budaörsi latinovits színház

2023 november 2., 10:45
Színház ajánló Szerző: (x)

Alföldi Róberttel a főszerepben mutatják be a Liliomot Budaörsön

Molnár Ferenc klasszikusa, a New York-i Broadway közönségét is meghódító Liliom Kovalik Balázs rendezésében december 16-tól látható a Budaörsi Latinovits Színházban, jegyek már kaphatók.
2023 október 3., 13:00
Színház ajánló Szerző: (x)

„Ha az ember boldogtalan, nem lesz másik élete, amiben boldog lehet” – Kortárs amerikai sikerdarab ősbemutatójára készül a Budaörsi Latinovits Színház Máté Gábor rendezésében

Máté Gábor a Katona József Színház igazgatója és rendezője második bemutatójára készül Budaörsön. Ezúttal egy kortárs amerikai sikerdarabot, a Pulitzer-díjas Annie Baker John című párkapcsolati drámáját viszi színre a Budaörsi Latinovits Színházban.
2023 szeptember 5., 15:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Alföldi Róbert, Máté Gábor, Kovalik Balázs és Ördög Tamás – sztárrendezők érkeznek a következő évadban a Budaörsi Latinovits Színházba

Évadot hirdetett a Budaörsi Latinovits Színház. Az ünnepélyes keretek között zajlott sajtónyilvános eseményen beszédet mondott Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere, valamint Berzsenyi Bellaagh Ádám, a teátrum igazgatója.
2023 augusztus 28., 13:30
Színház interjú Szerző: Fidelio

Hétköznapi küzdelmeink – Máté Gábor kortárs amerikai darab hazai ősbemutatójára készül Budaörsön

„Ez a dráma számomra elsősorban a hétköznapi küzdelmeinkről szól, arról, hogy megpróbálunk a számunkra megadatott lehetőségeinkből valami maximálisat kihozni” – mondja Máté Gábor, aki másodszor rendez a Budaörsi Latinovits Színházban.
2023 augusztus 24., 14:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

A tükörbe nézés dilemmája – kortárs párkapcsolati dráma Budaörsön

Pulitzer-díjas, kortárs amerikai szerző darabját mutatja be október 6-án a Budaörsi Latinovits Színház. A négyszereplős művet Máté Gábor rendezi, szereplői Böröndi Bence, Hartai Petra, Takács Katalin és Bánsági Ildikó.
2023 május 15., 11:10
Színház hír Szerző: (x)

Kihirdette 2023/24-es évadát a Budaörsi Latinovits Színház 

Hat új bemutatóval készül a 2023/24-es évadra a Budaörsi Latinovits Színház, amelynek vezetője, a néhány héttel ezelőtt újabb öt évre kinevezett Berzsenyi Bellaagh Ádám ezúttal is neves, nagy szakmai presztízsű rendezőknek adott felkérést egy-egy előadás megvalósítására.
2023 május 9., 15:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Egy iskolai lövöldözés traumája a színpadon – Feldolgozó beszélgetés a Beszélnünk kell Kevinről alkotóival

Április végén mutatta be a Budaörsi Latinovits Színház Lionel Shriver világhírű regényének színpadi változatát Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezésében.
2023 április 28., 16:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Újabb öt évre Berzsenyi Bellaagh Ádám marad a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója

Az igazgató pályázatában úgy fogalmazott, a következő öt évben folytatni szeretné azt az utat, amit kollégáival 2018-ban elkezdett, mivel az eddigi eredmények mellett is munkálkodniuk kell azon, hogy ténylegesen professzionális színházzá váljanak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Leszámolás a paraszti kultúrával – megnéztük az év egyik legszebb filmjét

A Parasztok című filmet látni olyan, mintha végigjárnánk egy hatalmas múzeumot, és hosszasan elidőznénk valamennyi műalkotás előtt – szellemileg megterhelő, mégis eksztatikus művészi élményt jelent.
Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Vizuál

Elhunyt Andresz Kati

A színházi munkái mellett szinkronszerepeiről is híres színésznőt, akinek különleges hangja számos filmet tett emlékezetessé, hatvannyolc éves korában érte a halál.
Klasszikus

Ragyogó sötétségem – beszélgetés Érdi Tamással

Érdi Tamás zongoraművész december 17-én a Benczúr Házban ad ünnepre hangoló koncertet, az Egész nap karácsony rendezvény záróakkordjaként.
Könyv

Vámos Miklós: Remek megragadása annak, mi is a szépirodalom

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Állandó rovatában ezúttal Sasha Marianna Salzmann Az emberben legyen szép minden című kötetével foglalkozik.

Nyomtatott magazinjaink