Budapest 150

2023 május 18., 09:15
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Főszerepben a rövidfilmek és a kortárs irodalom – hamarosan jön a Könyvsziget

Ingyenes programokat kínál a Budapest Könyvfőváros Könyvsziget, amely során első alkalommal május 20-án egyebek közt kortárs irodalmi művekből készült filmadaptációkkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket.
2023 május 16., 09:30
Plusz magazin Szerző: Barcza Réka

„Nékem csak Budapest kell” – ikonikus dalok az idén 150 éves fővárosról

Sokakat megihletett már az idén 150 éves fővárosunk, Budapest. Tudjuk róla, hogy „csodás”, hogy „ez a szép hely, virít éjjel mesefénnyel”, és, hogy „Pest: kő az epében / Szép, gömbölyű fájdalom / Az ország közepében.” A kérdés csak az, „Maradunk itt, vagy egyszer majd továbbmegyünk?”Szigorúan szubjektív válogatásunk következik, amelybe Budapesthez köthető dalok kerültek be. 
2023 május 5., 13:35
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Budapest titokteljes varázsa – megnyílt a Budapest-hatás kiállítás a Várban

A budapesti identitás tematikája köré szerveződik a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) május 5-től látható új, időszaki kiállítása, amelyen látványos installációk mutatják be az elmúlt másfél évszázad és a jelenkor fővárosát Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából.
2023 május 4., 10:20
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Kóstoljon bele ön is Budapest nagyregényébe!

Rendhagyó közösségi élménnyel mutatkozik be a Budapest Nagyregény elnevezésű projekt a Margó Irodalmi Fesztiválon. A szervezők egy asztalhoz ültetnék a várost egy közös kultúrtörténeti ebéd során.
2023 április 28., 10:15
Plusz hír Szerző: Fidelio

Majálissal ünnepelhetjük a 150 éves Budapestet a Városháza parkban

Idén rendhagyó és megújult Majálist szervez a 150 éves Budapest. Ingyenes koncertek, szakszervezetek találkozója és érzékenyítő programok várnak minden érdeklődőt, aki április 29. és május 1. között kilátogat a Városháza Parkba.
2023 április 5., 14:45
Plusz hír Szerző: Fidelio/MTI

A sokszínűség jegyében fogant, bevállalós programokkal vár a Budapesti Tavaszi Fesztivál

„A kultúra demokratizálásának korszakát éljük, és a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) pontosan erről szól” – mondta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a rendezvénysorozat április 5-ei sajtótájékoztatóján. Április 20-tól május 2-ig harminc helyszínen ötven program várja az érdeklődőket.
2023 március 30., 13:35
Könyv hír Szerző: Fidelio

23 kortárs író dolgozik Budapest nagyregényén

A projektben részt vevő művészek már kiválasztották a lakosság által beküldött történeteket legjobbjait, és hozzá is láttak a fejezetek megírásához. A könyvet novemberben vehetjük kézbe.
2023 február 8., 11:25
Könyv hír Szerző: Fidelio/MTI

Könyvfőváros 2023: rendhagyó irodalomórákat tartanak a Móra Kiadó szerzői

Az írás kulisszatitkairól, az olvasástanulás történetéről tudhatnak meg többet fővárosi iskolák tanulói.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Ókovács Szilveszter marad a Magyar Állami Operaház főigazgatója

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közzétette: Csák János miniszter ismét Ókovács Szilvesztert választotta, hogy a 2023–2028-as ciklusban betöltse a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségét. FRISSÍTVE!
Színház

Ha nyár, akkor irány a Városmajor! – színes kínálattal várják az érdeklődőket

Hatvan programmal, egyebek közt zenés és prózai előadásokkal, operettel, táncprodukciókkal, látványos gyerek- és felnőtt koncertekkel, tematikus sétákkal várják az érdeklődőket.
Klasszikus

Emléktáblát avattak Ligeti György egykori lakhelyén

1948 és 1956 között lakott az Alkotmány utca 4. szám alatt Ligeti György. A zeneszerző születésének századik évfordulója alkalmából az épület falán emléktáblát avattak.
Vizuál

Muhi András a Magyar Filmművészek Szövetségének új elnöke

A producer Tarr Bélát váltotta a szövetség élén, akit a közgyűlés egyhangú szavazással tiszteletbeli elnöknek választott meg.
Klasszikus

Értékőrzés és a zene szeretete – Meghirdette 2023/24-es évadát a Concerto Budapest

Nyolcféle bérlet, köztük gyerekeknek szóló koncertsorozat, tematikus fesztiválok, csellóünnep és természetesen neves karmesterek és szólisták – csak néhány kulcsszó abból a gazdag és sokszínű programból, amelyet a Concerto Budapest a következő évadra tervez.

Nyomtatott magazinjaink