6szín

2023 október 17., 16:10
Színház interjú Szerző: 6SZÍN

Klem Viktor: A gyerekek sokszor egy nagyra nőtt gyerekként tekintenek rám

Három új előadás alkotójaként látható a 6SZIN-ben Klem Viktor, aki humoros, zenés előadásai mellett egy Marlon Brando életéről szóló stand-upban is kipróbálja magát. A színművésszel egyebek közt arról beszélgettünk, miért döntött úgy, hogy gyerekelőadást hoz létre.
2023 október 12., 09:30
Színház hír Szerző: Fidelio

Molnár Piroska átvette a VIDOR Fesztivál életműdíját

Az elismerést az Orlai Produkció Jaj, Nagyi! című előadását követően, a közönség jelenlétében adta át Kirják Róbert, a VIDOR Fesztivál és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója.
2023 szeptember 28., 10:05
Színház ajánló Szerző: (x)

Egy autista zseni és az alma szimbolikája – A Kódfejtő a 6SZÍN-ben

Alan Turing tragikus életéről Benoit Solès francia színész írt színdarabot, ami évek óta nagy siker Franciaországban és már Budapesten, a 6SZÍN-ben is.
2023 szeptember 1., 16:30
Színház hír Szerző: Fidelio

Megyünk tovább! – évadnyitót tartott a 6SZÍN

Karinthy Márton születésnapja előtt tisztelegve a 6SZÍN ismét szeptember elsején nyitotta meg a 2023/2024-es évadot, amelynek idei mottója: Megyünk tovább!
2023 augusztus 21., 13:00
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

A Bohémélettel folytatódik az Operabeavató sorozata

Új magyar operát ír, és Puccinit is ízekre szedi Dinyés Dániel és Göttinger Pál szeptembertől. Két sorozattal, két helyszínen várja közönségét az Operabeavató.
2023 július 24., 13:25
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Egy csoport mindenkinek – új bemutatóra készül a 6SZÍN

Igaz történetek alapján készült Bodó Viktor legújabb rendezése, A csoport, amelyben a legkülönbözőbb emberek kerülnek egymás mellé egy függőknek szervezett, önsegítő foglalkozáson.
2023 július 17., 15:35
Színház interjú Szerző: 6SZÍN

„Apró kis lázadás a hollywoodi verzió ellen” – beszélgetés Benoit Solèsszel, A kódfejtő szerzőjével

A kétszeres Molière-díjas francia színész, drámaíró, A kódfejtő című színdarab szerzője június 30-án részt vett a 6SZÍN előadásán, valamint az azt követő szakmai beszélgetésen.
2023 június 26., 17:10
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Budapestre érkezik A kódfejtő szerzője, a kétszeres Molière-díjas Benoit Solès

A 6SZÍN teátrum június 30-i előadása után a francia színész, drámaíró szakmai beszélgetésen vesz részt az alkotókkal közösen, Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár vezetésével.

6SZÍN

A 6SZÍN 2020 december óta új vezetéssel Földvári Péter és Kerekes-Katz Petra irányításával működik. A 2021/22-es évadot több saját bemutatóval indítottuk, emellett 13 társulat, illetve független alkotócsoport előadásának is otthont adunk a Jókai utcai teátrumban.

Évadnyitónk dátumának, Karinthy Márton emléke előtt tisztelegve születésnapját, szeptember elsejét választottuk, mert mindazt, amit ma a színházról tudunk és gondolunk a Karinthy Színházban tanultuk. Szeretnénk azt a szellemiséget és azt az alázatos színházi munkát tovább vinni a 6SZÍNben is.

Az, hogy ennyi helyről, ennyi független társulat jelen van itt, azt bizonyítja számunkra, hogy a színház akkor működik jól, ha teljesen befogadó, elfogadó és nyitott. Olyan közösségi-, összművészeti- és kulturális alkotói műhellyé, térré szeretnénk alakítani, amely színes programjaival, minőségi előadásai sokrétűségével gyógyírt és felüdülést nyújt minden korosztály számára.

Legolvasottabb

Színház

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Vizuál

Rangos németországi fesztiválon díjazták az Elfogy a levegő című magyar filmet 

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében