közt kissé mostohagyerek státuszban lévő iparművészetet mutatják be azzal a nem titkolt céllal, hogy a látogatók felismerjék: mindennapjaik szinte minden mozzanatában jelen vannak a vívmányai.
 • június 21., 15:46

  Csiki-csuki az Aba-Novák-kiállításon Csiki-csuki az Aba-Novák-kiállításon

  A művész unokája és örököse, Kováts Kristóf június 16-án rendhagyó módon nyitotta meg a székesfehérvári Csók István Képtárba a meghirdetett, majd elhalasztott tárlatot. Az alábbi videóban azt is elárulja, miért.
 • június 20., 11:28

  Vigyázat, civilek! Vigyázat, civilek!

  Így szól az idei ARC pályázati felhívása. Idén 17. alkalommal keresik a szervezők a legjobb plakátokat, amik reagálnak a közbeszédet uraló témákra, felhívják a társadalom figyelmét a társadalom figyelmetlenségeire.
 • június 20., 10:30

  Megnyitották a felújított Vasarely Múzeumot Óbudán Megnyitották a felújított Vasarely Múzeumot Óbudán

  Az egyéves felújítás után az op-art legnevesebb magyar képviselőjének, Victor Vasarelynek életművéből álló állandó tárlaton interaktív élményállomások is várják a látogatókat, akik a virtuális szemüvegeket felvéve három dimenzióban szemlélhetnek meg "belülről" egy-egy Vasarely-alkotást.
 • június 19., 15:09

  Labdák tucatjai szabadultak el egy szobor miatt Labdák tucatjai szabadultak el egy szobor miatt

  Miközben a szentendrei biliárdgolyók egy velencei öbölben ringatóznak, a helyi utcákon gumi-, strand, kosár- és vízilabdák pattogtak végig.
 • A művészet a közös kapocs

  A művészet a közös kapocs

  2017.06.19. 09:59 Módosítva: 2017-06-22 13:26:01
  0
  Magas színvonalon zajló intellektuális tevékenység, amely képes kontinenseken és korokon átívelően összekapcsolni az embereket – vallja Winkler Nóra a művészetről. Az Artmagazin művészeti lap alapítója részt vett a Fidelio gondozásában megjelent, a jelen magyar kultúra ötven arcát bemutató KULT50 kiadvány válogatásában. Íme a számára legmeghatározóbb kulturális élmény az elmúlt időszakból.
 • június 14., 10:28

  Keressük Magyarország legkisebb köztéri szobrát! Keressük Magyarország legkisebb köztéri szobrát!

  Eddig azt hittük, a rakparti mellvéden váratlanul felbukkant Főkukac a legkisebb köztéri alkotás, szombaton azonban váratlan felfedezést tettünk a Moszkva téren.
 • június 13., 15:25

  Nemes Jeles László elkezdte forgatni új filmjét Nemes Jeles László elkezdte forgatni új filmjét

  Az 1913 nyarán játszódó Sunset legfontosabb helyszíne egy kalapszalon, a szereplők közt pedig megtaláljuk Balsai Mónit, Kulka Jánost és Zsótér Sándort. Az Oscar-díjas rendező, Nemes Jeles László június 12-én kezdte el forgatni új nagyjátékfilmjét.
 • június 13., 12:51

  Játsszon az étellel, legyen ön is avokádóművész! Játsszon az étellel, legyen ön is avokádóművész!

  Az avokádó annyira divatos lett az utóbbi időben, hogy egy új művészeti ágat is kanyarítottak köré. Persze már eddig is létezett a zöldség-és gyümölcsfaragás, de az Instagramot elnézve az avokádóra külön is megéri kitérni.
 • június 13., 10:13

  Pályi Zsófia emberiességet hirdető fotóival érdemelte ki a Hemző Károly-díjat Pályi Zsófia emberiességet hirdető fotóival érdemelte ki a Hemző Károly-díjat

  Korniss Péter, a zsűri elnöke a hétfő esti díjátadón elmondta, hogy Pályi Zsófia a Balaton, valamint a Kis öregjeim című sorozatát díjazták. A fidelio.hu fotóriporterét, Kaszás Tamást finalistának választották.
 • június 7., 11:18

  Piknik és jóga a Nemzeti Galériában? Igen! Piknik és jóga a Nemzeti Galériában? Igen!

  Igaz a hír: Zöld/Benn címmel hirdet pop-up pikniket a Magyar Nemzeti Galéria, így június 10-én eddig elzárt terekben végezhetünk szokatlan tevékenységeket.
 • 2017 június 6.
 • Vegyen sárkányt!

  Vegyen sárkányt!

