Pandora, Gabriella

Cifra Palota és romantikus vizek

2010.03.13. 19:06

Programkereső

Az ünnepi hétvégén a gyerekeket a Cifra Palota programjai és a Nemzeti Filharmonikusok zenei kalandozása várja.

A hagyományos vasárnapi Cifra Palota interaktív programjaira tanulni vágyó gyermekeket és felnőtteket várnak, akik aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A Müpa más művészeti előadásaikhoz is kapcsolódó ingyenes programok, a színpadon zajló gyermekkoncertek, táncelőadások, meseszínházak, az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertsorozatában már második alkalommal kalandozik zenés vizekre, ezúttal a romantika hullámaira eveznek. Dvořák szimfonikus költeménye egy 1853-ban megjelent mese-költemény megzenésítése; a történetben - és így a zenei ábrázolásban is - fontos szerepet játszik a természetfeletti, a misztikum. A zenei kalandtúrát különösen mozgalmassá teszi, hogy Csajkovszkij híres balettjéből a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei közreműködésével hangzanak fel részletek. Mindemellett a Rajna, a Moldva és a Duna vizén is hajókázunk egy csöppet - nagy zenék kíséretével.

2010. március 14. - Művészetek Palotája

10:00 - Cifra Palota

11:00, 15:00 - Zenés vizeken... a romantikában

Dvořák: A vízimanó (Vodnik), op. 107

Wagner: Siegfried rajnai útja - zenekari változat

Smetana: Moldva - részlet

Csajkovszkij: Hattyúk tava - részletek

Offenbach: Hoffmann meséi - Barcarola

J. Strauss: Kék Duna keringő

Közreműködik: a Nemzeti Énekkar, énekes szólisták, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei; műsorvez. Kovács Sándor; vez.: Medveczky Ádám