Fábián, Sebestyén

Zenés színház

 • Botrány a Szöktetés a szerájból rendezése körül

  Botrány a Szöktetés a szerájból rendezése körül

  2017.01.19. 17:12 Módosítva: 2017-01-20 08:40:41
  11
  Martin Kusej osztrák rendező nem először emeli be az iszlamista terrorizmus témáját Mozart Szöktetés a szerájból című operájába. A török tenor, Mert Süngü emiatt lemondta fellépését a bolognai előadásban.
 • 3 órája

  Minden, amit Carrerasról tudni szeretne, de sosem mert megkérdezni Minden, amit Carrerasról tudni szeretne, de sosem mert megkérdezni

  Visszavonulása előtt „A Life in Music” című, utolsó világkörüli turnéja egyik állomásaként a 70 éves José Carreras január 20-án Budapesten lép fel. A Papp László Sportaréna-beli koncertje kapcsán a katalán tenor életének néhány fontos és érdekes állomását idézzük fel.
 • 4 órája

  Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera

  A kinevezésre a január 26-i Don Giovanni-előadást követően kerül sor.
 • 2017 január 19.
 • Sütemény-, parfüm-, virág- és világmárka: Renée Fleming Budapesten

  Sütemény-, parfüm-, virág- és világmárka: Renée Fleming Budapesten

  2017.01.19. 12:51 Módosítva: 2017-01-19 13:48:52
  0
  A négyszeres Grammy-díjas operaénekesnő, a világszerte óriási népszerűségnek örvendő Renée Fleming klasszikus ária- és dalesttel lép az Erkel Színház közönsége elé január 21-én.
 • január 18., 08:22

  A művészet az én dolgom, a biznisz nem rám tartozik A művészet az én dolgom, a biznisz nem rám tartozik

  Rab Gyula nevével szerencsére a tavalyi szezonban egyre gyakrabban találkozhatott a budapesti közönség, hiszen operaelőadásokban és koncerteken egyaránt láthattuk-hallhattuk őt. Hogy idén ritkábban találkozunk a fiatal tenoristával, annak az az oka, hogy jelenleg a Zürichi Operaház Operastúdiójának a tagja. Többek között erről beszélgettünk a Junior Prima-díjas énekessel Zürichben, Sosztakovics Kisvárosi Lady Macbethjének utolsó előadása előtt.
 • január 16., 10:26

  Ők alakítják Esmeraldát Szegeden Ők alakítják Esmeraldát Szegeden

  Újabb részletek derültek ki a nyárra tervezett szegedi Notre Dame-i toronyőr előadásról. A női főszerepben Muri Enikő és Vágó Bernadett lesz látható, a musicalt Kerényi Miklós Gábor rendezi.
 • január 15., 09:59

  Filmet forgatnak Andrea Bocelli életéről Filmet forgatnak Andrea Bocelli életéről

  A csend zenéje (The Music of Silence) című film felvételei nemrég készültek el Olaszországban.
 • január 13., 08:05

  Legyen páholya horribilis összegért az angol királynőé mellett! Legyen páholya horribilis összegért az angol királynőé mellett!

  A londoni Royal Albert Hall tizenkét férőhelyes privát páholyt kínál megvételre, amelynek különlegessége, hogy a királynőnek fenntartott hely mellett található.
 • 2017 január 11.
 • Miklósa Erika: Nincs visszaút, csak út van

  Miklósa Erika: Nincs visszaút, csak út van

  2017.01.11. 15:05 Módosítva: 2017-01-17 17:31:43
  142
  Sokak számára ő a legismertebb hazai operaénekesnő, a nagybetűs primadonna, az operai keménymag viszont állandóan fanyalog teljesítménye miatt. Fáy Miklós beszélgetett Miklósa Erikával, ebből az interjúból szemezgetünk.
 • január 10., 14:35

  Jézus szenvedéstörténete az elmúlt évtizedek nagy slágereivel Jézus szenvedéstörténete az elmúlt évtizedek nagy slágereivel

  Újabb állomásához ért az Alföldi Róbert rendezésében, április 9-én, a Budapest Sportarénában színpadra kerülő Passio XXI című zenés dráma. A rendező Gergye Krisztián és Kugler Zsolt koreográfusokkal együtt személyesen válogatta ki a produkció táncosait.
 • január 10., 08:53

