átlátszó hang újzenei fesztivál

2024 január 30., 10:40
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Izgalmas felfedezéseket tartogat az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál utolsó napja is

A február 2-án záruló kortárs zenei fesztivál még két izgalmas kihívást tartogat, a Nádor Teremben Diana és Ivan Buffa, az Opus Jazz Clubban pedig a Quelquefois zenekar lép fel.
2023 december 14., 10:05
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Csomópontok címmel indul januárban az Átlátszó hang Újzenei Fesztivál

2024-ben január 6. és 31. között rendezik meg Magyarország egyik leginnovatívabb programsorozatát, a 11. Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált, amely több mint húsz programmal, több budapesti helyszínen várja a közönséget.
2023 január 27., 10:50
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Improvizáció, ütősök és ősbemutatók az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál zárókoncertjein

Végéhez közeledik az év elejének izgalmas kortárs zenei programsorozata, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, ám február elején még a tőlük megszokottan sokszínű koncertekkel várják a közönséget.
2023 január 2., 14:50
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Közeleg a 10. Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál

Január 7. és február 5. között kerül sorMagyarország egyik leginnovatívabb fesztiváljára, a 10. Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválra, amely ezúttal nem egy-egy téma, szempont köré szerveződik, hanem az elmúlt tíz év sokszínűségét igyekszik bemutatni egy hónapon keresztül, több budapesti helyszínen.
2022 december 30., 14:00
Klasszikus magazin Szerző: (kk)

Melyik volt az év koncertje 2022-ben?

2022 volt a pandémia utáni első év, amikor azt éreztük, az élet visszatért a normális kerékvágásba. Összegyűjtöttünk tíz olyan zenei eseményt, amelyek különösen kedvesek voltak számunkra, de természetesen kíváncsiak vagyunk az olvasók véleményére is!
2022 december 13., 12:00
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Meghirdette tavaszi műsorát a Zeneakadémia

Fiatal tehetségek és befutott művészek hangversenyei várják a közönséget 2023 első felében, a több koncertre váltott belépőkre jelentős kedvezmény jár. Az eseményekre már megkezdődött a jegyárusítás.
2022 január 11., 14:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Hála egy gazdátlan kalapácsért – Pierre Boulezre emlékezik az UMZE Kamaraegyüttes

Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében tartott koncert műsorán a legendás zeneszerző különleges vokális kompozíciója mellett két olyan kortárs magyar darab is szerepel, melyek Boulez munkásságára reflektálnak.
2022 január 3., 14:35
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Két hét kortárs zenével várja a közönséget az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál

A január 8. és 23. között, koncertekkel, kiállításokkal és filmklubbal szervezett fesztivál idei mottója Mi és Ők lett, középpontjában pedig az európai országok és a magyar művészeti élet kapcsolata áll.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Már elérhető a 2025-ös Budapesti Wagner-napok programja

A nürnbergi mesterdalnokokkal, a Tannhäuserrel és Bryn Terfel estjével várja a közönséget a Müpa Wagner-fesztiválja, amelyet a jövő évadban június 6. és 29. között rendeznek meg.
Vizuál

Amerikai thriller nyerte az Arany Pálmát

Sean Baker amerikai független rendező Anora című filmjével érdemelte ki a világ legrangosabb filmfesztiváljának a fődíját. Mutatjuk a gála legnagyobb nyerteseit.
Plusz

A Balatonnál sem kell nélkülöznünk a kulturális programokat – itt a Kultkikötő idei műsora

Mintegy kétszáz program, többek között színházi előadás, koncert, kiállítás, templomséta és családi program várja az érdeklődőket a Kultkikötőben a Balaton négy településén május végétől augusztus végéig.
Vizuál

Megérkezett az első előzetes Herendi Gábor új filmjéhez

A magyar színjátszás számos kiválóságával készül a Kincsem és a Valami Amerika rendezőjének legújabb, közvetlen állami támogatás nélkül megvalósuló romantikus komédiája. Cikkünkben már látható a film első hivatalos előzetese!
Klasszikus

Száz év muzsikája szólal meg a magyar klasszikus zene napján

A Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok a magyar klasszikus zene napján Kocsis Zoltán emléke, valamint a hazai komolyzene és annak alkotói előtt tisztelegnek.

Nyomtatott magazinjaink