budapesti fesztiválzenekar

2024 január 30., 09:30
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Sibelius, Nielsen és Grieg műveire fókuszál az idei Müpa-maraton

Február 4., vasárnap az északi romantika jegyében telik majd, ezúttal a titokzatos Észak meghatározó komponistáinak életművéből kaphat ízelítőt a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar zenei maratonjának közönsége.
2024 január 17., 14:05
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Üzenetértékű vendégszereplésre utazik Izraelbe Fischer Iván

A Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója az Izraeli Filharmonikus Zenekar meghívására utazik Izraelbe január 19-én. Tíz napot tölt a közel-keleti országban, ahol vezényletével az együttes Tel Avivban, Haifában és Jeruzsálemben ad koncerteket január 22-28. között.
2024 január 16., 09:25
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Az év koncertje 2023-ban

Kérésünkre az olvasók mondták meg, hogy az általunk legjobbnak ítélt hangversenyek, illetve koncertszerű opera-előadások közül melyik volt a kedvencük. Íme a nyertesek listája!
2023 december 29., 16:40
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Január elsején látható a televízióban a BFZ ünnepi hangversenye

A Budapesti Fesztiválzenekar december 26-án adta 40. születésnapját ünneplő karácsonyi koncertjét. A hangversenyt az RTL tűzi műsorára január elsején 9.30-tól.
2023 december 29., 09:30
Klasszikus magazin Szerző: (kk)

Melyik volt az év koncertje 2023-ban?

Természetesen már a lista összeállítása is csak szubjektív szempontok alapján történhetett, mondják ki hát a végső szót az olvasók: nekik melyik volt idén a legkedvesebb koncertélményük?
2023 november 7., 14:55
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Északi zeneszerzőket hallgathatunk a Müpa és a Fesztiválzenekar 2024-es maratonján

Főként Grieg, Nielsen és Sibelius északi világába invitál a következő zenei maraton a Müpa két előadótermében, 2024. február 4-én. A társszervező Budapesti Fesztiválzenekart ezúttal a finn Anna-Maria Helsing vezényli.
2023 október 30., 17:05
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Közösségi adományozással gyűjt új hárfára a Budapesti Fesztiválzenekar

A BFZ kampányt indított „A hárfa barátokat keres” címmel, amely során a világ legjobb tíz zenekara közé választott együttes közösségi hozzájárulással szeretne új hangszert vásárolni.
2023 október 24., 15:00
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Vicenza díszpolgárává avatták Fischer Ivánt

Az olasz város képviselő-testületének indoklása szerint a magyar művész példaértékű ragaszkodásával és érdeklődésével évek óta növeli Vicenza tekintélyét, hangsúlyozza történelmi, művészeti és kulturális örökségét Olaszországban és a világban egyaránt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Vizuál

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.
Jazz/World

Omara Portuondo, a kubai Edith Piaf Budapesten is fellép búcsúturnéja során

A Buena Vista Social Club világhírű énekesnője október 6-án lép fel a Budapest Sportarénában, ahol a 93 éves előadó hosszú pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.

Nyomtatott magazinjaink