Nándor

Vizuál

 • október 16., 12:21

  Piacsek bácsi a fekete kredenc előtt érte a legtöbbet Piacsek bácsi a fekete kredenc előtt érte a legtöbbet

  A legmagasabb áron, 80 millió forintért Rippl-Rónai József Piacsek bácsi a fekete kredenc előtt című alkotása kelt el a Virág Judit Galéria őszi aukcióján, ami a hazai árverési piacon az őszi szezon legmagasabb leütése volt.
 • október 16., 16:12

  A bíróság is kimondta: nem Dalí az apa A bíróság is kimondta: nem Dalí az apa

  Elutasította a bíróság hétfőn azt az apasági keresetet, amelyet a 61 éves Pilar Abel indított, azt állítva, hogy biológiai apja Salvador Dalí világhírű festőművész volt.
 • 2017 október 15.
 • A KULT50 bemutatja: Bak Imre

  A KULT50 bemutatja: Bak Imre

  2017.10.15. 17:14 Módosítva: 2017-10-18 10:18:33
  0
  Mindig úgy törekedett aktuális lenni, hogy közben egyetemes is legyen. Bak Imre képzőművész portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból.
 • október 15., 14:23

  Fektessen be fényképekbe! Fektessen be fényképekbe!

  Miközben szinte mindenki fényképez, kérdés, hogy vajon jó befektetés-e egy fotóra licitálni? A BÁV október végén rendezi meg régóta tervezett első fotóaukcióját, amely a magyar fotóművészet történetéből ad merítést.
 • október 13., 12:17

  Három múzeumban fér csak el Kassák életműve Három múzeumban fér csak el Kassák életműve

  Kassákizmus főcímmel három kiállítással ünneplik Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és tagintézményei, a Kassák Múzeum és az OSZMI Bajor Gizi Színészmúzeuma.
 • 2017 október 12.
 • Mutatjuk, mely különleges műalkotásokkal dobhatja fel a nappaliját

  Mutatjuk, mely különleges műalkotásokkal dobhatja fel a nappaliját

  2017.10.12. 17:19 Módosítva: 2017-10-16 16:53:19
  166
  Ezekben a napokban, október 12-15. között tartják a régió legnagyobb művészeti kiállítását és vásárát, az Art Market Budapestet a Millenárison. A bőséges kínálatból válogattunk néhány figyelemre méltó – esetenként furcsa – alkotást, amelyekkel akár műgyűjtői karrierjét is beindíthatja.
 • október 10., 14:37

  Magyarországra is eljutott a rajzolók kihívása, az Inktober Magyarországra is eljutott a rajzolók kihívása, az Inktober

  Egy hónapon keresztül mindennap készíteni egy rajzot egy megadott szó alapján. Jake Parker mindössze saját magát akarta ösztönözni a feladattal, a kihívás azonban világméretűvé duzzadt. Nézegessen menő rajzokat!
 • október 10., 10:31

  Ég és Föld között - A Biblia a magyar képzőművészetben Ég és Föld között - A Biblia a magyar képzőművészetben

  A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel együttműködésben nagyszabású kiállítás-sorozattal emlékezik a Reformáció 500. évfordulójára. A sorozat végső állomása Budapest, ahol az október 15-étől látogatható kiállítás tematikájában és szellemiségében összefoglalása és betetőzése lesz a korábbi három, Debrecenben, Győrben és Kolozsváron megvalósult kiállításnak.
 • 2017 október 6.
 • Lázár Ervin mostantól a Ferencvárosban üldögél

  Lázár Ervin mostantól a Ferencvárosban üldögél

  2017.10.06. 16:18 Módosítva: 2017-10-09 10:42:11
  0
  Mikkamakka és Dömdödöm kitalálója a IX. kerületi Kerekerdő parkban várja a gyerekeket egy könyvvel az ölében.
 • október 3., 16:38

  A város peremére kalauzolja a nézőt a Korniss-féle ösztöndíj győztese A város peremére kalauzolja a nézőt a Korniss-féle ösztöndíj győztese

  A havi nettó 100 ezer forinttal járó Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat Erdei Krisztina nyerte.
 • szeptember 29., 15:28

