margitszigeti színház

2023 augusztus 17., 13:25
Zenés színház ajánló Szerző: (x)

Kizárólag a Margitszigeten lesz látható Szikora Róbert sikermusicalje

Egész estét betöltő, grandiózus látványú musicallel jelentkezik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Szeptember 1-jén és 2-án a teátrum idei nagy dobásaként lesz látható Az ÉG tartja a FÖLDET – Erzsébet, a szerelem szentje.
2023 augusztus 9., 11:00
Zenés színház ajánló Szerző: (x)

Kiváló programcsomagot kínál a Margitszigeti Színház szombatra: Attila opera és kiállítás egy színházjegy áráért!

Verdi operáját a világ nagy operaházai repertoáron tartják, itthon kizárólag augusztus 12-én a Margitszigeti Színházban láthatja a közönség. Az előadásra váltott jeggyel a Víztorony-kilátóban felállított Attila-kiállítás is megtekinthető.
2023 augusztus 4., 10:45
Klasszikus kritika Szerző: Kondor Kata

A csillagfény sem maradt el

Minden jó, ha a vége jó – juthatott eszébe a zenekedvelőknek, miközben Nadine Sierra és Francesco Demuro áriaestjét hallgatták. A június 29-i, margitszigeti gála minden viszontagság ellenére is kivételes pillanatokat tartogatott.
2023 július 28., 09:35
Zenés színház ajánló Szerző: (x)

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható a Fergeteges – Sissi legendája című előadás

Fergeteges táncokat, bravúros szólistákat és egy álombéli utazást ígér a 100 Tagú Cigányzenekar és az ExperiDance Production közös előadása, amelyet egy alkalommal mutatnak be augusztusban a Margitszigeten.
2023 július 25., 15:40
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Francesco Demuro ugrik be a margitszigeti operagálába

Szereplőváltozással tartják meg az eredetileg két világhírű szoprán fellépésével meghirdetett, július 29-i koncertet: Pretty Yende családi okok miatt lemondta a fellépést, helyette a Magyarországon is népszerű bel canto tenor, Francesco Demuro énekel majd.
2023 július 21., 10:45
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Világsztár szopránok világhíres dallamokkal a Margitszigeten

Pretty Yende és Nadine Sierra valódi sztárénekesek, akiket a világ legrangosabb operaházaiban láthat a közönség, és most a Margitszigeti Színház egy fantasztikus estére elhozza őket Budapestre.
2023 július 18., 14:30
Tánc ajánló Szerző: (x)

A tavaly megsérült táncművész, Tóth Nikolett javára gyűjt a Margitszigeti Színház

Augusztus 4-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be az ExperiDance Fergeteges című előadását. A produkcióra jegyet váltók minden jegy árából 1500 forinttal támogatják a Tóth Nikolett táncművész megsegítésére létrehozott alapítványt.
2023 június 28., 15:30
Jazz/World ajánló Szerző: (x)

Zséda Díva – A koncert-show a Margitszigeti Színházban

Eddig még sosem látott, nagyszabású koncerttel érkezik hazánk legelbűvölőbb dívája, Zséda a Margitsziget színpadára július 1-jén, szombaton.

Margitszigeti Színház

Budapest reprezentatív nyári színháza a Margitszigeten a Margitszigeti Színház.

A Margitszigeti Színház Nkft. az 1938-ban megnyitott és azóta üzemelő, épített, aréna jellegű nézőterű színház üzemeltetője, melynek területén áll a műemlék Víztorony-kilátó.

A nyári színház fontos és jelentős helyet tölt be a főváros életében, mint a gazdagon zöld környezetben álló közösségi helyszín is, és mint a városban élő polgárok kedvelt szórakozóhelye, amely a hazai és külföldi közönség kiszolgálásban egyaránt fontos kulturális központnak tekinthető.

A patinás nyári színház a 2013-ban elvégzett, jelentős felújítást követően immár 3000 fő néző fogadására alkalmas. A fedett, nagyméretű, technikailag jól felszerelt színpad a szcenírozott előadások, operák, valamint operett-, musical-, balett- és táncelőadások színpadra állítására kiváló helyszín.

A színház fő profilja elsősorban a nagyprodukciók bemutatása, a klasszikus zenei szimfonikus koncertek mellett a könnyűzenei események meghívása is. A produkciók létrehozása, bemutatása saját vállalkozásban történik, több esetben együttműködésben a hazai színházakkal, mint például az Magyar Állami Operaházzal és a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, valamint a nemzetközi színtérről meghívott külföldi művészekkel és társulatokkal.  Számos nagy bemutató és nemzetközileg elismert művész fellépése színesíti és gazdagítja a nyár közel négy hónapjában nyitott nyári színház minőségi és választékos kínálatát.

A színház célja a válogatással, hogy lehetőség szerint minden korosztály, kultúrát fogyasztó és színházba járó közönség megtalálja a kedvére való produkciót.

A Margitszigeti Színház Mindenki színháza.

Legolvasottabb

Klasszikus

Senki sem pótolható – Maxim Jemeljanyicsev és az Európai Kamarazenekar koncertje Kismartonban

Bravúros beugrással tartották meg a kismartoni Herbstgold Fesztivál koncertjét. A fiatal és igen impulzív karmester, Maxim Jemeljanyicsev sikeresen elterelte a közönség figyelmét arról, hogy igazából valaki helyett áll a színpadon.
Színház

Öt fiatal művész kapott Junior Prima Díjat a színház-, film- és táncművészet területén

Szeptember 21-én tartották az átadóünnepséget, amely során öt harminc év alatti művész eddigi teljesítményét ismerték el Junior Prima Díjjal. A kitüntetettek között színész, rendező, illetve díszlet- és jelmeztervező is van.
Zenés színház

Elhunyt Stephen Gould

A világhírű hőstenor néhány hete jelentette be, hogy gyógyíthatatlan betegsége miatt visszavonul a színpadtól. Halálát a Bayreuthi Ünnepi Játékok tette közzé.
Könyv

„A krimi reneszánszát éli” – Patkó Ágnes és Hidas Bence a Lírástudók vendégei

A napokban jelentek meg első könyveik: a két bűnügyi regényről, a műfaj újjáéledéséről és a lehetséges folytatásokról is beszélgettek a Lírástudók legújabb adásában, amiben a könyvesboltok újdonságai között is segítünk eligazodni.
Színház

Ó kapitány, kapitányom – utolsó bemutatójára készül az Átriumban a Kultúrbrigád

A Holt költők társasága színpadi adaptációjával a társulat a mai oktatási rendszer alapvetői kérdéseire keresi a választ. Az előadás október 14-én debütál Vidovszky György rendezésében. 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében