Sándor, Ede

Keresés FIDELIO

1325 találat

2012. január 23., 12:41

Szép Ernő: Édes

A Noran Libro Kiadó egy ideje szinte minden évben meglepi olvasóit egy eddig kiadatlan vagy hosszú idő óta meg nem jelent Szép Ernő-művel. Így van ez most is: az Édes először – és mind ez idáig utoljára – 1937-ben jelent meg.

2012. január 23., 10:58

Új időpontban a jótékonysági gálaest

Az eredetileg január 30-ra meghirdetett Ma este a holnapért – Klasszikusok egy füzéren – Jótékonysági gálaest a Dévény Anna Alapítvány javára című rendezvény későbbi időpontban, május 30-án kerül megrendezésre a Fesztivál Színházban. A megváltott jegyek érvényesek az új időpontra, vagy visszaválthatók legkésőbb február 15-ig a vásárlás helyén és a Müpa jegypénztáraiban.

2012. január 22., 10:56

Műsorváltozás a Mini-Fesztiválon

A Mini-Fesztivál keretében eredetileg meghirdetett Alarm Will Sound helyett 2012. január 28-án a THReNSeMBle lép fel a Fesztivál Színházban. Az Alarm Will Sound hangversenyére már megváltott jegyek érvényesek a THReNSeMBle koncertjére, vagy a koncert napjáig visszaválthatók a Müpa jegypénztáraiban.

2012. január 22., 08:06
Antiglamúr képekben

Antiglamúr képekben

Erdei Krisztina nemzetközi érdeklődésre számot tartó fotóművészete 2010-ben a Paris Photo fődíjára jelöltek között is szerepelt. Pikáns humora és szellemes kultúra-analízise új színben tünteti fel mindennapi életkörülményeinket, élethelyzeteinket.

2012. január 22., 07:25
A szerelem hangjai

A szerelem hangjai

Bár a szerelem leggyakoribb jelzője alighanem az „örök”, azért az érzés művészi kifejezése koronként változó formákban közelíti és énekli meg az imádott személyt. Love story című összeállításában ennek adja hangzó bizonyságát a Művészetek Palotájába immár harmadszor visszatérő Chanticleer énekegyüttes.

2012. január 21., 07:10
Szürke pokol

Szürke pokol

A londoni National Theatre előadásában egyértelműen a szerző-rendező, Mike Leigh a húzónév, akit nálunk leginkább filmrendezőként, forgatókönyvíróként ismert. Gyász című darabja azonban jóval élvezetesebb lenne moziban.

2012. január 20., 16:00

Básti és Csákányi: Két név, négy színész

Négy színész, csaknem 80 színpadon töltött éve, több, mint 500 szerep, több tízezer színházi este, több százezer néző, számos szakmai díj. Tekintse meg a Fidelio jóvoltából a Bajor Gizi Színészmúzeum tárlatát, amelyen Básti Lajos és Csákányi László mellett Básti Juli és Csákányi Eszter legfontosabb alakításait is bemutatják!

2012. január 20., 09:43
Kocsák Tibor csudavilága

Kocsák Tibor csudavilága

Kocsák Tibor zeneszerzés közben dohányozni szokott, de talán a komponálásra a legnehezebb időt szakítania. A többszörösen kitüntetett zeneszerző a Madách Színház zenei igazgatója, aki alkotótársával, Miklós Tiborral számos musicalt és rockoperát írt. Zeneszerzésre pedig ott az éjszaka, a nyári szünet vagy a piros lámpa.