21. század kiadó

2024 április 30., 15:15
Könyv magazin Szerző: Vámos Miklós

Vámos Miklós: „Isteníró” új fordításban

Vámos Miklós állandó rovatában hónapról hónapra megmondja, mit érdemes elolvasni. Ezúttal Tolsztoj a 21. Század Kiadónál, két csodás külsejű kötetben megjelent, Feltámadás című nagyregényével foglalkozik.
2024 április 29., 09:25
Könyv interjú Szerző: Várhegyi András

Egy MyLord-rajongó azt is megszámolja, hányszor vágják kupán Henryt a sorozatban

Harmincöt évvel a megjelenése után is képes a képernyők elő szegezni a hazai nézőket a brit arisztokrácia és a cselédség mindennapjait bemutató Csengetett, MyLord. A 21. Század Kiadónál megjelent interaktív enciklopédia szerzőjével, Boromisza Istvánnal beszélgettünk.
2024 április 8., 09:30
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

A bezzeggyerek után most Erika nénié a főszerep – júniusban jön Rényi Ádám új kötete

Az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Erika néni és további felnőttmesék címmel Rényi Ádám harmadik novelláskötete, amelyben ezúttal is a tőle megszokott, meghökkentő humorral mesél a közelmúlt és a jelen Magyarországáról. 
2024 március 6., 16:10
Könyv hír Szerző: Fidelio

A világpremier napján jelenik meg Magyarországon Sally Rooney negyedik regénye

A 21. Század Kiadó gondozásában megjelenő Intermezzót szeptember 24-én vehetik kézbe az olvasók. A kötet fordítója Dudik Annamária Éva.
2023 december 5., 11:35
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Újabb Tolsztoj-regény jelent meg Gy. Horváth László fordításában

Az Anna Karenyina, valamint a Háború és béke után a műfordító Tolsztoj harmadik nagyregényét, a Feltámadást is átültette magyarra. A kötet díszdobozos ünnepi kiadásban jelent meg a 21. Század Kiadó gondozásában.
2023 július 11., 16:50
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

J. M. Coetzee új regényében azt kutatja, van-e értelme a boldogság keresésének

A Nobel-díjas afrikai-ausztrál író legújabb könyvében, A lengyelben egy zongoraművész alakja elevenedik meg, aki végzetes szerelembe esik egy férjezett asszonnyal.
2023 április 20., 12:05
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Hat év után új regénnyel jelentkezik Paul Auster

Az amerikai megjelenéssel egyidőben, novemberben érkezik magyarul az író új, Baumgartner című regénye Pék Zoltán fordításában.
2023 február 9., 09:25
Könyv magazin Szerző: Vámos Miklós

Vámos Miklós: Az utókor(ok) igazságtalan(ok)

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Állandó rovatában ezúttal a 21. Század Kiadó Hemingway-életműsorozatával foglalkozik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Nyolcvanöt előadást töröl a jövő évadból az Opera

A 24.hu értesülései szerint az intézményben tartott sztrájkot lezáró megállapodás következtében a Magyar Állami Operaház kénytelen törölni az Eiffel Műhelyházba tervezett előadások nagy részét.
Klasszikus

Idén is tíz fiatal kapott Junior Prima Díjat a klasszikus, a könnyűzene és a jazz területéről

A május 15-én a Magyar Zene Házában tartott ünnepélyes díjátadón tíz harminc év alatti kiemelkedő művészt díjaztak, akik az elismerés mellett hárommillió forint támogatásban is részesülnek.
Klasszikus

Martha Argerich, Mischa Maisky és Fazil Say is fellép a 10. Cziffra Fesztiválon

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A mintegy 40 eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat ősszel, Cziffra György születésnapjához kapcsolódóan indul Oslóban, Budapesten és Londonban.
Zenés színház

„Az anyanyelvén az ember a lelkét tudja kifejezni” – interjú Alekszej Kulagin operaénekessel

A Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen feltűnt fiatal művész, aki a Fidelio különdíját is elnyerte, épp az Opera Borisz Godunov-produkciójában szerepel. Hogyan választja valaki ezt a pályát, aki kamaszkoráig nem is látott operát? – erről is kérdeztük az énekest.
Klasszikus

Rangos elismerést kapott egy francia magazintól a Budapesti Fesztiválzenekar Eroica-lemeze

„Igazi mérföldkőhöz értünk a mű lemezfelvételeinek történetében” – fogalmazott a Diapason magazin kritikusa indoklásában. A BFZ lemezéről korábban a nemzetközi kritikai visszhang is elismerően szólt.

Nyomtatott magazinjaink