baleset

2024 március 25., 12:45
Színház hír Szerző: Fidelio

Baleset érte Bodrogi Gyulát a Nemzeti Színházban

A Kossuth-díjas színművész a színészbejárónál esett el, amelynek következtében a bal karjában megrepedt egy csont. „A lényeg, hogy jól vagyok, ez csak egy kis baleset, amiből hamar rendbe jövök” – nyilatkozta a Blikknek.
2023 december 21., 10:05
Színház hír Szerző: Fidelio

„A színház veszélyes üzem” – Vidnyánszky Attila visszavonta a lemondását

A Nemzeti Színházban történt baleset kapcsán indult belső vizsgálat lezárulta után Vidnyánszky Attila visszavonta a lemondását, Csák János kulturális és innovációs miniszter pedig elfogadta azt.
2023 december 8., 10:50
Színház hír Szerző: Fidelio

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
2023 november 20., 09:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Maradandó sérüléseket szenvedett Besenczi Árpád előadás közben

A Hevesi Sándor Színház igazgatója egy rosszul sikerült ugrás következtében gyűrűs ujja felét elvesztette a társulat múlt heti előadásán. A művészt még aznap megműtötték, várhatóan már a héten ismét színpadra áll. 
2023 november 16., 10:45
Színház lapszemle Szerző: Fidelio

„Két traumát él meg a társulat” – a Nemzeti színészei is megszólaltak a balesettel kapcsolatban

A társulatból Udvaros Dorottya, Szűcs Nelli, Bodrogi Gyula, Blaskó Péter, Berettyán Nándor, Rátóti Zoltán és Szarvas József is a nyilvánosság elé lépett, hogy elmondja a véleményét Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesetével kapcsolatban.
2023 november 14., 10:10
Színház hír Szerző: Fidelio

„Attila, maradj!” – reakciók Vidnyánszky Attila lemondására

Megoszlanak a vélemények Vidnyánszky Attila felelősségéről és lemondásáról a Nemzeti Színházban történt baleset kapcsán. Fekete Péter kezdeményezésére számos kulturális intézmény vezetője állt ki a társulat vezérigazgatója mellett, mások azonban kritikával illették a rendezőt és Csák János minisztert is.
2023 november 13., 12:50
Színház hír Szerző: Fidelio

Csák János a vizsgálat lefolytatása után foglalkozik Vidnyánszky lemondásával

A kulturális és innovációs miniszter közleménye szerint megvárja a balesettel kapcsolatos vizsgálat eredményét, addig a Nemzeti Színház vezérigazgatója a helyén marad.
2023 november 13., 10:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Lemondott Vidnyánszky Attila

A Magyar Nemzet információi szerint a Nemzeti Színház vezérigazgatója elismerte felelősségét a teátrumban történt baleset miatt, ezért távozik pozíciójából. CIKKÜNK FRISSÜLT.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Klasszikus

Szimfonikus zsenik koncertje a BFZ-vel és a sztárkarmester Paavo Järvivel

Paavo Järvi édesapja elismert észt karmester volt, egykori szovjet nyaralójukban a kis Paavo időnként összefutott Sosztakoviccsal, Rosztropoviccsal, Arvo Pärttel, Hacsaturjánnal, vagy Emil Gilelsszel.
Színház

A vég kezdete? – vérbeli házastársi dráma debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Új bemutatóval ünnepli alapításának tizenkettedik évfordulóját a Rózsavölgyi Szalon. Kovács Patrícia és Schmied Zoltán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében mutatják be David Eldridge Bármit mondhatsz című darabját április 11-én.
Zenés színház

„A klasszikus zenében a sokoldalúság gyanakvást szül” – interjú José Curával

A karmesterként és zeneszerzőként is aktív művésszel a a VeszprémFestre tervezett, argentin dalokra és operaáriákra épülő koncertjének műsoráról, a zenei sokoldalúságról és a társadalmi felelősségvállalásról is beszélgettünk.
Klasszikus

A világhírű Chamber Orchestra of Europe koncertjével indul április 29-én a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitókoncertje, amit a világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

Nyomtatott magazinjaink