arthur rubinstein

2017 Ma, 09:59
Klasszikus évforduló Szerző: Fidelio/MTI

130 éve született Arthur Rubinstein

A múlt század egyik legismertebb és legvirtuózabb zongoristája több mint nyolc évtizeden át ajándékozta meg zenéjével a közönséget.
2016 április 28., 16:26
Klasszikus arthur rubinstein Szerző: Fidelio

Fidelio Napi Zene – Grieg: a-moll zongoraverseny

Mai választásunk a norvég zeneszerző, Edvard Grieg egyik legismertebb műve, az 1868-ban írt a-moll zongoraverseny (Op. 16.) Arthur Rubinstein és a Londoni Szimfonikusok előadásában.
2015 december 20., 11:58
Klasszikus évforduló Szerző: (csm)

33 éve halt meg Arthur Rubinstein

Az egyik legnagyobb 20. századi zongoraművész volt, aki élete végéig hűséges volt a billentyűkhöz.
2009 december 14., 17:47
Klasszikus videó Szerző: (fv)

Liszt: Szerelmi álom

December 20-án ünnepeljük a világhírű zongorista, a nyolc nyelvet beszélő muzsikus, Arthur Rubinstein születésének évfordulóját. Az alábbi felvételen Liszt egyik legnészerűbb műve a Liebestraum (Szerelmi álom) csendül fel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Hallotta már Blaha Lujza hangját? Most csak egy kattintásra van!

Több mint 2600 digitalizált hangfelvételt tett online elérhetővé az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a Hangtár elnevezésű digitális adatbázisban. A legkorábbi felvételeken a legendás színésznőt, Blaha Lujzát hallhatják az érdeklődők.
Vizuál

Politikailag független társaságot alapított 42 magyar operatőr

Megalakult a Magyar Filmoperatőrök Egyesülete, amely a a magyar filmművészet legkiemelkedőbb operatőreit hivatott magába tömöríteni. Tiszteletbeli elnöke Ragályi Elemér, elnöke Szabó Gábor lett.
Zenés színház

Botrányos siker a drezdai Operaházban – 110 éves Strauss vígoperája, A rózsalovag

Közel két év tervezés után, 1911. január 26-án bemutatták a drezdai Operaházban A rózsalovagot, Richard Strauss és Hugo von Hofmannsthal később nagy vitákat kiváltó háromfelvonásos zenés játékát.
Színház

Téli rege – Online színházi közvetítés Kenneth Branagh és Judi Dench főszereplésével

Január 29-30-án otthonról nézhető színházi közvetítésben látható a kitűnő Shakespeare-interpretációi kapcsán világszerte elismert Kenneth Branagh színész-rendező önálló társulatának Téli rege produkciója.
Klasszikus

Fiatal és tehetséges zenészek, akikre kíváncsiak vagyunk

A Rising Stars sorozat Európa legígéretesebb fiatal zenészei közül válogat, akikkel a magyar közönség évről évre a Müpa színpadán is találkozhat. Január 26-ától hat estén át a komolyzene hat feltörekvő csillaga mutatkozik be a a hamburgi Elbphilharmonie színpadán, a hazai közönség a Müpa jóvoltából követheti a koncerteket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében