bmc

2023 szeptember 29., 15:30
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Neves baszk zeneszerző működik közre az Eötvös Péter Alapítvány mesterkurzusában

Ramon Lazkano a kurzus során tanítja a fiatal karmestereket és zeneszerzőket, emellett beszélgetést hallhat vele a közönség, a zárókoncerten pedig műveit is játszani fogják.
2023 szeptember 18., 17:20
Klasszikus beszámoló Szerző: Kondor Kata

A velünk született zene - Beszámoló az UMZE Kamaraegyüttes A zenegén című koncertjéről

Évfordulós koncertekre építi az idei szezont az UMZE Kamaraegyüttes, a kortárs muzsikára specializálódott zenekar elsőként művészeti vezetőjét, Vajda Gergelyt köszöntötte.
2023 június 7., 11:15
Klasszikus beszámoló Szerző: Kondor Kata

Száz év hét napban – a BMC Ligeti Fesztiválján jártunk

A Ligeti György születésének századik évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat csúcspontja a Budapest Music Centerben rendezett egyhetes fesztivál volt. Négy, igencsak különböző típusú koncerten jártunk
2023 május 28., 15:20
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Kurtág György beszédével avatták fel a Ligeti György utcát

A BMC mellett található, hajdani Imre utca vette fel Ligeti György nevét az évforduló alkalmából. Az avatóünnepségen jelen volt a zeneszerző özvegye, Ligeti Vera, valamint fia, Lukas Ligeti.
2023 május 19., 16:00
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Egyhetes fesztivállal tiszteleg Ligeti György emléke előtt a BMC

Május 22. és 28. között hazai és külföldi művészek, a klasszikus zene és a jazz képviselői játsszák, értelmezik, gondolják tovább Ligeti György alkotásait. A koncertek mellett ismeretterjesztő előadás és beszélgetés is helyet kapott a programban.
2023 április 21., 12:00
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Inspirációs forrásaival és tanítványai muzsikájával hangzanak el Ligeti György művei

Ligeti, jó társaságban címmel ad koncertet a MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar április 23-án 18 órakor a Budapest Music Centerben, melyen számos, a zeneszerzőhöz valamilyen szempontból köthető komponista műve megszólal.
2023 március 28., 11:20
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Csönd-zsák koncertek címmel indul a Ránki család sorozata

Legkedvesebb komponistáik műveit adja elő Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp új hangversenysorozatuk koncertjein, melyekhez mottóként Weöres Sándor versét választották.
2023 február 24., 09:20
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Közeleg a Kalandra Fül, a Danubia Zenekar gyerekeknek szóló fesztiválja

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Idén a Danubia Zenekar március 4-én a BMC-be várja a legkisebbeket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

Remek filmekkel és közönségkedvencekkel érkezik a 10. Skandináv Filmfesztivál

Premier előtti vetítésekkel, Lars von Trier- és Thomas Vinterberg-maratonnal, valamint felejthetetlen kultfilmekkel várják az északi filmek szerelmeseit a 10. Skandináv Filmfesztiválon. 

Nyomtatott magazinjaink