István, Vajk

Vizuál

 • augusztus 18., 13:55

  Klasszikusok és kortársak moziszékből Klasszikusok és kortársak moziszékből

  Az Uránia ötödik éve viszi el nézőit a világ legjobb kiállítására úgy, hogy ehhez ki sem kell mozdulniuk Budapestről. Idén két korábbi sikerrel és hat új bemutatóval jelentkezik az Exhibition On Screen-sorozat, többek közt Hokuszai vagy David Hockney kiállításával.
 • 5 órája

  Így nyaraltak a magyar művészek (1930-1975) Így nyaraltak a magyar művészek (1930-1975)

  Használja ki a nyár utolsó hetét és egyen egy lángost a velencei-tónál, ahogy Várkonyi Zoltán tette, strandoljon, ahogy Radnótiék, esetleg unokázzon a telken, ahogy Németh László! Galériánkból kiderül, hogy a kultúra minden területén szükség van a lazításra. Fischer Annie például horgászott.
 • augusztus 17., 14:46

  Óriási fekete kalap a belga tengerparton Óriási fekete kalap a belga tengerparton

  A népszerű belga tengerparti üdülőhely, Knokke kaszinója előtti partszakaszon szabadtéri élménykiállítással emlékeznek az ötven éve elhunyt René Magritte szürrealista festőre.
 • 2017 augusztus 14.
 • Festménytörténetek

  Festménytörténetek

  2017.08.14. 15:20 Módosítva: 2017-08-14 15:20:52
  0
  Minden festménynek saját története van, ám ahhoz, hogy ezeket megismerjük, bizony, alapos háttértudásra van szükség. Ebben segíthet a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány2017/2018-as tanévben is induló festménybecsüs tanfolyama.
 • augusztus 14., 14:01

  Fedezzük fel az Óbudai Társaskör épületét! Fedezzük fel az Óbudai Társaskör épületét!

  Aranykorok emlékezete címmel két programmal is kapcsolódik a Kulturális Örökség Napjaihoz az Óbudai Társaskör.
 • augusztus 14., 11:25

  Elveszett Giacometti-rajzok kerültek elő Elveszett Giacometti-rajzok kerültek elő

  A ceruzarajzok a 2010-ben elhunyt Eila Grahame-nek, Nagy-Britannia egyik legismertebb műkereskedőjének tárgyai közül kerültek elő, miután tavaly egy aukciósház megkezdte az árverésre szánt hagyaték katalogizálását.
 • augusztus 14., 11:01

  Rajzoljon az Iparművészeti Múzeum hagymakupolájára! Rajzoljon az Iparművészeti Múzeum hagymakupolájára!

  Tizedik alkalommal nyílt Múzeumi Negyed a Sziget fesztiválon, ahol augusztus 15-ig számos közgyűjtemény programjai várják a látogatókat. Többek között az Iparművészeti Múzeum (IMM) leemelt hagymakupolájával és egy veterán Ikarus 556-os autóbusszal is találkozhatnak.
 • augusztus 12., 15:56

  Először együtt Van Gogh öt napraforgós festménye Először együtt Van Gogh öt napraforgós festménye

  A világ különböző pontján található képeket egynapos online kiállításon mutatja be a londoni nemzeti galéria hétfőn.
 • augusztus 10., 11:22

  Bogányi koncerttel zár a Nemzeti Szalon a Műcsarnokban Bogányi koncerttel zár a Nemzeti Szalon a Műcsarnokban

  Idén az iparművészet és annak mindannyiunkat körülvevő alkotásai álltak a Nemzeti Szalon középpontjában. A Körülöttünk kiállítást stílusosan a magyar formatervezés egyik példáján adott koncerttel zárja a Műcsarnok.
 • augusztus 9., 13:37

  Szemérmetlen Balaton Szemérmetlen Balaton

  Karinthy Frigyestől Vaszary Jánosig sokakat megihletett a magyar tenger ledérsége. A nyári szezon közepén a fürdőkultúra ihlette művészeti alkotások nyomába erednek az irodalmi szalon résztvevői és azt kutatják, hogy mennyire szemérmetlenek a balatoni nyaralók!
 • augusztus 8., 15:51

  Költözik a Csodák Palotája Költözik a Csodák Palotája

  Szeptembertől Óbudára lehet járni csodát látni. A tudományos szórakoztatóközpont összevonja két helyszínét.
 • augusztus 7., 16:49

  Várkapitány kerestetik! Várkapitány kerestetik!

  Egy szerencsés álláskereső gyerekkori álma válhat valóra: diósgyőri vár élére várkapitányt keresnek. Aki egyforma rátermettséget érez magában a Lovagi tornák rendezésére és a vonatkozó jogszabályok, előírások betartására, olvasson tovább!
 • augusztus 7., 15:17

  Mi köze a Kondor Béla ablakából kizuhant Sarkadi Imrének a Valahol Európában című filmhez? Mi köze a Kondor Béla ablakából kizuhant Sarkadi Imrének a Valahol Európában című filmhez?

  Szeptember 29-én nyílik és november 5-ig tart a második OFF-Biennále Budapest lakásokban és köztereken, üzlethelyiségekben és magángalériákban, színházi és utcai kulisszák között a fővárosban és vidéken.
 • augusztus 7., 13:27

  Az ArtZone segít visszatalálni a gyermeki léthez Az ArtZone segít visszatalálni a gyermeki léthez

  Készítsen napozószékeket és táskákat molinóból vagy bőr ékszereket a PISZLI tervezőjével, esetleg fessen Bukta Imrével. Divat, kortárs képzőművészet, kreativitás! Ezek a 2017-es ArtZone hívószavai a Sziget Fesztiválon.
 • augusztus 7., 10:21

  Marilyn Monroe sosem volt olyan légies, mint élete utolsó fotóin Marilyn Monroe sosem volt olyan légies, mint élete utolsó fotóin

  Ráadásul most megfelelő mennyiségű pénzösszeg ellenében bárki hazavihet egyet abból a mintegy 150, eddig nyilvánosságra nem került fotóból, amit az Egyesült Államokban készülnek elárverezni.
 • augusztus 5., 17:59

  Szeptember 3-án zár az Iparművészeti Múzeum

  A zárás előtt épületséták, múzeumi jóga és interaktív programok várják az érdeklődőket, azok a látogatók pedig, akik a kiállításokon túl az épület rejtett zugaira, titkaira, raktáraira, műhelyeire is kíváncsiak, aranybérletet válthatnak.
 • 2017 augusztus 4.
 • Halbőrtáska és mamutcsont a Várban

  Halbőrtáska és mamutcsont a Várban

  2017.08.04. 11:19 Módosítva: 2017-08-07 13:39:12
  0
  Augusztus 17-én indul az ország legnagyobb nemzetközi kézműves fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe. A rendezvény fő témája a hímzés, a díszvendég pedig Mongólia, de több országból is érkeznek kézműves mesterek.
 • augusztus 4., 10:51

  Szalay-kiállítás Kolozsváron Szalay-kiállítás Kolozsváron

  A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel együttműködésben nagyszabású kiállítás-sorozattal emlékezik a Reformáció 500. évfordulójára. A négy kiállítás olyan alkotásokat mutat be, amelyeket a Biblia ihletett, és amelyek segítségével az élet sorsfordító kérdéseivel szembesülünk.
 • augusztus 4., 10:45

  "Meg kellene örökíteni azt, ami hamarosan eltűnik!"

  Fényképezett népszokásokat, táncházat, balettot, ingázókat, cigány művészeket és betlehemeseket. Korniss Péter Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművész, érdemes művész, a kortárs magyar fotográfia kiemelkedő alakja augusztus 4-én lett nyolcvanéves.
 • 2017 augusztus 3.
 • Egy magyar festő Párizsban – Csernus Tibor gyűjteményes kiállítása