  Világrekord az Operaházban: itt játszották a legtöbb darabot 2016-ban Világrekord az Operaházban: itt játszották a legtöbb darabot 2016-ban

  Négy magyar előadóművész - Várdai István, Várjon Dénes, Baráti Kristóf és Schiff András - a világ legkeresettebb muzsikusai között volt 2016-ban a Bachtrack brit komolyzenei adatbázis szerint, amelyből az is kiderül, hogy 2016-ban a Magyar Állami Operaház volt a világ "legdolgosabb" operaháza, 305 előadásával még a szentpétervári Mariinszkij Színházat is megelőzte.
 • 2017 január 9.
 • Lánykérés az Operaház színpadán

  Lánykérés az Operaház színpadán

  2017.01.09. 14:11 Módosítva: 2017-01-17 08:28:05
  547
  Az Opera 132 éves történetének első színpadi lánykérésének lehetett tanúja vasárnap a közönség. A különleges esemény A denevér előadásán történt. A lánykérés bátor férfihőse Haja Zsolt, míg a szerencsés heroina Rácz Rita volt.
 • január 5., 14:28

  Elhunyt Georges Pretre, a világ egyik legjelentősebb karmestere Elhunyt Georges Pretre, a világ egyik legjelentősebb karmestere

  Az osztrák főváros zenei életéhez szorosan kötődő legendás francia maestro 92 évesen, franciaországi otthonában halt meg január 4-én délután - közölte a Bécsi Zenebarátok Társasága, a Wiener Musikverein.
 • január 3., 14:13

  11 éves csodagyerek operáját mutatták be Bécsben 11 éves csodagyerek operáját mutatták be Bécsben

  A kislányt máris „kis Mozartnak” hívják, de ő ezt elutasítja. Leginkább a „kis” jelző zavarja, valamint, hogy nem szeretne semmit és senkit sem utánozni, hiszen azt unalmasnak találja.
 • 2017 január 2.
 • Színházak, ahol megállt az idő

  Színházak, ahol megállt az idő

  2017.01.02. 16:41 Módosítva: 2017-01-06 18:09:30
  0
  Persze csak képletesen, ugyanis a netes fórumokon nagy népszerűségnek örvendő Mannequin Challenge-videóval köszöntötte közönségét a Budapesti Operettszínház és a Vígszínház társulata.
 • január 2., 12:35

  Eötvös Péter: A szerelemről és más démonokról Eötvös Péter: A szerelemről és más démonokról

  A szerző ötödik operája a Glyndebourne-i Fesztivál felkérésére, Gabriel García Márquez azonos című kisregénye alapján készült. A bemutatót január 27-én tartják az Operaházban.
 • január 1., 14:44

  70 éve született minden idők egyik legnagyobb Kékszakállú hercege 70 éve született minden idők egyik legnagyobb Kékszakállú hercege

  A közönség tapsát tartotta a legszebb zenének Polgár László Kossuth-díjas operaénekes, aki basszusszerepekben nyújtott emlékezetes alakítást.
 • 2016. december 23., 08:30

  A színekben rejlik a lényeg A színekben rejlik a lényeg

  A szicíliai és ecuadori szülők gyermekeként Amerikában nevelkedett operaénekes, Charles Castronovo decemberben Puccini Bohémélet című operájában lépett fel a Magyar Állami Operaházban. Az énekes, bár rocksztárnak készült, később mégis az operát választotta. Erről, a nyelvek sokszínűségéről, Rodolfo karakteréről és szilveszteri szokásokról is beszélgettünk.
 • 2016. december 18., 08:41

  Figaro a bútoráruházban Figaro a bútoráruházban

  Nemrég láthattuk az utolsó előadást a Teatro alla Scala új Figaro házassága rendezéséből. Olyan világhírű énekesekkel találkozhattunk a szereposztásban, mint Diana Damrau vagy Simon Keenlyside, míg a karmesteri pálcát Franz Welser-Möst tartotta. Azonban a kisebb szerepekben is kellemes meglepetések vártak ránk, egyedül a rendezés nem aratott osztatlan sikert a nézők és a kritikusok körében.
 • 2016. december 17., 17:10

  Az Erkelben lép fel az operavilág egyik legvonzóbb férfisztárja Az Erkelben lép fel az operavilág egyik legvonzóbb férfisztárja

  Ismét Magyarországon lép fel Erwin Schrott, a montevideói születésű basszbariton
 • 2016. december 16., 07:36

  Operaházzá alakul a BMC Operaházzá alakul a BMC

  Kortárs és barokk kamaraműveknek ad majd otthont a Budapest Music Center 700 fő befogadására képes Modern Opera - Opera X épülete, amely a tervek szerint 2020-ban nyílik meg.
 • 2016. december 15., 14:10

  Ilyen, ha egy szerelmes nem tudja magát türtőztetni Ilyen, ha egy szerelmes nem tudja magát türtőztetni

  Gaston Rivero ma este lép színpadra a Zeneakadémián. Hangolódjunk a koncertre a következő árijával Gounod Rómeó és Júliájából.
 • 2016. december 14., 10:19

  Mátyássy Szabolcsé a legjobb opera Mátyássy Szabolcsé a legjobb opera

  Scaevola című operájával Mátyássy Szabolcs zeneszerző nyerte meg „A jövő kulcsa” 2016 operaíró versenyét. A darabot a Bartók Plusz Operafesztivál 2017-ben, június 16-25. között tűzi műsorra a Zeneakadémiával együttműködésben.
 • 2016. december 11., 13:52

  Az AIDS-ről írt mini-operát a Faith No More billentyűse Az AIDS-ről írt mini-operát a Faith No More billentyűse

  Roddy Bottumot a Kraftwerk zenéje ihlette, szerzeménye az AIDS-ről alkotott vélemények, az ahhoz való viszonyulás generációs különbségeiről szól - írta meg a rollingstone.com.
 • 2016. december 10., 09:51

  Jót tesz a léleknek Jót tesz a léleknek

  Az Opera művészei bőségesen kiveszik a részüket a jótékonysági rendezvényekből, ám karácsony közeledtével még több feladat vár rájuk. Hogy pontosan milyen teendőik lesznek, és milyen munícióval látnak hozzá az idei tennivalóikhoz, erről beszélgettünk a Házban dolgozó alkotókkal és munkatársakkal.
 • 2016. december 9., 10:14

  Az ismeretlen ismerős Az ismeretlen ismerős

  Különleges programot kínálnak a Bartók Plusz Operafesztivál szervezői az adventi időszakra. Decemberben két helyszínen, Miskolcon és Budapesten is részt vehetünk az Operagálán, amelynek sztárvendége a nemzetközileg is elismert Gaston Rivero lesz. Zsoldos Dávidod kérdeztük.
 • 2016. december 9., 09:53

  Visszavonul az operaszínpadtól Dmitrij Hvorosztovszkij Visszavonul az operaszínpadtól Dmitrij Hvorosztovszkij

  Az orosz sztárbariton korábban diagnosztizált rákos megbetegedéséből felépülve egyszer már újra színpadra állt, most azonban saját facebook-oldalán tett közzé aggasztó közleményt.
 • 2016. december 9., 08:08

  Alcina szigetén Alcina szigetén

  A lelkesedés napok múlva sem hagyott alább: rendre jönnek a bejegyzések. Ez volt az idei év legjobb koncertje. Ez volt a Müpa történetének legfontosabb eseménye. Holott Bartoli már fellépett a Müpá-ban, fellépett az Operában is. Különböző ízlésű embereket sodort magával a Bartoli élmény. És egyre világosabb számomra, minél több beszámolót olvasok, annál inkább, hogy a Bartoli koncert zenén túli esemény volt.
 • 2016. december 7., 12:09

  Szenvedélyes hangok északról a Fesztiválzenekarral Szenvedélyes hangok északról a Fesztiválzenekarral

  Nevetés nélkül nem érdemes élni! - mondja a sztárkarmester, Paavo Järvi, aki a Huffington Post kritikusa szerint nyugodtan felcsaphatna komikusnak is, ha egyszer megunná a dirigálást.
 • 2016 december 6.
 • Tragikus balesetben elhunyt Lehoczky Éva operaénekesnő

  Tragikus balesetben elhunyt Lehoczky Éva operaénekesnő

  2016.12.06. 16:35 Módosítva: 2016-12-09 10:51:32
  766
  A 91 éves művésznő egy II. kerületi lakástűz áldozata lett.