bartók fesztivál

2016 március 4., 09:50
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

Brüsszelben is Bartókot ünneplik

Kortárs magyar művészek grafikáiból Bartók Béla emlékére rendezett kiállítással és Hauser Adrienne-nek a zeneszerző műveiből válogatott zongoraestjével kezdődött meg március 3-án este a Brüsszeli Bartók Fesztivál.
2011 július 11., 11:59
Edu-Art interjú Szerző: Albert Mária

Pauk György: "Megtalálni a középutat"

A huszonhetedik Nemzetközi Bartók Szeminárium hegedű kurzusát is Pauk György, a londoni Királyi Zeneakadémia Zathureczky Ede tanszékének professzora vezeti. A hegedűművész nemcsak saját fantasztikus szólista pályája révén világhírű, Magyarországon jó néhány fiatal zenész a mesterét tiszteli benne, hogy elsőként Kelemen Barnabást említsük.
2011 június 8., 15:33
Klasszikus szombathely Szerző: (fv)

Filharmónia ősszel-nyáron

Régi Zenei Napok Sopronban, Nemzetközi Bartók Fesztivál Szombathelyen és a Liszt-év egyik legjelentősebb rendezvénye, a Zongoraverseny Budapesten. Ezt kínálja a Filharmónia Budapest az elkövetkező hónapokban.
2011 június 7., 19:31
Edu-Art hírek Szerző: Fidelio

Ingyenes busz a Bartók Fesztivál nyitóhangversenyére

A Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. ingyenes buszt indít a Bartók Fesztivál nyitóhangversenyére, 2011. július 11-én, 12.00 órakor a Budapest Kongresszusi Központ előtti parkolóból.
2011 április 13., 13:40
Edu-Art szombathely Szerző: Fidelio

Bartók – elődök, kortársak, követők

Ezzel a mottóval rendezik meg a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivált Szombathelyen 2011. július 8-18. között.
2010 július 8., 19:12
Vizuál fotó Szerző: (sze)

Komoly zenészek komoly képeken

Garas Kálmán Bartók Fesztiválon készített fotóiból nyílt kiállítás.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Visszatérés a Walhallába

A Covid miatti kényszerű kihagyás miatt idén végre visszatérhetett a Budapesti Wagner-napok közönsége a Müpába, ahol már az első fanfárként felcsendülő Walhalla-motívum közben sokan érezték, ismét egy különleges utazás részesei lehetnek. Beszámoló az első Ring-sorozatról és a Rienziről.
Vizuál

Nyári hangulat a Virág Judit Galériában

Egry József, Csók István, Vaszary János, Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát a Virág Judit Galéria legújabb kiállításán. Az idén huszonöt éves galéria új, ingyenesen megtekinthető kamaratárlatán minden egyes alkotás megvásárolható.
Plusz

Színházi időutazás az Epreskertben – Jön a Séták Hétvégéje

Kurtizánok, gyilkosok és Piszkos Fred nyomába eredhetünk, bejárhatjuk Gül Baba Türbéjét, vagy éppen az Epreskert meséit nézhetjük meg egyfelvonásos színházi előadás formájában a Séták Hétvégéjén július 1. és 3. között.
Klasszikus

Fiatal művészeknek szervez mesterkurzust Miranda Liu

A New Millenium Nemzetközi Akadémia (NMIA) minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínál feltörekvő kreatív művészeknek, akik egy mesterkurzus keretein belül tanulhatnak világhírű zenészektől, művészmenedzserektől és szakértőktől.
Könyv

E. T. A. Hoffmann Mozarttól kölcsönözte a nevét

1776. január 24-én született a német romantika kiemelkedő írója, Az arany virágcserép, valamint a Diótörő és Egérkirály szerzője, aki annyira tisztelte Wolfgang Amadeus Mozartot, hogy még a nevét is felvette.

Nyomtatott magazinjaink