  2017.06.06. 14:06 Módosítva: 2017-06-16 20:50:36
  19
  A nagy Ho-ho-ho-horgász - Főkukacostul -, Bogyó és Babóca, valamint jelentős mennyiségű tűzokádó és hétfejű hüllő - lovaggal és anélkül - szerezhető meg eredetiben a Műtárgyak éjszakájának Meseaukcióján. A június 10-én befolyt összeggel a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát támogatják.
 • június 3., 15:55

  Megnyílik minden idők legnagyobb Mondrian-kiállítása Megnyílik minden idők legnagyobb Mondrian-kiállítása

  A Mondriantól a holland dizájnig címmel meghirdetett emlékév alkalmából az eddigi legnagyobb, a holland Piet Mondrian mintegy 300 festményéből álló kiállítás nyílik Hágában szombaton.
 • június 1., 11:10

  Meg is festették a kis európai jégkorszakot Meg is festették a kis európai jégkorszakot

  Megdöbbentően pontosan ábrázolták a különböző időjárási helyzeteket a holland tájképfestők a 17. században: az ezt bemutató kiállítás a kölni Wallraf Richartz Múzeumban június 1-jétől látható.
 • május 31., 12:02

  Óriás biliárdgolyók úsznak Velencében Óriás biliárdgolyók úsznak Velencében

  Újabb magyar alkotással bővült a biennálé programja. Vincze Ottó vízi-installációja bürokratikus huzavonák után végül kijutott Olaszországba és május 30-tól július 4-ig látható a velencei Giudecca sziget rakpartjánál.
 • május 28., 14:47

  Végre kiderülhet ki volt Leonardo da Vinci anyja Végre kiderülhet ki volt Leonardo da Vinci anyja

  A turisták által előszeretettel látogatott szülőházat is tévesen határozták meg, de Mona Lisa modelljéről is új részleteket hozott nyilvánosságra Martin Kemp, az Oxfordi Egyetem professzora.
 • május 26., 10:14

  "Arany is emberből volt, nagyon sokféle emberből"

  Szorgos hivatalnok vagy a nemzet költője? Az idén 200 éve született Arany Jánosnak szentelt kiállításra a költő számos eredeti kézirata és személyes tárgya érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeumba (PIM).
 • május 21., 10:16

  A szegénység és a legélethűbb sütemények festője A szegénység és a legélethűbb sütemények festője

  A kortársak szerint társaságkedvelő, kedélyes ember, a kritikusok és a műtárgy vásárlók viszont csak lassan fogadták be alkotásait. Kecskeméten töltötte gyerekkorát, Szolnokon művésztelepet alakított, de a budapesti művészéletnek is aktív szereplője lett.
 • május 19., 11:52

  Látta az év legjobb kiállítását? Látta az év legjobb kiállítását?

  A szakmai zsűri a Háromszázezer magas Cé - Simándy 100 kiállítást ítélte 2016 legjobbjának, az év múzeuma pedig a Kazinczy Ferenc Múzeum lett.
 • május 19., 10:15

  Több mint 120 intézmény a Múzeumok Majálisán Több mint 120 intézmény a Múzeumok Majálisán

  Szombaton és vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe gyűlnek az ország különböző részeiből a múzeumok, a kerékpárral érkező vendégeket ajándék várja.
 • 2017 május 18.
 • Minden, amit eddig nem tudott A Pál utcai fiúkról

  Minden, amit eddig nem tudott A Pál utcai fiúkról

  2017.05.18. 10:57 Módosítva: 2017-05-24 10:49:31
  3
  Interaktív vándorkiállítás és rendezvénysorozat indult útjára a legendás Molnár Ferenc-regény születésének 110. évfordulóján a Fővárosi Szabó Ervin Központi Könyvtárában
 • május 18., 09:11

  Így nézne ki Budapest, ha egy gyerekkönyvben találták volna ki Így nézne ki Budapest, ha egy gyerekkönyvben találták volna ki

  Tudta, hogy a fővárosi forgalmat fehér egerek hajtotta fogaskerekek mozgatják? A Deák 17 galéria Meseváros kiállításán május 27-ig megmutatja, hogy látják Budapestet a gyerekkönyvek illusztrátorai. Galéria!
 • május 17., 12:04

  Ne higgyen a szemének! - Mágikus festmények Ne higgyen a szemének! - Mágikus festmények

  Robert Gonsalves optikai csalódásokkal játszik mágikus realista művein. Garantáljuk, hogy ezeket a képeket kétszer is megnézi!
 • május 16., 15:56

  Mit jelentenek a velencei óriási kezek? Mit jelentenek a velencei óriási kezek?

  A velencei Grand Canalon május 13. óta új kedvence van a turistáknak. A Ca’ Sagredo Hotel épületét Anthony Quinn fiának köszönhetően két hatalmas, a vízből kiemelkedő kéz támasztja meg. Galéria!
 • május 15., 15:09

  Túl a nagy hullámon - Hokuszai kiállítás Túl a nagy hullámon - Hokuszai kiállítás

  A British Museum május 25-én nyíló kiállítása Japán egyik leghíresebb művészének, Kacusika Hokuszai (1760–1849) életének utolsó három évtizedére koncentrál.
 • május 12., 15:41

  Velencei biennále - Ma nyílik a magyar pavilon kiállítása Velencei biennále - Ma nyílik a magyar pavilon kiállítása

  Várnai Gyula képzőművész és Petrányi Zsolt kurátor Peace on Earth! (Békét a világnak!) című kiállításával nyílik meg pénteken az 57. Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonja.
 • május 12., 10:23

  Novemberben új Louvre nyílik Novemberben új Louvre nyílik

  Ezúttal az arab emírségekbeli Abu Dzabiban. Konkrét dátum még nincs, de a múzeum építése az utolsó stádiumához ért.
 • május 11., 13:34

  Óriási, világító rózsafüzérrel várják a pápát Óriási, világító rózsafüzérrel várják a pápát

  Portugáliában, Fátima városában köszöntik így Ferenc pápát, aki május 12-én látogat el a zarándokhelyre. Épp száz éve történtek a fátimai jelenések, amik rózsafüzér nélkül nem jöttek volna létre.