Budapesti Klasszikus Film Maraton

2023 augusztus 29., 11:30
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Hat nap a legnagyobb filmklasszikusok jegyében – megjelent a Budapesti Klasszikus Film Maraton Fidelio-különszáma!

Hatodik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Filmintézet a Budapesti Klasszikus Film Maratont szeptember 12. és 17. között. Lapozzon bele a részletes műsort tartalmazó Fidelio-különszámba!
2023 július 18., 15:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Ismét ingyen mozizhatunk a Bazilika előtt – szeptemberben jön a Budapesti Klasszikus Film Maraton

Az ötnapos fesztivál kiemelt témája lesz a százharminc éve született Korda Sándor alkotói világa, de emellett külön szekciót szentelnek például a sportfilmeknek és a fontos női rendezőknek is. 
2022 szeptember 12., 15:20
Vizuál ajánló Szerző: (vb)

5+1 film, amelyet a legjobban várunk a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

Szeptember 13. és 18. között rendezik meg idén a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a restaurált filmek világszerte jegyzett fesztiválját. Az eseményen számtalan kiváló alkotást láthatunk felújítva négy fővárosi helyszínen. Összegyűjtöttük, melyek azok, amelyeket mi semmiképp sem hagynánk ki.
2022 szeptember 8., 13:05
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Ősszel újra átélhetjük moziban a klasszikus filmek csodáját

Szeptember 13-18-ig immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont Budapesten. Az idei, „Budapest, Bécs, Hollywood” alkotói köré kigondolt rendezvény ideje alatt négy fővárosi helyszínen olyan filmkülönlegességek láthatók, amelyeket kizárólag a fesztivál keretében lehet Magyarországon nagyvásznon élvezni.
2022 szeptember 1., 14:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Képzeletbeli utazás a Budapesti Klasszikus Film Maratonon – Megjelent a Fidelio-különszám!

Hat nap alatt mintegy száz felújított alkotást láthatunk a világ filmtörténetének legjavából a Budapesti Klasszikus Film Maratonon, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg a Toldi Moziban, az Urániában, a Francia Intézetben és a Szent István téren. Böngéssze át a programokat a Fidelio különszámában!
2022 augusztus 11., 09:20
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Csaknem száz év után visszatér Budapesten a mozivászonra Bánky Vilma

Ma már szinte sehol sem látható A sejk fia című film, amelynek női főszereplője az első magyar világsztár, Bánky Vilma volt. Az 1926-ban készült alkotást szeptemberben újra láthatja a főváros közönsége a Budapesti Klasszikus Film Maratonon.
2022 július 21., 15:15
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Elvis Presley legjobb filmjét is vetítik a Bazilika előtt

A Budapesti Klasszikus Film Maraton keretében öt estén át ingyenes vetítéseken olyan időtlen remekműveket is láthatunk a Szent István téren, mint Kertész Mihály King Creole című filmje, amely Elvis Presley filmes pályafutásának legjobb alakítását őrzi.
2022 június 30., 13:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Hollywood magyar filmeseire fókuszál a Budapesti Klasszikus Film Maraton

Kertész Mihály, Bánky Vilma, Lugosi Béla, Rózsa Miklós – néhány világsztár a Budapest, Bécs, Hollywood címmel érkező Budapesti Klasszikus Film Maraton kínálatából. Idén szeptember 13. és 18. között érdemes szabaddá tenni az estéinket, a restaurált filmek világszerte jegyzett fesztiváljára.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Először szólaltak meg a Nemzetiben felmondó színészek

A színháztól távozó Barta Ágnes és Mészáros Martin a Telexnek nyilatkozott arról, hogyan élték meg a társulat tagjaként töltött éveket, és miért döntöttek úgy, hogy szabadúszóként folytatják a pályájukat.
Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.

Nyomtatott magazinjaink