connectrio

2024 április 30., 12:00
Jazz/World ajánló Szerző: Fidelio

A kapcsolódás esszenciája – a ConnecTrio lemezbemutató koncertje a JazzFest Budapesten

Három teljesen különböző karakterű előadó alkotja a ConnecTrio csapatát, és ahogy az a trió elnevezéséből is kihallható, esszenciájuk a kapcsolódás, nemcsak egymáshoz, hanem a közönséghez is. Idén megjelent első albumuk bemutatóját május 9-én tartják a Premier Kultcaféban.
2022 október 20., 15:05
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

A fény árnyalatai – a ConnecTrio lép fel a Solti teremben

A Zeneakadémia A tehetség kötelez című sorozatának következő koncertjén Ács Dominika, Maria Valverde és T-Potzner Veronika lép színpadra, Luminosity című estjükön a barokktól a kortárs zenéig játszanak darabokat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.
Színház

Egyeztetést sürget a Színházi Dolgozók Szakszervezete a kiözelmúltbeli balesetek miatt

A szakszervezet közleményt bocsátott ki, amelyben leírták, csak azokban az esetekben tudnak aktívan fellépni, ha szakszervezeti tag az érintett, ugyanakkor kezdeményezik, hogy más színházi szervezetekkel közösen dolgozzanak ki protokollt a hasonló esetekre.

Nyomtatott magazinjaink