  Mona Lisa aktját találhatták meg Mona Lisa aktját találhatták meg

  Ruhátlan modellt ábrázoló szénrajzra bukkantak egy francia reneszánsz gyűjteményben, ami a Mona Lisa vázlata lehet - írta a BBC.
 • Korniss Péter legújabb munkái megkoronázzák az életmű-kiállítást

  Korniss Péter legújabb munkái megkoronázzák az életmű-kiállítást

  2017.09.29. 09:52 Módosítva: 2017-10-10 15:01:58
  160
  A Magyar Nemzeti Galéria Folyamatos emlékezet című kiállítása a kortárs magyar fotográfia egyik legfontosabb alkotójának azokra a sorozataira koncentrál, amelyek az életmű legfontosabb szellemi ívét adják. Az utolsó teremben látható képek önmagukban is kötelezővé tennék a tárlat megtekintését.
 • szeptember 27., 11:05

  Magyar volt a századforduló ünnepelt sanghaji táncosnője Magyar volt a századforduló ünnepelt sanghaji táncosnője

  Milyen képet közvetítettek a két világháború között a magyar művészek, a szórakoztatóipar és az utazók a Kelet világáról, és milyen volt a virágkorát élő Sanghaj? - teszi fel a kérdést a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Sanghay - Shanghai. Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között címmel megnyílt kiállítása.
 • szeptember 26., 12:25

  Meghirdették az Esterházy Művészeti Díjat Meghirdették az Esterházy Művészeti Díjat

  Az Esterházy Művészeti Díj célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása és pályafutásuk elindítása. Az egyenként 5.000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független szakmai zsűri.
 • Legendás alakok Keleti Éva eddig sosem publikált fotóin

  Legendás alakok Keleti Éva eddig sosem publikált fotóin

  2017.09.26. 11:55 Módosítva: 2017-09-29 15:59:06
  120
  A fotóművész eddig nem közzétett fekete-fehér fotói a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kisgalériájában tekinthetők meg október 5-től.
 • szeptember 25., 12:15

  Végig egy múzeumban lógott az elveszettnek hitt festmény Végig egy múzeumban lógott az elveszettnek hitt festmény

  Majdnem 400 év után került elő Glasgow-ban Peter Paul Rubens XVII. századi flamand festő elveszettnek hitt portréja - számolt be a BBC.
 • szeptember 24., 16:02

  Picasso három aktja Londonban Picasso három aktja Londonban

  Nyolcvanöt év után először lesz látható együtt Picasso három aktképe a londoni Tate Modern jövő márciusi kiállításán.
 • szeptember 22., 22:12

  Zenével nyerték meg a képzőművészeti díjat Zenével nyerték meg a képzőművészeti díjat

  Németh Hajnal lett a negyedik alkalommal odaítélt Leopold Bloom Képzőművészeti Díj nyertese; a 10 ezer euró összegű díjat a győztes egy külföldi kiállítás, az ahhoz kapcsolódó költségek és külföldi jelenlétének biztosítására használhatja fel.
 • szeptember 22., 16:07

  Fesse ki magából az előítéleteit! Fesse ki magából az előítéleteit!

  Hivatásos és amatőr művészek valamint pszichoszociális fogyatékossággal élő (art brut) alkotók a képzőművészeti maraton keretében képekben fogalmazzák meg, érzéseiket, hogyan látják, és érzékelik az őket körülvevő világot. 24 óra, 30 kiló festék, 70 db (Budapest) 40 db (Szeged) festőállvány, 400 ecset várja az alkotni vágyókat.
 • Pikáns titkot rejtő ékszerek a 18. századból

  Pikáns titkot rejtő ékszerek a 18. századból

  2017.09.22. 09:43 Módosítva: 2017-09-28 09:47:07
  100
  Mi lehet izgatóbb egy György-korabeli nemes úr számára, mint egy titkos viszony, főleg ha a nyílt színen hivalkodhatnak vele a lebukás veszélye nélkül? Maga az angol uralkodó hozta divatba a szerelmi zálogoknak ezt a mára szinte elfeledett változatát.
 • szeptember 21., 17:27

  Készen állsz a valóságra? Készen állsz a valóságra?

