budapesti fesztiválzenekar

2022 november 28., 08:50
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Andrés Orozco-Estrada lép fel a Budapesti Fesztiválzenekarral

A zeneirodalom egyik legnépszerűbb zongoraversenye és szimfóniája, valamint egy varázslatos nyitány is felcsendül a Budapesti Fesztiválzenekar és a kolumbiai sztárkarmester, Andrés Orozco-Estrada decemberi koncertjein.
2022 november 18., 09:15
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Már nyilvános a Prokofjev-maraton műsora

A hetven éve elhunyt Prokofjev életművének szenteli 2023-as maratonját a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar, a koncertsorozat programja már nyilvános, jegyek november 18-tól kaphatók.
2022 november 2., 13:45
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Ismét klasszikus zene szól a budapesti éjszakában

November 17-én rendezi meg A zene éjszakáját a Budapesti Fesztiválzenekar. Az együttes kamaraformációi bárokban és más szokatlan helyszíneken minikoncertekkel várják a közönséget.
2022 október 28., 17:10
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

A Fesztiválzenekar koncertjei is megtekinthetők a „komolyzenei Netflixen”

A Symphony nevű streamingszolgáltató oldalán egyedüli magyar zenekarként a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjei lesznek láthatóak. A közönség a koncertek kulisszatitkaiba is belepillanthatnak.
2022 október 5., 10:05
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Gramophone-díj: a Fesztiválzenekar lett Az év zenekara

A Budapesti Fesztiválzenekart választották Az év zenekarának – jelentették be október 4-én este a Gramophone-díj gálarendezvényén Londonban.
2022 szeptember 13., 14:05
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Holland sztárok és hazai kedvencek az Európai Hidak fesztiválon

Szeptember 16-án kezdődik a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa immár közel egy évtizede életre hívott tematikus fesztiválja, amelynek fókuszában ezúttal Amszterdam áll.
2022 szeptember 5., 11:15
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Kísértetoperával indítja az évadot a Fesztiválzenekar

Benjamin Britten A csavar fordul egyet című darabja a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös produkciójaként kerül színre, a nemzetközi sztárénekesek élőben és hologramként is megjelennek majd a színpadon.
2022 június 21., 14:55
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Hétezer ember hallgatta a Budapesti Fesztiválzenekart

Személyesen üzent Philip Glass a Fesztiválzenekar múlt szombati koncertje alkalmából, amelyen a világhírű zeneszerző monumentális darabjának európai ősbemutatóját tartották. Az öt év után a Hősök terére visszatérő BFZ évadzáró koncertjén a becslések szerint hétezren vettek részt.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Keller András, Hager Ritta és Gálffi László is

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. Mások mellett elismerésben részesült Dobai Péter költő, író, dramaturg és a Bartók Rádió is.
Vizuál

Öt híres művész, akiket megihletett a karácsony

Ki gondolná, hogy Andy Warhol imádta a karácsonyt, olyannyira, hogy egyenesen a Karácsony Királyának nevezték, Salvador Dalí pedig egy időben karácsonyi lapok tervezésére adta a fejét? Szubjektív válogatásunkban öt képzőművész karácsonyhoz kapcsolódó művét ajánljuk, az ünnepre hangolódva. 
Plusz

Cate Blanchett Virág Emesétől tanult zongorázni a Tár című filmhez

A színésznő egy fiktív női karmestert alakít a Todd Field által rendezett életrajzi filmben. A figura életre keltéséhez karmesteri és zongoratanulmányokat is folytatott, ez utóbbit Virág Emese segítségével.
Plusz

Szabó T. Anna: „Elkötelezem magam az irodalommal. Mindörökké.”

Egy 1988-ból származó naplórészletet osztott meg néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán Szabó T. Anna költő.
Klasszikus

Pozsonyban díjazták a Magyar Rádió Gyermekkórusát

A Pozsonyban megrendezett nemzetközi kórusversenyen 16 éven aluli kategóriában a legmagasabb minősítést kapta a Magyar Rádió Gyermekkórusa, akik Walter Judit és Dinyés Soma karnagyok vezényletével adták elő műsorukat.

Nyomtatott magazinjaink