csáki lászló

2024 június 3., 14:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Rangos olasz animációsfilm-fesztivál fődíját nyerte el a Kék Pelikan

A Cartoons on the Bay nemzetközi fesztiválon díjazták Csáki László animációs dokumentumfilmjét a hétvégén Olaszországban. A hazai mozikban már több mint tizenötezres nézettséget elért alkotás legközelebb az Annecy Fesztiválon versenyez.
2024 április 26., 09:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A világelső animációs filmfesztiválon kel versenyre a Kék Pelikan  

Csáki László animációs dokumentumfilmje meghívást kapott az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyébe. Az alkotók az örömhír hallatán közzétettek egy friss videót a különleges film készítéséről.
2023 november 23., 14:10
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Nosztalgiavonat a kilencvenes évekbe – megérkezett a Kék Pelikan előzetese

Jövőre érkezik a mozikba Csáki László első egész estés animációs dokumentumfilmje, amely humoros, rendszerkritikus elemekkel és magyar slágerekkel repíti vissza a nézőket a kilencvenes évekbe. Cikkünkben látható a Kék Pelikan hivatalos előzetese. 
2013 március 8., 16:00
Vizuál kiállítás Szerző: Fidelio

Kék Pelikán

A Kék Pelikán képtörténet/képregény a közelmúlt egy különös jelenségét, a vonatjegy hamisítás történetét meséli el, mely mögött Csáki László több mint kétéves anyaggyűjtése áll. A kiállítás március 8-tól látogatható a Jurányi Galériában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Színház

Lábnyomok előttem és mögöttem – beszélgetés Bérczes Lászlóval

Tavaly jelent meg Kötőszavak címmel Bérczes László könyve, amiben a szerző ezúttal magáról ír. A kötet apropójából ültünk le beszélgetni a Jászai-díjas rendezővel.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink