Vince, Artúr

Zenés színház

 • Botrány a Szöktetés a szerájból rendezése körül

  Botrány a Szöktetés a szerájból rendezése körül

  2017.01.19. 17:12 Módosítva: 2017-01-20 08:40:41
  11
  Martin Kusej osztrák rendező nem először emeli be az iszlamista terrorizmus témáját Mozart Szöktetés a szerájból című operájába. A török tenor, Mert Süngü emiatt lemondta fellépését a bolognai előadásban.
 • január 20., 09:55

  Minden, amit Carrerasról tudni szeretne, de sosem mert megkérdezni Minden, amit Carrerasról tudni szeretne, de sosem mert megkérdezni

  Visszavonulása előtt „A Life in Music” című, utolsó világkörüli turnéja egyik állomásaként a 70 éves José Carreras január 20-án Budapesten lép fel. A Papp László Sportaréna-beli koncertje kapcsán a katalán tenor életének néhány fontos és érdekes állomását idézzük fel.
 • január 20., 09:04

  Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera Fischer Ádámot tiszteletbeli tagjává választja a Bécsi Állami Opera

  A kinevezésre a január 26-i Don Giovanni-előadást követően kerül sor.
 • 2017 január 19.
 • Sütemény-, parfüm-, virág- és világmárka: Renée Fleming Budapesten

  Sütemény-, parfüm-, virág- és világmárka: Renée Fleming Budapesten

  2017.01.19. 12:51 Módosítva: 2017-01-21 10:05:17
  0
  A négyszeres Grammy-díjas operaénekesnő, a világszerte óriási népszerűségnek örvendő Renée Fleming klasszikus ária- és dalesttel lép az Erkel Színház közönsége elé január 21-én.
 • január 18., 08:22

  A művészet az én dolgom, a biznisz nem rám tartozik A művészet az én dolgom, a biznisz nem rám tartozik

  Rab Gyula nevével szerencsére a tavalyi szezonban egyre gyakrabban találkozhatott a budapesti közönség, hiszen operaelőadásokban és koncerteken egyaránt láthattuk-hallhattuk őt. Hogy idén ritkábban találkozunk a fiatal tenoristával, annak az az oka, hogy jelenleg a Zürichi Operaház Operastúdiójának a tagja. Többek között erről beszélgettünk a Junior Prima-díjas énekessel Zürichben, Sosztakovics Kisvárosi Lady Macbethjének utolsó előadása előtt.
 • január 16., 10:26

  Ők alakítják Esmeraldát Szegeden Ők alakítják Esmeraldát Szegeden

  Újabb részletek derültek ki a nyárra tervezett szegedi Notre Dame-i toronyőr előadásról. A női főszerepben Muri Enikő és Vágó Bernadett lesz látható, a musicalt Kerényi Miklós Gábor rendezi.
 • január 15., 09:59

  Filmet forgatnak Andrea Bocelli életéről Filmet forgatnak Andrea Bocelli életéről

  A csend zenéje (The Music of Silence) című film felvételei nemrég készültek el Olaszországban.
 • január 13., 08:05

  Legyen páholya horribilis összegért az angol királynőé mellett! Legyen páholya horribilis összegért az angol királynőé mellett!

  A londoni Royal Albert Hall tizenkét férőhelyes privát páholyt kínál megvételre, amelynek különlegessége, hogy a királynőnek fenntartott hely mellett található.
 • 2017 január 11.
 • Miklósa Erika: Nincs visszaút, csak út van

  Miklósa Erika: Nincs visszaút, csak út van

  2017.01.11. 15:05 Módosítva: 2017-01-17 17:31:43
  142
  Sokak számára ő a legismertebb hazai operaénekesnő, a nagybetűs primadonna, az operai keménymag viszont állandóan fanyalog teljesítménye miatt. Fáy Miklós beszélgetett Miklósa Erikával, ebből az interjúból szemezgetünk.
 • január 10., 14:35

  Jézus szenvedéstörténete az elmúlt évtizedek nagy slágereivel Jézus szenvedéstörténete az elmúlt évtizedek nagy slágereivel

  Újabb állomásához ért az Alföldi Róbert rendezésében, április 9-én, a Budapest Sportarénában színpadra kerülő Passio XXI című zenés dráma. A rendező Gergye Krisztián és Kugler Zsolt koreográfusokkal együtt személyesen válogatta ki a produkció táncosait.
 • január 10., 08:53

