CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

2023 szeptember 11., 13:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Elena Naveriani nyerte a miskolci CineFest fődíját

A Rigó, rigó, szederinda című film a Pressburger Imre-díj mellett két további másik elismerést is bezsebelt. A fesztiválon életműdíjjal ismerték el Almási Tamás Kossuth-díjas rendezőt.
2023 augusztus 31., 10:25
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Novemberben érkezik a mozikba a Ceaușescu-diktatúra bukásáról szóló film

A Libertate ’89 – Nagyszeben című történelmi dráma az „itt és most” erejével teszi átélhetővé a forradalom eseményeit, amelyeket a rendező szerint a román társadalom máig sem dolgozott fel.
2023 augusztus 3., 09:25
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio/MTI

Jorgosz Lanthimosz új filmjét is láthatja a közönség a CineFesten

A görög rendező Szegény párák című munkája a miskolci fesztivállal párhuzamosan zajló velencei szemléről érkezik Magyarországra. A CineFesten mások mellett Wim Wenders, Tóth Barnabás és Cédric Kahn új alkotását is láthatja a közönség.
2022 augusztus 5., 15:20
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Miskolcon debütál Csoma Sándor filmje, amelyet Erőss Zsolt története inspirált

Magasságok és címmel készült el Csoma Sándor első nagyjátékfilmje, amely a 2013-ban elhunyt hegymászó, Erőss Zsolt történetén alapul. Az alkotás elsősorban a férfi feleségére, Sterczer Hildára és a gyászfeldolgozására fókuszál. 
2022 július 8., 13:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Két díjnyertes Cannes-i film premierjét tartják a CineFesten

Alakul a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja, amelybe két Cannes-ban díjazott film is meghívást kapott. A Szent pók a legjobb színésznő díját érdemelte ki a világ legrangosabb filmfesztiválján, míg a Fiú a mennyből a legjobb forgatókönyv díját nyerte el.
2021 szeptember 20., 08:45
Vizuál cinefest Szerző: Gyürke Kata

Küldetés teljesítve – Lenyűgöző filmek sorát kínálta az idei CineFest 

Kilenc film. Ennyi fért abba a három napba, amelyet Miskolcon tölthettünk a CineFest Filmfesztivál vendégeként. Bár a versenyprogramnak csupán a töredékét láttuk, mégis varázslatos filmek emlékeit őrizzük magunkban - köztük a fődíjas és a közönségdíjas alkotásokét is. Fesztiválbeszámoló.
2021 augusztus 9., 16:30
Vizuál cinefest Szerző: Fidelio/MTI

Újabb magyar filmek premierjeit jelentette be a CineFest

Két magyar elsőfilmes is a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál: Kis Hajni Külön falka és Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című filmjét is Miskolcon láthatja először a hazai közönség.
2021 július 9., 15:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Extra erős filmekkel jön a CineFest

Egy év kényszerszünet után szeptember 10. és 18. között újra megrendezik a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. Sundance díjhalmozó és Oscar-jelölt játékfilmek mellett magyar játékfilmek bemutatói is erősítik a fesztivál programját. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Én vagyok a legszéle, innen már nincs hova esnem – beszélgetés Urbanovits Krisztinával

Május 23-án volt a premierje az Apertúrában Thomas Bernhard ismert darabjának, A színházcsinálónak, aminek az eredetileg férfira írt főszerepét, Bruscont a darabot rendezőként és dramaturgként is jegyző Urbanovits Krisztina játssza. A friss bemutató kapcsán a KV Társulat alapító tagjával a megszállottság teremtő erejéről beszélgettünk.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 
Vizuál

Elhunyt Anouk Aimée

A huszadik századi francia filmművészet egyik legismertebb sztárja 92 éves korában halt meg párizsi otthonában kedden – jelentette be ügynöke és családja.   
Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.
Klasszikus

Stradivari, Guadagnini és Guarneri hangszerei varázsolnak el az idén tizenöt éves Kaposfesten

Tizenötödik alkalommal, augusztus 12-18. között rendezik meg idén az ország egyik legjelentősebb komolyzenei eseményét, a Kaposfestet. Most is számos meglepetéssel készülnek a rendezők a kaposvári fesztiválra.

Nyomtatott magazinjaink