cannes-i filmfesztivál

2023 június 2., 14:10
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Év végén érkezik a magyar mozikba Justine Triet Arany Pálma-díjas filmje

A Mozinet a közeljövőben négy, a cannes-i filmfesztiválon bemutatott alkotást is elhoz Magyarországra, köztük a szemle idei fődíjas krimijét is. Mutatjuk, mikor láthatja a filmeket a hazai közönség.
2023 május 28., 08:25
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Magyar siker Cannes-ban – mutatjuk a fesztivál legnagyobb nyerteseit

A világ legrangosabb fesztiváljának fődíját Justine Triet francia rendező kapta, aki filmjében a független nőket érintő társadalmi előítéleteket vizsgálja. Buda Flóra Anna 27 című animációs filmjét a legjobb rövidfilmnek választották.
2023 május 19., 13:15
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Tiszteletbeli Arany Pálma-díjat kapott Harrison Ford Cannes-ban

Az amerikai színészt az Indiana Jones-sorozat ötödik részének premierje előtt lepték meg az elismeréssel. Elek Juditot ugyancsak vastapssal köszöntötte a fesztivál közönsége.
2023 május 9., 10:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Berkes Júlia is meghívást kapott Cannes-ba, a legígéretesebb producerek platformjára

A magyar szakember Reisz Gáborral és Kis Hajnival való közös munkájával érdemelte ki az elismerést. A két rendezővel jelenleg is új filmeken dolgozik. 
2023 május 8., 14:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Fél évszázad után felújítva tér vissza Cannes-ba Elek Judit klasszikusa

Hetedik alkalommal kapott meghívást a felújított alkotásokat bemutató Cannes Classics válogatásába újonnan restaurált magyar film. 
2023 április 26., 11:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Buda Flóra Anna filmje is versenybe száll Cannes-ban az Arany Pálmáért

A magyar rendező új animációs filmje a fesztivál rövidfilmes programjában kapott helyet, amelynek zsűrielnöke Enyedi Ildikó lesz.
2023 április 21., 09:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Enyedi Ildikó zsűrielnök lesz a cannes-i filmfesztiválon

A nemzetközileg is elismert, Arany Medve-díjas filmalkotó a jövő hónapban megrendezésre kerülő 76. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában versenyző rövidfilmek és a filmfőiskolák legjobbjait felvonultató Cinef válogatás közös nemzetközi zsűrijének élén elnököl.
2023 április 20., 15:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Zaklatás miatt kerülhet ki Catherine Corsini filmje a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjából

A rendező mellett a stáb több tagját is megvádolták. Az ügyben a fesztivál, valamint francia állami szervezetek is vizsgálódnak. A film producere rosszindulatú pletykának nevezte a vádakat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Kettévágott Carmina Burana – reakciók az operaházi büfébotrányra

Bogányi Tibor karmester visszalépett az operaház Carmina Burana-produkciók vezénylésétől, mivel főigazgatói döntésre szünetet kell beiktatni az előadásba. Az ügy számos viharos reakciót váltott ki.
Vizuál

Elhunyt Koncz András festőművész

A Munkácsy-díjas festőművész, Koncz Zsuzsa énekesnő öccse hosszú, méltósággal viselt, súlyos betegség után hunyt el március 2-án hajnalban, életének hetvenegyedik évében.
Zenés színház

„Mindenkinek ajánlom, hogy menjen ki éjszaka az erdőbe!” – interjú Claus Guthtal

A világ egyik legjelentősebb operarendezője, Claus Guth nemrég Budapestre látogatott: számos neves színház után a Magyar Állami Operaház is átvette Don Giovanni-rendezését. Ebből az alkalomból kérdeztük az alkotót.
Vizuál

Elhunyt Vadász György építész

Életének 92. évében, március 3-án elhunyt Vadász György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze. A kilencvenes években készült épületeivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bauhaus ismét népszerűvé vált a hazai építészetben.
Színház

Öt nap a stúdiószínház és a monodráma jegyében – hamarosan jön a 10. MOST FESZT

Március 20. és 24. között rendezi meg a tatabányai Jászai Mari Színház a 10. MOST FESZT-et, amely során vidéki, független és határon túli társulatok monodráma és stúdiószínházi előadásaiból kiválasztott produkciókat láthat a közönség. 

Nyomtatott magazinjaink