Katalin

A profi fekete leves

2010.07.28. 12:17

Programkereső

Baristáktól tudhatjuk meg a tökéletes kávé titkát a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
Kávé
Kávé

A fekete leves, azaz a kávé történetét mutatja be a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum A fekete leves - A kávéfőzés története című tárlata október közepéig. A kiállítás nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy a kávézás történetének egészét bemutassa. A legenda szerint a kávét etióp kecske pásztorok fedezték fel, akiknek feltűnt, hogy ha egy bizonyos cserjéről legelnek az állatok, akkor sokkal élénkebbek mint máskor. Hogy így történt-e talán már sosem fog kiderülni, de sok minden mást megtudhatunk a kávéról. Megismerhetjük a kávébab útját a szürettől a pörkölésen át a csészéig, a különböző kávéfőzési metódusokat és azokat a tárgyakat, amelyek nélkül nem lenne kávé: a kávéfőzőket, kávéskészleteket, lombikokat.
Az elméleti ismeretek mellett pedig most két alkalommal a gyakorlatba is belekóstolhatunk. Július 31-én és augusztus 28-án 14 órától egy igazi, profi barista, azaz az espresso technológiát jól ismerő, espresso alapú italokat készítő báros, mutatja meg a közönségnek a kávéfőzés csínját-bínját.