berzsenyi bellaagh ádám

2023 szeptember 5., 15:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Alföldi Róbert, Máté Gábor, Kovalik Balázs és Ördög Tamás – sztárrendezők érkeznek a következő évadban a Budaörsi Latinovits Színházba

Évadot hirdetett a Budaörsi Latinovits Színház. Az ünnepélyes keretek között zajlott sajtónyilvános eseményen beszédet mondott Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere, valamint Berzsenyi Bellaagh Ádám, a teátrum igazgatója.
2023 május 15., 11:10
Színház hír Szerző: (x)

Kihirdette 2023/24-es évadát a Budaörsi Latinovits Színház 

Hat új bemutatóval készül a 2023/24-es évadra a Budaörsi Latinovits Színház, amelynek vezetője, a néhány héttel ezelőtt újabb öt évre kinevezett Berzsenyi Bellaagh Ádám ezúttal is neves, nagy szakmai presztízsű rendezőknek adott felkérést egy-egy előadás megvalósítására.
2023 május 9., 15:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Egy iskolai lövöldözés traumája a színpadon – Feldolgozó beszélgetés a Beszélnünk kell Kevinről alkotóival

Április végén mutatta be a Budaörsi Latinovits Színház Lionel Shriver világhírű regényének színpadi változatát Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezésében.
2023 április 28., 16:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Újabb öt évre Berzsenyi Bellaagh Ádám marad a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója

Az igazgató pályázatában úgy fogalmazott, a következő öt évben folytatni szeretné azt az utat, amit kollégáival 2018-ban elkezdett, mivel az eddigi eredmények mellett is munkálkodniuk kell azon, hogy ténylegesen professzionális színházzá váljanak.
2023 március 3., 10:15
Színház ajánló Szerző: (x)

Megtartották a Beszélnünk kell Kevinről olvasópróbáját Budaörsön

Lionel Shriver világhírű regényéből készül a Budaörsi Latinovits Színház legújabb bemutatója. A Beszélnünk kell Kevinről! című előadást Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezi, Pelsőczy Réka főszereplésével.
2012 november 24., 16:33
Színház interjú Szerző: Várhegyi András

Kálid Artúr: "Bízom benne, hogy lesz visszatérés"

A Bárkát az idei évadtól elhagyó színész korábbi, kőszínházi szerepei mellett két új előadásban is látható. A 2. váratlan szerelem a Kovátsműhely égisze alatt jött létre szeptemberben, míg az Antigonét a Gózon Gyula Kamaraszínház mutatta be november 9-én. A szabadúszó létről, a folyamatos tanulásról és az elkészült előadásokról is kérdeztük. INTERJÚ

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Ezekért a kötetekért mindenképp érdemes lesz ellátogatni a 95. Ünnepi Könyvhétre

Június 13. és 16. között rendezik meg a 95. Ünnepi Könyvhetet Budapesten a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. A magyar irodalmi élet egyik legrangosabb eseményére készülve kiválogattunk néhány különösen izgalmas kötetet.
Színház

Egyeztetést követelnek a budapesti művészszínházak

Máté Gábor, Mácsai Pál, Kováts Adél, Barda Beáta és Benkő Nóra is aláírta azt az Országos Színházi Találkozó szervezőinek, a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak és a szakmai közvéleménynek szóló nyílt levelet, amelyben azt sérelmezik, hogy a re:oszton nem lesz lehetőségük tárgyalni az új Kulturális Törvényről.
Klasszikus

Átadták a Simándy Énekverseny díjait

Június 3. és 8. között rendezték meg a XII. Simándy József Nemzetközi Énekversenyt, a korábbi évektől eltérően Budapesten, az Eiffel Műhelyházban. A nagy hazai zenei intézmények vezetőiből álló zsűri öt kategóriában hirdetett győzteseket.
Plusz

Lemondott Csák János miniszter

A politikus azzal indokolta döntését, hogy itt az idő átadni a stafétát a fiatalabbaknak. Egy interjúban arról beszélt, elégedett az elmúlt két év során elért eredményeivel. A kulturális és innovációs tárca vezetését Hankó Balázs vette át.
Színház

Vidnyánszky Attila: Vecsei H. Miklós a saját elképzeléseit is megvalósíthatja a Nemzeti társulati tagjaként

A Nemzeti Színház oldalán megjelent interjúban ismertette a következő évaddal kapcsolatos terveket Vidnyánszky Attila. Az intézmény vezérigazgatója saját Marx-rendezésének tervéről is beszélt.

Nyomtatott magazinjaink