Budapest 150

2024 február 9., 14:55
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Ismerje meg ön is a főváros és a Pesti Vigadó izgalmas múltját!

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február 21. és 23. között Tábi Márta, Pancsik Károly, Tolnai Szilvia, Aradi Péter, illetve Badacsonyi Anna vezetésével tematikus épülettörténeti sétákon ismerhetjük meg részletesen a Pesti Vigadó, valamint a főváros múltjának fontos eseményeit.
2024 január 26., 10:10
Könyv hír Szerző: Fidelio

Gondold tovább a Budapest Nagyregényt!

A Füge Produkció pályázatot hirdet a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészi feldolgozására. Előadó-művészeti és összművészeti produkciók terveit várják, március 1-ig.
2024 január 22., 13:40
Plusz ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Az oroszlán és a griff karmai között – várostörténeti tematikus sétát tart a Pesti Vigadó

Budapest születésének időszakát ismerheti meg a közönség a Pesti Vigadó által szervezett sétán, január 27-én, a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány művészeinek közreműködésével.
2023 november 29., 10:35
Könyv podcast Szerző: Fidelio

Nem csak egy könyv a Budapest Nagyregény – Kiss Noémi a Lírástudók vendége

Huszonkét társával együtt ő is tagja a Budapest Nagyregény szerzőgárdájának, és elmesélte, miért érdekes számára Cinkota és a XVI. kerület, amelynek történetét ő írta meg. Kiss Noémi azt is elmondta, miért tartja nagy vívmánynak, hogy a vaskos kötet szerzőinek fele nő.
2023 november 24., 14:25
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Budapest divattörténete került a kifutóra a Kiscelli Múzeum új kiállításán

A főváros 150. születésnapja alkalmából nyílt átfogó kiállítás bemutatja, hogyan alakította és tükrözte a divat az egyes korok társadalmi és kulturális változásait.
2023 november 22., 13:20
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Budapest különböző arcai elevenednek meg a XV. kerületben

A különleges buszmegálló-kiállításon a Szebeni Műhely Fotográfiai Alkotócsoport tagjainak fényképeit láthatja a közönség Budapest 150. születésnapja alkalmából. 
2023 november 21., 16:20
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Budapest meg nem valósult épületei

El tudja képzelni, hogyan mutatna egy francia felhőkarcoló a Budapest Sportcsarnoknál? Egyebek közt erre is választ kaphat a Pesti Vigadó Sosemvolt Budapest című tárlatán.
2023 november 18., 16:05
Plusz hír Szerző: Fidelio

Ők kaptak idén Pro Cultura Urbis-díjat 

November 18-án 15 órakor adták át a fővárosi kultúra értékeinek gazdagításáért járó Pro Cultura Urbis-díjakat a Merlin Színházban. Az elismerést idén Papp Gábor Zsigmond, Rozgonyi-Kulcsár Viktória és Palotai Zsolt vehette át. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Zenében megélt ünnep Pannonhalmán – jubilál az Arcus Temporum fesztivál

Eötvös Péter és Mozart művészetével ünnepel az idén 20 éves Arcus Temporum Művészeti Fesztivál Pannonhalmán augusztus 23–25. között. Ráadásul a jubileum egybeesik a bencés szerzetesközösség temploma, a Szent Márton-bazilika felszentelésének 800. évével.
Plusz

Az utolsó szerelem mítosza

Az első szerelem minden líra egyik fő toposza, sőt népdaloktól regényekig, a first love az igazi, mert mindenkit érdeklő, lángba boritó téma. Azon gondolkozom, hogy miért nincs az elsőnek párja, azaz miért nincs igazi irodalma, lírai lenyomata az utolsó szerelemnek, ennek a fellobbanó érzelmi viharnak? Almási Miklós írása.
Zenés színház

Szikrák és vízcseppek – Aida a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Tíz év után ismét az Aida került színre az Ausztriában található Szentmargitbányai Kőfejtő hatalmas szabadtéri színpadán. Nem ez volt azonban az egyetlen visszatérés: ismét Thaddeus Strassberger rendező munkáját láthatta a közönség.
Klasszikus

„Tudatosítani kell a világban, hogy Auer Lipót magyar, ráadásul veszprémi volt” – interjú Kováts Péterrel, az Auer Fesztivál művészeti vezetőjével

Kerek évfordulóhoz érkezett a veszprémi születésű, világhírű hegedűművésznek, Auer Lipótnak szentelt fesztivál. Az ünnepi programról az eseménysorozat alapítójával, Kováts Péter hegedűművésszel beszélgettünk.
Plusz

Mintha elkezdtük volna szeretni a saját városainkat – beszélgetés Zubreczki Dávid építészeti mesemondóval

A Kultkikötő szervezésében idén nyáron nyolc helyszínen hallgathatók meg Zubreczki Dávid vetítéssel egybekötött történetmesélős előadásai Templomséták a Balaton körül címmel.

Nyomtatott magazinjaink