  Világrekord az Operaházban: itt játszották a legtöbb darabot 2016-ban Világrekord az Operaházban: itt játszották a legtöbb darabot 2016-ban

  Négy magyar előadóművész - Várdai István, Várjon Dénes, Baráti Kristóf és Schiff András - a világ legkeresettebb muzsikusai között volt 2016-ban a Bachtrack brit komolyzenei adatbázis szerint, amelyből az is kiderül, hogy 2016-ban a Magyar Állami Operaház volt a világ "legdolgosabb" operaháza, 305 előadásával még a szentpétervári Mariinszkij Színházat is megelőzte.
 • 2017 január 9.
 • Lánykérés az Operaház színpadán

  Lánykérés az Operaház színpadán

  2017.01.09. 14:11 Módosítva: 2017-01-17 08:28:05
  547
  Az Opera 132 éves történetének első színpadi lánykérésének lehetett tanúja vasárnap a közönség. A különleges esemény A denevér előadásán történt. A lánykérés bátor férfihőse Haja Zsolt, míg a szerencsés heroina Rácz Rita volt.
 • január 5., 14:28

  Elhunyt Georges Pretre, a világ egyik legjelentősebb karmestere Elhunyt Georges Pretre, a világ egyik legjelentősebb karmestere

  Az osztrák főváros zenei életéhez szorosan kötődő legendás francia maestro 92 évesen, franciaországi otthonában halt meg január 4-én délután - közölte a Bécsi Zenebarátok Társasága, a Wiener Musikverein.
 • január 3., 14:13

  11 éves csodagyerek operáját mutatták be Bécsben 11 éves csodagyerek operáját mutatták be Bécsben

  A kislányt máris „kis Mozartnak” hívják, de ő ezt elutasítja. Leginkább a „kis” jelző zavarja, valamint, hogy nem szeretne semmit és senkit sem utánozni, hiszen azt unalmasnak találja.
 • 2017 január 2.
 • Színházak, ahol megállt az idő

  Színházak, ahol megállt az idő

  2017.01.02. 16:41 Módosítva: 2017-01-06 18:09:30
  0
  Persze csak képletesen, ugyanis a netes fórumokon nagy népszerűségnek örvendő Mannequin Challenge-videóval köszöntötte közönségét a Budapesti Operettszínház és a Vígszínház társulata.
 • január 2., 12:35

  Eötvös Péter: A szerelemről és más démonokról Eötvös Péter: A szerelemről és más démonokról

  A szerző ötödik operája a Glyndebourne-i Fesztivál felkérésére, Gabriel García Márquez azonos című kisregénye alapján készült. A bemutatót január 27-én tartják az Operaházban.
 • január 1., 14:44

  70 éve született minden idők egyik legnagyobb Kékszakállú hercege 70 éve született minden idők egyik legnagyobb Kékszakállú hercege

  A közönség tapsát tartotta a legszebb zenének Polgár László Kossuth-díjas operaénekes, aki basszusszerepekben nyújtott emlékezetes alakítást.
 • 2016. december 23., 08:30

  A színekben rejlik a lényeg A színekben rejlik a lényeg

  A szicíliai és ecuadori szülők gyermekeként Amerikában nevelkedett operaénekes, Charles Castronovo decemberben Puccini Bohémélet című operájában lépett fel a Magyar Állami Operaházban. Az énekes, bár rocksztárnak készült, később mégis az operát választotta. Erről, a nyelvek sokszínűségéről, Rodolfo karakteréről és szilveszteri szokásokról is beszélgettünk.
 • 2016. december 18., 08:41

  Figaro a bútoráruházban Figaro a bútoráruházban

  Nemrég láthattuk az utolsó előadást a Teatro alla Scala új Figaro házassága rendezéséből. Olyan világhírű énekesekkel találkozhattunk a szereposztásban, mint Diana Damrau vagy Simon Keenlyside, míg a karmesteri pálcát Franz Welser-Möst tartotta. Azonban a kisebb szerepekben is kellemes meglepetések vártak ránk, egyedül a rendezés nem aratott osztatlan sikert a nézők és a kritikusok körében.
 • 2016. december 17., 17:10

