átrium

2023 szeptember 20., 14:55
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Ó kapitány, kapitányom – utolsó bemutatójára készül az Átriumban a Kultúrbrigád

A Holt költők társasága színpadi adaptációjával a társulat a mai oktatási rendszer alapvetői kérdéseire keresi a választ. Az előadás október 14-én debütál Vidovszky György rendezésében. 
2023 augusztus 23., 11:05
Színház hír Szerző: (va)

Befogadja az Átrium előadását az Örkény Színház

Az Örkény Színház bejelentette, hogy életben tartja színpadán a Kultúrbrigád valamely előadását, miután az Átriumban működő csapat búcsúévadot hirdetett a jelenlegi helyzet fenntarthatatlansága miatt.
2023 augusztus 22., 09:25
Színház hír Szerző: (va)

Elfáradtak a kötéltáncban, az évad végével befejezi az Átrium jelenlegi csapata

„Egy évadunk maradt arra, hogy együtt elbúcsúztassuk azt a színházat, amit csinálunk” – írja közleményében a Kultúrbrigád.
2023 augusztus 8., 10:45
Színház ajánló Szerző: (x)

Induláskor tripláz a 12 dühös ember az Átriumban

Az Átriumban 2018-ban bemutatott 12 dühös ember Reginald Rose egyik legsikeresebb és legismertebb műve, és bár Amerikában játszódik több mint hatvan éve, mégis erősen reflektál korunkra és hazánkra.
2023 július 11., 17:20
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Nullázottak olimpiája – köszönet a közönségnek és fricska a kultúrfinanszírozásnak az Átrium részéről

Színházi Világbajnoksággal köszöni meg az Átrium, hogy egy évvel ezelőtt megmentette a közönség a bezárástól, július 14-én neves művészek mérettetik meg magukat a teátrumban.
2023 június 13., 10:35
Színház interjú Szerző: (x)

Katona Péter Dániel: Manapság az emberek jelentős része csak szélsőségekben tud gondolkodni

Július elsején mutatja be az Átrium Robert Icke Az orvos című thrillerjét Hevér Ádám fordításában és Alföldi Róbert rendezésében. A darab egyik szereplője Katona Péter Dániel, akit többek között Totth Benedek Holtverseny című előadásából már ismerhet a színház közönsége.
2023 május 31., 11:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

„Ez a gondolkodás színháza” – Alföldi Róbert Az orvos című thrillert állítja színpadra az Átriumban

Milyen az, amikor fontos társadalmi kérdésekről valódi és érdemi vita folyik? Ezt a helyzetet mutatja meg egy drámai helyzet kapcsán Robert Icke thrillerje, amit Alföldi Róbert rendezésében tűz műsorra az Átrium.
2023 március 23., 09:55
Színház ajánló Szerző: (x)

Mucsi Zoltán Nyúl Bélaként bukik el az Átrium előadásában

A Móra Ferenc kisregényéből készült Fábri Zoltán-film színpadi adaptációjában Mucsi Zoltán játssza az ikonikussá vált történet főszereplőjét, Nyúl Bélát az Átrium színpadán. A Hannibál tanár úr már a maga idejében is erős politikai áthallással bírt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Újabb nyolc lábnyomot helyeztek el a Halhatatlanok sétányán

Az idei évben újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata. Az új Örökös Tagok lábnyomát szeptember 23-án helyezték el a Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán.
Színház

„Amire visszanézek, az az életem” – Csomós Mari 80 éves

Ma ünnepli 80. születésnapját Csomós Mari színművész, Kossuth- és Prima Primissima díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nem szívesen ad interjút. Egyik ilyen ritka alkalomból megjelent beszélgetéséből szemezgettünk.
Vizuál

A legjobb film díját nyerte A játszma a pármai filmfesztiválon

Fazakas Tamás rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat. A zsűri indoklásában a rendezés és a színészi alakítások mellett a zenei megoldásokat is kiemelte. 
Klasszikus

Tíz Kurtág György-mű, amit mindenképp ismerned kell

A Samuel Beckett drámája nyomán született Fin de partie várva várt magyarországi premierje mellé most ajánlunk tíz másik Kurtág-művet is, melyek némi betekintést nyújtanak a kortárs magyar zene legendájának munkásságába.
Plusz

Ma indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az országos rendezvénysorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700-féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Nyomtatott magazinjaink