  Egy magyar festő Párizsban – Csernus Tibor gyűjteményes kiállítása

  2017.08.03. 14:28 Módosítva: 2017-08-05 21:21:14
  128
  A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Liu Haisu Art Museum több éves közös együttműködésének új állomása a sanghaji kortárs művészeti múzeum frissen átadott épületében 2017. augusztusában megrendezésre kerülő Csernus Tibor gyűjteményes kiállítás. A tárlat a magyar művész életművét olyan nemzetközi kontextusban mutatja be a kínai közönségnek, amely elsősorban Csernus fontos témáit és műfajait vizsgálva próbál képet adni a 20. századi magyar művészet egyik meghatározó festőjének munkásságáról.
 • július 31., 08:19

  Előfordul, hogy pont az teszi tönkre a tárgyat, amivel védeni akarták Előfordul, hogy pont az teszi tönkre a tárgyat, amivel védeni akarták

  Kínai papíresernyő, fallosz alakú üvegtárgy és Zsolnay váza is található a diplomázó restaurátorok munkái között. Zsámbéki Anna restaurátor a diplomakiállítás legérdekesebb darabjairól mesélt, de szó esett arról is, mi mindenhez kell értenie egy restaurátornak.
 • július 28., 13:49

  Tegyen a falára Mucha és Toulouse-Lautrec-plakátokat! Tegyen a falára Mucha és Toulouse-Lautrec-plakátokat!

  Böngészgessen a plakátművészet aranykorában, 1880 és 1918 között készült poszterek között és töltse le ingyen a kedvenceit!
 • július 26., 11:20

  Alice Coopernek 40 év után jutott eszébe, hogy van egy Warhol-képe Alice Coopernek 40 év után jutott eszébe, hogy van egy Warhol-képe

  Egy rakás turnékellék között vészelte át az elmúlt évtizedeket az a dollármilliókat érő Andy Warhol-kép, amit annak idején ajándékba kapott az amerikai rockénekes.
 • július 24., 14:24

  Ennyi Frida Kahlót még nem látott egy helyen Ennyi Frida Kahlót még nem látott egy helyen

  Több mint 1000 Frida Kahlo hasonmás gyűlt össze a festőművész születésének 110. évfordulóján, július 6-án a Dallas Museum Of Arts Guiness-rekord kísérletén.
 • Egy múzeum, ahol semmi sem az, aminek látszik

  Egy múzeum, ahol semmi sem az, aminek látszik

  2017.07.24. 13:26 Módosítva: 2017-07-27 14:54:23
  39
  Bécs legújabb múzeumában Ausztria legnagyobb hologram, sztereogram és optikai illúziógyűjteményét tekinthetik meg a látogatók.
 • július 22., 13:52

  Dalí-kiállítás nyílik Szegeden Dalí-kiállítás nyílik Szegeden

  Salvador Dalí grafikáiból, kisplasztikáiból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában július 28-án.
 • július 22., 10:17

  "Ez a díj szimbolikus”

  Ladik Katalin költő, performer, színésznő és képzőművész a Kult 50, a kultúra ötven arcának egyike. A folyamatosan úton lévő és alkotó művészt emailben értük el.
 • 2017 július 21.
 • Fotópályázat csendéletekről

  Fotópályázat csendéletekről

  2017.07.21. 09:32 Módosítva: 2017-07-27 10:16:19
  0
  A Budapest FotóFesztivál Csöndesen címmel nyílt pályázatot hirdet kortárs alkotók számára. Nem csak hagyományos fotográfiai munkákkal lehet jelentkezni.
 • július 20., 13:09

  A festmény eredetiségének igazolására küldött fotó buktatta le a tolvajokat A festmény eredetiségének igazolására küldött fotó buktatta le a tolvajokat

  Megtalált a spanyol rendőrség három nagy értékű, Francis Bacon festményt abból az ötből, amelyet még 2015 nyarán loptak el egy madridi lakásból - értesült az El País című spanyol napilap.
 • július 20., 10:06

  Csütörtök éjjel exhumálják Salvador Dalít Csütörtök éjjel exhumálják Salvador Dalít

  Felnyitják Salvador Dalí sírját, hogy DNS-mintát vegyenek földi maradványaiból egy apasági kereset miatt - közölte szerdán a katalán legfelsőbb bíróság.