Csák János

2024 április 24., 15:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Öt közintézményt rendel a kormány a Magyar Nemzeti Múzeum alá, amelynek a neve is megváltozik

A Magyar Közlönyben április 23-án este megjelent kormányhatározatban olvasható, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum neve mostantól Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ lesz, és a korábbi terveknek megfelelően több közintézmény is a központ részeként működik tovább.
2024 február 28., 09:25
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
2024 február 27., 12:55
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Index: Demeter Szilárd a Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács február 27-i ülésén. A lap elérte Demeter Szilárdot, aki a kinevezés hírét sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta.
2024 január 31., 10:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Index: Megvan, kik pályázhatnak a Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára

A lap értesülései szerint nyolc szakember neve merült fel múzeumi és minisztériumi körökben a tavaly ősszel elbocsátott L. Simon László pozíciójára a Magyar Nemzeti Múzeum élén. A pályázat benyújtási határideje február 5-e.
2023 december 1., 14:10
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Demeter Szilárd marad a Petőfi Irodalmi Múzeum élén

Az intézmény jelenlegi főigazgatója egyedüliként jelentkezett a pozícióra, amelyet újabb öt éven át tölthet be. A múzeum honlapján elérhetővé tette pályázatát.
2023 november 14., 10:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Így búcsúztak kollégái L. Simon Lászlótól

November 13-án tartották a Magyar Nemzeti Múzeumban az L. Simon László főigazgatóságát lezáró állomásgyűlést. Az intézmény leköszönő vezetője egy videót is megosztott erről, ahogy a gyűlésre tartva kollégái a múzeum főépületében tapssal búcsúztatták.
2023 november 13., 12:50
Színház hír Szerző: Fidelio

Csák János a vizsgálat lefolytatása után foglalkozik Vidnyánszky lemondásával

A kulturális és innovációs miniszter közleménye szerint megvárja a balesettel kapcsolatos vizsgálat eredményét, addig a Nemzeti Színház vezérigazgatója a helyén marad.
2023 november 6., 13:10
Vizuál hír Szerző: Fidelio

L. Simon László reagált a menesztésére: „A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom”

Közösségi oldalán reagált a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjáról történő menesztéséről szóló hírre L. Simon László.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink