bemutató

2024 január 10., 14:10
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Te mit tennél, ha hirtelen mindenki felismerne az utcán? – hamarosan érkezik a mozikba Nicolas Cage új filmje

A külföldi lapok Nicolas Cage nagy visszatéréséről írnak az Álmaid hőse című film kapcsán, amelyben véleményük szerint Oscart érdemlő alakítással gúnyolja ki korunk kulturális és társadalmi stigmáit.
2023 július 25., 13:35
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A női Bob Dylan titokzatos eltűnése – hamarosan a mozikban a Roving Woman

A Wim Wenders produceri felügyelete mellett készült road movie-t Connie Converse előadóművész története inspirálta, aki az életéből kiábrándulva elhagyta az otthonát, és soha többé nem adott hírt magáról.
2023 június 7., 16:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Bodó Viktor a függésről rendez előadást a 6SZÍN-ben

A karakteres színházi munkáiról ismert alkotó legújabb előadása a függőségekkel küzdők önsegítő csoportjainak mintájára készül és igaz történeteken alapul. A csoport című produkciót július 29-én mutatják be.
2023 június 5., 15:40
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Ahol csak a holtak maradnak – Az Eltűntek című darabot mutatják be a Szkénében

Magyarországi bemutatót tart júniusban a Szkéné Színház: Dohy Balázs rendezésében Elise Wilk darabját mutatják be a SzínMűHely Alapítvány és a Szkéné Színház koprodukciójában. A szerző műveit korábban nem játszották Magyarországon.
2023 május 18., 13:55
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Figaro házassága Miskolcon – Mozart vígoperáját mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház

Mozart és Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol humorral, hol megejtő őszinteséggel mesél rólunk, emberekről. A miskolci előadást Szabó Máté rendezi, a produkciót május 19-én mutatják be a Nagyszínházban.
2023 május 17., 08:55
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Egy kortárs magyar darabot és egy filmként nagy nemzetközi sikert arató dán történetet mutat be nyáron az Orlai Produkció

A nulladik perc című kortárs magyar dráma júniustól látható a Belvárosi Színházban, a Még egy kört mindenkinek előadása júliusban és augusztusban a Városmajori Szabadtéri Színház, ősztől a Belvárosi Színház műsorán szerepel.
2023 május 9., 14:30
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Ki voltál, lányom? – egy megrendítő erejű vallomást mutatnak be a Jurányiban

Csernus Mariann Kossuth-díjas színművész elvesztett lányával folytatott képzeletbeli beszélgetéseit írta meg egy regényben, amit Karafiáth Orsolya adaptált színpadra. Az anyát Sztárek Andrea alakítja az előadásban, amit a CSET FESZT keretén belül láthatunk május 14-én.
2023 május 8., 10:35
Színház hír Szerző: Fidelio

Letiltották a Nagy kézrablást a Tháliában – nemzetközi per lehet a dologból

A Thália Színház május 6-án felújítva mutatta be a Martin McDonagh darabjából készült A nagy kézrablás című előadást. Mivel a darabban szereplő afroamerikai karaktert fehérbőrű színész játssza, a forgalmazó ügynökség még a bemutató előtt letiltotta a produkciót – adta hírül az Index.  

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Könyv

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
Jazz/World

„Nekem a zene gyógyszer minden bajra” – interjú Király Lindával

Anyák napján ad koncertet Király Linda a Várkert Bazárban, az est vendége pedig nem más, mint testvére, Király Viktor lesz, így a közönség lélekemelő duettekre is készülhet.
Zenés színház

„Az emberekben vagyok otthon” – interjú Nemes Tiborral

Nemes Tibor első premierjére készül a Budapesti Operettszínházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész hallgatója José Riveraként mutatkozik be a Carmen című musicalben április 20-án.
Színház

Megtartotta tavaszi bemutatóit a Loupe Színházi Társulás

A csapat elsőként a Lányok, fiúk! című monodrámát mutatta be Lovas Rozi főszereplésével, az előadás a családon belüli erőszak témájára reflektál. Áprilisban pedig A kezdet/vége című produkció is debütált, amelyet Sean O’Casey műve nyomán Horváth János Antal írt és rendezett.

Nyomtatott magazinjaink