  Pandának öltözött természetvédők és öltönyös merénylők - az idei World Press Photo képeiből állítottunk össze galériát. Kattintson a képekért és a mögöttük húzódó történetekért!
 • szeptember 21., 11:16

  Szabó Magda-szobor áll majd Debrecen főterén Szabó Magda-szobor áll majd Debrecen főterén

  "...az én debreceni otthonomhoz tulajdonképpen nem kellenek se bútorok, se falak. Egy egész földrajzi és törvényhatósági egységben lakom: a város, ahol fizikai és szellemi formámat megkaptam, teljes egészében az enyém."
 • szeptember 19., 10:15

  A Corvinus Gyűjtemény gyöngyszemei A Corvinus Gyűjtemény gyöngyszemei

  A Kempinski Hotel Corvinus Budapest 25 éves fennállása alatt a főváros meghatározó pontjává vált – és névadójához híven több egyszerű szállodánál. A Hotel alapítása óta kiemelt hangsúlyt fektetett a kultúra támogatására: így alakította ki saját, több száz darabot számláló kortárs magyar műalkotást felölelő képzőművészeti gyűjteményét. 2017. szeptemberében a Kovács Gábor Művészeti Alapítvánnyal együttműködve ebből mutat be egy válogatást a KOGART tihanyi galériájában, betekintést engedve a Kempinski gazdag kollekciójába.
 • szeptember 18., 15:59

  Caravaggio megölt egy embert, a Caravaggio megölt egy embert, a "bűnjeleket" festményei is hordozzák

  Tudta, hogy a művészettörténet ünnepelt alakja egy féltékenységi vita során halálosan megsebesített egy fiatal festőt, és még csak nem is volt hajlandó megbűnhődni tettéért?
 • szeptember 18., 11:31

  Hordhatatlan cipőművészet Hordhatatlan cipőművészet

  Bőrből, régi szőnyegből, nyúlszőrből, medúzából vagy kőből készült cipő és 3 D-vel nyomtatott koncepciócipő is látható a hágai Virtuális Cipő Múzeum kiállításán. A viselhetőség határain innen és túl mutat be cipőket a világ minden tájáról a Műcsarnok Cipőmágia - Experimentális cipődizájn című kiállítása.
 • szeptember 18., 10:53

  Elhunyt Ata Kandó, a legidősebb magyar fotóművész Elhunyt Ata Kandó, a legidősebb magyar fotóművész

  Az élete utolsó évtizedeit Hollandiában töltő fotóművész vasárnap lett volna 104 éves.
 • szeptember 14., 10:39

  Nyaralás Kádárral Nyaralás Kádárral

  Weiler Péter nosztalgiába csomagolt kritikával, vagy kritikába csomagolt nosztalgiával tálalt képei a Godot Galériában tekinthetőek meg október 14-ig az Üdvözlet Aligáról tárlaton.
 • szeptember 12., 15:08

  Interaktív Abigél-kiállítás nyílik a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen Interaktív Abigél-kiállítás nyílik a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen

  Beülhetnek a látogatók Torma Gedeon igazgató irodájába vagy Vitay Georgina egyenruháját is felpróbálhatják a budapesti Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen kedden nyíló interaktív Abigél kiállításon. A tárlattal Szabó Magda születésének 100. és halálnak 10. évfordulója előtt tisztelegnek.
 • 2017 szeptember 11.
 • Óriás aranybrokát falitálak bűvöletében

  Óriás aranybrokát falitálak bűvöletében

  2017.09.11. 12:27 Módosítva: 2017-09-15 11:30:02
  0
  A Klein Ármin és Zsolnay Júlia tervezte fatálakat aranybrokát technikával készítették, ami a Zsolnay gyárban az 1880-as évektől terjedt el.
 • szeptember 11., 09:19

  Műszaki állapota miatt kellett bezárni a Szolnoki Galériát Műszaki állapota miatt kellett bezárni a Szolnoki Galériát

  Az egykori zsinagógából átalakított galéria kupolájáról már korábban is szakadtak le kisebb-nagyobb darabok.