Lázár, Olimpia

Családi programok a hétvégére

2011.07.15. 17:00

Programkereső

Csoki-koncert a Millenárison, Történelmi Vigasságok Egerben, Regejáró Misztrál Fesztivál Nagymaroson. A júliusi hőség ne tántorítson el senkit, hogy gyermekeivel ellátogasson a hétvége legizgalmasabb családi programjaira.

A júliusi Csoki-koncerten ismét együtt utazhatnak a gyerekek és a szülők a zene birodalmába. Bár az idő egyre melegebb és a csoki helyett is inkább a fagyit választjuk, a Csoki-koncertek továbbra is várják a Millenárisra látogatókat. Ebben a hónapban az interaktív koncerten csodálatos dallamok csendülnek fel, melyeket zongorájából Irena Szaveljeva csalogat elő, miközben Gál Erika és Szvétek László operaénekesek énekelnek. Lukácsházi Győző fogja kézen a kicsiket és a nagyokat, aki ezúttal is sok érdekességgel és nyereménnyel készül. A nagy kánikulában senki ne felejtse otthon a napkrémet, de a kifestőfüzetet sem, különben oda a színes pecsét!

Csoki koncert 2010. április 18. (Fotó: Halász Nóra)
Csoki koncert 2010. április 18. (Fotó: Halász Nóra)

Eger városa ezen a hétvégén rendezi meg ötödik alkalommal a Középkori Piactér nevű történelmi fesztivált, amely Történelmi Vigasságok néven minősített fesztivállá is vált egyhamar. Az eseménysor programjai között minden korosztály megtalálja a kedvére való tartalmas szórakozást: zenészek, táncosok előadásait, utcaszínházi, színpadi produkciókat és koncerteket egyaránt. A fesztivál központi témája idén a mesés Törökország, így a programok elsősorban a magyar kultúrának azon területeire szeretnék felhívni a figyelmet, melyek a hódoltság idején a török nép részéről érték. A török vendégek tiszteletére már a megnyitó napján ellepik a teret a török gólyalábasok, táncosok, de a kicsik sem maradnak program nélkül: a gyermekek önfeledt szórakoztatásáról a Galagonya Bábszínház és a Babszem Jankó Gyermekszínház gondoskodik, szombat este pedig a felnőtt közönséget népszerű slágerekkel invitálja esti musical-körútra Egyházi Géza, Homonnay Zsolt, Polyák Lilla, Stróbel Dóra és Száraz Tamás, musicalénekesek.

Egri Történelmi Vigasságok
Egri Történelmi Vigasságok

A népzenei és világzenei koncertek mellett gyermekprogramok és kézművesek is várják a vendégeket a X. Regejáró Misztrál Fesztiválon Nagymaroson. A szervezők kiemelten fontosnak tartják, hogy a programsorozaton a családok együtt szórakozhassanak, ezért szombaton és vasárnap is gyermekkoncertekkel várják őket. Szombat délelőtt Csernik Szende székely lábbábos előadása lesz látható, majd a Makám mutatja be Csillagváró című lemezének anyagát. Vasárnap a Misztrál gyermekeknek szóló lemezéről, az Álomkófic című albumról játszik. A koncerteket a Duna-parton és a templomkertben lévő színpadokon tartják, a két helyszínt összekötő főtéren pedig a kézművesek árulják portékáikat, sőt, be is mutatják mesterségük fogásait a látogatóknak. A fesztivál részletes műsora megtekinthető itt.

Misztrál Együttes
Misztrál Együttes

További hétvégi családi programok találhatóak a Fidelio adatbázisában, amit megtekinthetnek erre a linkre kattintva.