  Az Erkelben lép fel az operavilág egyik legvonzóbb férfisztárja Az Erkelben lép fel az operavilág egyik legvonzóbb férfisztárja

  Ismét Magyarországon lép fel Erwin Schrott, a montevideói születésű basszbariton
 • 2016. december 16., 07:36

  Operaházzá alakul a BMC Operaházzá alakul a BMC

  Kortárs és barokk kamaraműveknek ad majd otthont a Budapest Music Center 700 fő befogadására képes Modern Opera - Opera X épülete, amely a tervek szerint 2020-ban nyílik meg.
 • 2016. december 15., 14:10

  Ilyen, ha egy szerelmes nem tudja magát türtőztetni Ilyen, ha egy szerelmes nem tudja magát türtőztetni

  Gaston Rivero ma este lép színpadra a Zeneakadémián. Hangolódjunk a koncertre a következő árijával Gounod Rómeó és Júliájából.
 • 2016. december 14., 10:19

  Mátyássy Szabolcsé a legjobb opera Mátyássy Szabolcsé a legjobb opera

  Scaevola című operájával Mátyássy Szabolcs zeneszerző nyerte meg „A jövő kulcsa” 2016 operaíró versenyét. A darabot a Bartók Plusz Operafesztivál 2017-ben, június 16-25. között tűzi műsorra a Zeneakadémiával együttműködésben.
 • 2016. december 11., 13:52

  Az AIDS-ről írt mini-operát a Faith No More billentyűse Az AIDS-ről írt mini-operát a Faith No More billentyűse

  Roddy Bottumot a Kraftwerk zenéje ihlette, szerzeménye az AIDS-ről alkotott vélemények, az ahhoz való viszonyulás generációs különbségeiről szól - írta meg a rollingstone.com.
 • 2016. december 10., 09:51

  Jót tesz a léleknek Jót tesz a léleknek

  Az Opera művészei bőségesen kiveszik a részüket a jótékonysági rendezvényekből, ám karácsony közeledtével még több feladat vár rájuk. Hogy pontosan milyen teendőik lesznek, és milyen munícióval látnak hozzá az idei tennivalóikhoz, erről beszélgettünk a Házban dolgozó alkotókkal és munkatársakkal.
 • 2016. december 9., 10:14

  Az ismeretlen ismerős Az ismeretlen ismerős

  Különleges programot kínálnak a Bartók Plusz Operafesztivál szervezői az adventi időszakra. Decemberben két helyszínen, Miskolcon és Budapesten is részt vehetünk az Operagálán, amelynek sztárvendége a nemzetközileg is elismert Gaston Rivero lesz. Zsoldos Dávidod kérdeztük.
 • 2016. december 9., 09:53

  Visszavonul az operaszínpadtól Dmitrij Hvorosztovszkij Visszavonul az operaszínpadtól Dmitrij Hvorosztovszkij

  Az orosz sztárbariton korábban diagnosztizált rákos megbetegedéséből felépülve egyszer már újra színpadra állt, most azonban saját facebook-oldalán tett közzé aggasztó közleményt.
 • 2016. december 9., 08:08

  Alcina szigetén Alcina szigetén

  A lelkesedés napok múlva sem hagyott alább: rendre jönnek a bejegyzések. Ez volt az idei év legjobb koncertje. Ez volt a Müpa történetének legfontosabb eseménye. Holott Bartoli már fellépett a Müpá-ban, fellépett az Operában is. Különböző ízlésű embereket sodort magával a Bartoli élmény. És egyre világosabb számomra, minél több beszámolót olvasok, annál inkább, hogy a Bartoli koncert zenén túli esemény volt.
 • 2016. december 7., 12:09

  Szenvedélyes hangok északról a Fesztiválzenekarral Szenvedélyes hangok északról a Fesztiválzenekarral

  Nevetés nélkül nem érdemes élni! - mondja a sztárkarmester, Paavo Järvi, aki a Huffington Post kritikusa szerint nyugodtan felcsaphatna komikusnak is, ha egyszer megunná a dirigálást.
 • 2016 december 6.
 • Tragikus balesetben elhunyt Lehoczky Éva operaénekesnő

  Tragikus balesetben elhunyt Lehoczky Éva operaénekesnő

  2016.12.06. 16:35 Módosítva: 2016-12-09 10:51:32
  766
  A 91 éves művésznő egy II. kerületi lakástűz áldozata lett.