Bartók Színház

2024 május 29., 18:20
Színház hír Szerző: (va)

MIKRO Fesztivál – idén is gazdag kínálatú fesztivállal zárja az évadot a Bartók Színház

A június 1. és 8. között zajló színházi eseménysorozaton tizenkét előadással, köztük több gyerekprogrammal várják az érdeklődőket. A kínálatban egyaránt helyet kaptak fővárosi, vidéki és határon túli produkciók a néhány szereplős előadásoktól a monodrámákig.
2024 április 8., 12:05
Színház interjú Szerző: Szentgyörgyi Rita

„Nem sok minden változott Molière kora óta” – interjú Józan Lászlóval, a dunaújvárosi Tartuffe címszereplőjével

„Rossz karaktert mindig hálásabb játszani” – fogalmaz Józan László annak kapcsán, hogy Őze Áron az ő címszereplésével rendezi Molière klasszikusát, a Tartuffe-öt a Bartók Színházban, amelynek bemutatóját április 12-én tartja a dunaújvárosi teátrum.
2023 november 23., 11:35
Színház interjú Szerző: Varga Bence

Felfedezni az életet a mese mögött – interjú Csiby Gergellyel a Diploma előtt kapcsán

A Bartók Színház előadásának főszereplőjével egyebek közt arról beszélgettünk, hogyan készült fel a szerepre, miért fontos, hogy minden karakter igazsága megjelenjen a színpadon, valamint milyen hatással volt az ő életére ez a produkció.
2023 október 19., 13:15
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Diploma előtt – Oscar-díjas film színpadi adaptációját mutatja be a dunaújvárosi Bartók Színház

Dobó Kata és Csiby Gergely főszereplésével mutat be romantikus vígjátékot a dunaújvárosi teátrum. Dicső Dániel rendezése Dustin Hoffman és Anne Bancroft ikonikus, 1967-es filmjének színpadi változata, amely Charles Webb regényéből készült. A bemutatót október 19-én tartják. GALÉRIA!
2023 szeptember 1., 09:20
Színház interjú Szerző: Varga Bence

„És erre hisszük, hogy ez a szabadság…” – Interjú Csadi Zoltánnal

„Ha csak a tőketermelés lenne a színház feladata, akkor nem is csinálnám” – fogalmazott lapunknak a dunaújvárosi Bartók Színház művészeti igazgatója, akivel fiatalkoráról, határontúliságáról, a nyelv közösségteremtő erejéről, illetve tudományos pályájáról is beszélgettünk.
2023 június 19., 12:00
Színház hír Szerző: Fidelio

Hat bemutató, egy új gyerekdarab és egy fontos együttműködés köré szerveződik a Bartók Színház új évada

A dunaújvárosi teátrum kihirdette a jövő évad bemutatóit: Dobó Kata, Kerekes Éva, Staub Viktória, Csiby Gergely, Marton Róbert is játszik a Bartók Színházban.
2023 május 24., 15:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

A 94 esztendős Csernus Mariann a dunaújvárosi MIKRO Fesztiválon búcsúzik a színpadtól

Az idei évadot is egyhetes fesztivállal zárja a dunaújvárosi Bartók Színház június 4. és 11. között. Tizenkét előadást láthat a közönség a második alkalommal megrendezett programsorozaton, amelyen gyerekprogrammal is várják az érdeklődőket.
2023 február 13., 17:05
Színház magazin Szerző: (tá)

Sokkal rosszabb a helyzet, mint a pandémia alatt volt – bezárni kényszerült vidéki színházakat kérdeztünk

Vidéki színházakat kerestünk meg annak kapcsán, hogy a költségtakarékosság jegyében sok helyen be kellett zárni a színházépületeket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Először szólaltak meg a Nemzetiben felmondó színészek

A színháztól távozó Barta Ágnes és Mészáros Martin a Telexnek nyilatkozott arról, hogyan élték meg a társulat tagjaként töltött éveket, és miért döntöttek úgy, hogy szabadúszóként folytatják a pályájukat.
Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.

Nyomtatott magazinjaink