budapest jazz club

2022 április 26., 16:10
Jazz/World ajánló Szerző: (x)

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Raul Midón

Egyszemélyes zenekarként jellemzi játékát a The New York Times, s hogy így van-e? Győződjenek meg róla: Raul Midón most a Budapest Jazz Club invitálására érkezik a fővárosba európai turnéja újabb állomásaként. A Hollán Ernő utcai klubban május 8-án ad koncertet.
2022 március 22., 11:15
Jazz/World ajánló Szerző: Fidelio

Tisztelgés a jazz-bárónő előtt: a Jazzation Pannonica estje a BJC-ben

A Jazzation sajátja, az a capella előadás nem csak a jazzben különleges. A sokszorosan díjazott magyar énekegyüttes március 25-i estjének fókuszában Kathleen Annie Pannonica („Nica”) Rothschild áll, aki a múlt század derekától a jazzélet patrónusa volt New Yorkban.
2022 március 10., 09:05
Jazz/World ajánló Szerző: (x)

Lemezfelvétel és koncertfilm is készül az Orbay Lilla Group fellépéséről a BJC-ben

Orbay Lilla a fiatal jazzgeneráció egyik legkiemelkedőbb egyénisége, aki muzikalitását nem csupán mint énekesnő, de mint komponista és zenekarvezető is sikerrel kamatoztatja. Az ifjú jazz-zenész március 18-án zeneakadémista társaival alakított zenekarával lép majd fel a Budapest Jazz Clubban, a koncert 20 órakor kezdődik.
2022 március 7., 15:15
Jazz/World ajánló Szerző: Hujber Katalin

Tavasznyitány a Budapest Jazz Clubban

Vonzó és sodró estéket kínál a Budapest Jazz Club az első, ünnepnapok miatt a szokásosnál is tágasabbra nyúló márciusi héten: ösztöndíjas beszámolókoncert éppúgy akad a hét kínálatában, mint kalapemelés a hajdani jazz-szellemek előtt – bár belegondolva, ez jószerivel minden jazz-eseményen megtörténik. A múltból emelkedik a jövő. A jazzben biztosan.
2022 március 2., 13:50
Jazz/World ajánló Szerző: Hujber Katalin

A szakma idén rá is figyel – Sárközi Edina koncertje a Budapest Jazz Clubban

Nagyon fiatal és tehetséges ez a lány, látszik egy videón, amint egy szál gitárral ül valami színpadon és énekel. Sárközi Edina az idén az az ígéretesnek tartott fiatal jazz zenész, akit a szakmai ajánlások, majd a zsűri előtti megmérettetést követően Az Év Fiatal Jazz-zenészének választottak. Március 3-án este ezt a sugárzó, telt hangot hallhatjuk a Budapest Jazz Clubban. Övé lesz a színpad.
2022 február 16., 18:00
Jazz/World ajánló Szerző: (hk)

Örömzene hétvégén is - két remek koncert a BJC-ben

Ha még nem állt össze a hétvégi program, érdemes a jazz felé venni az irányt! A Budapest Jazz Club folyamatosan hömpölygő, ígéretes kínálatából két koncertet ragadtunk ki, mondhatni, önkényesen, de nem ígéret nélkül. Mert a jó jazz kikapcsol, feltölt, élettel telít. Mint a művészet maga.
2022 február 5., 13:05
Jazz/World ajánló Szerző: (hk)

Négyen egy dobbanásban – Tálas Áron a BJC-ben

Különleges, bár a digitalizált zenei világban korántsem egyedülálló vállalkozás, amikor egy zenész  egymaga alkotja az egész bandjét. Perfekcionizmust sejtet, miként Tálas Áron Beats From My Heart (2020) albumának anyaga is, amely február 10-én este nyolctól hallható a Budapest Jazz Clubban.
2022 január 21., 13:50
Jazz/World ajánló Szerző: (x)

Alfredo Rodriguez és Pedrito Martinez a BJC-ben

A fiatal, harminchat éves zongorista, Alfredo Rodriguez 2019-es Duologue with Pedro Martinez címmel megjelent lemezének anyagát mutatja be január 22-én este a BJC-ben, a világ egyik legismertebb latin ritmushangszeresének részvételével.

Budapest Jazz Club

Ha könnyed, mégis nívós zenei élményre vágyik, ha a jazz elkötelezett híve, vagy épp most barátkozik a műfajjal, látogasson el a főváros jazzéletének központjába, a Budapest Jazz Clubba! A különleges atmoszféra és kiváló hangminőség mellett, barátságos hangulatú jazzkávézóval és bisztró-fogásokat kínáló étteremmel is várják.

A klub-életben kuriózumnak számító világsztárok mellett, állandó fellépőik a hazai és nemzetközi jazz elismert művészei. A Budapest Jazz Club támogatja a fiatal tehetségeket, teret biztosít a hazai jazzélet szakmai eseményeinek, ám mindezek mellett létrejöttének elsődleges célja, hogy minden téren igényes közeget teremtsen a szórakozni vágyóknak.

Legolvasottabb

Színház

„Nemrég arról álmodtam, hogy az Ódry Színpadon járok. Sajnos rövid álom volt.” – beszélgetés Gálffi Lászlóval

Húszon évesen az Equus és a Rimbaud-estje voltak a belépője a színházba. Majd jöttek a király és királyi szerepek. Kezdenek felejteni, mondja – nem hiszem. Lehet, hogy most csendesebb időszaka van, de a fiatalkori energia beépült, ott maradt. Az Örkény Színház Jelenetek a bábuk életéből bemutatója kapcsán beszélgettünk szenvedélyekről, zsenikről, öregedésről Gálffi Lászlóval.
Könyv

Ádám tragédiája a 20. században – Závada Pál a Lírástudók vendége

Grisnik Petra első vendége Závada Pál, aki a Lírástudók podcastban színházról, a 20. századi történelem iránti vonzalmáról, Madách és a teremtéstörténet inspiráló erejéről beszélt.
Jazz/World

Ingyenes nyáresti koncertek és ZeneKert – megnyitott a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada

Egész nyáron ingyenes szabadtéri koncertekkel és egy új kerthelyiséggel, a ZeneKerttel várja a látogatókat a Magyar Zene Háza. A szabadtéri színpad feltörekvő tehetségek és izgalmas zenei kísérletek számára ad lehetőséget koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett.
Klasszikus

Jövőre is sztárokkal és ifjú tehetségekkel vár a Zeneakadémia

Huszonkét sorozattal, a barokktól a kortárs zenéig ívelő repertoárral, fiatal művészek és nemzetközi sztárok fellépésével várja közönségét a 2022/23-as évadban is a Zeneakadémia. Az ősz folyamán pedig újabb nemzetközi versenyeken mérettethetik meg magukat a legtehetségesebb ifjú muzsikusok.
Klasszikus

Elhunyt Lubik Hédy, hárfaművész

Életének 88. évében elhunyt Lubik Hédy, az Operaház hárfaművésze, aki hárfások nemzedékét nevelte évtizedeken át a Zeneakadémián - adta hírül az intézmény a facebook oldalán. 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében