csontváry kosztka tivadar

2024 február 21., 14:35
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Csontváry ritkán látható, 1901-ben festett szicíliai tájképét is élőben csodálhatjuk a Virág Judit Galériában

A Holdtölte Taorminában című festmény felbukkanása azért számít művészeti szenzációnak, mert a magántulajdonban lévő festményt régóta nem láthatta a szélesebb közönség. „Kevés mű maradt fenn Csontváry után, magángyűjteményben pedig nagyjából húsz darab lehet. Ezek egyike a Holdtölte Taorminában” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.
2023 szeptember 22., 10:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Látvány vagy látomás? – Csontváry festményei elevenednek meg a Magyar Zene Házában

Csontváry Kosztka Tivadar tizenkét festménye elevenedik meg nyolc zenemű kíséretében Csontváry: Levante címmel csütörtöktől a Brain Bar fesztivál részeként a Magyar Zene Házában, ahol az alkotás egy éven keresztül lesz látható.
2023 augusztus 8., 14:10
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Hazatértek Csontváry remekművei – Pécsett látható a Szépművészeti Csontváry-kiállítása

A mintegy 40 művet felvonultató kiállítás tisztelgés a magyar festészet történetének egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt.
2023 július 11., 11:45
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Július 16-ig látható a Szépművészeti Múzeum Csontváry-kiállítása

A művész születésének százhetvenedik évfordulója alkalmából rendezett tárlatra már több mint százhetvenezren voltak kíváncsiak, így az intézmény történetének tíz leglátogatottabb kiállítása közé került.
2023 július 5., 14:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Ismét graffitiművésznek állt Csontváry – Kolodko Mihály szobrán

A miniszobrairól ismert alkotó áprilisban már felállította Csontváry Kosztka Tivadart ábrázoló művét Münchenben, közzétett képei alapján azonban a festő születésének 170. évfordulója alkalmából újabb helyszínen bukkant fel a szobor.
2023 május 3., 07:15
Vizuál magazin Szerző: Barcza Réka

A napút legnagyobb festője, aki mindenhol ott volt – a Szépművészeti Csontváry-kiállításán jártunk

Csontváry Kosztka Tivadar születésének 170. évfordulóját ünnepli a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum egy közös, átfogó tárlattal. A Szépművészetiben július 16-ig megtekinthető kiállítás ezt követően Pécsen látható majd.
2023 április 12., 16:15
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Csontváry első, pillangókat ábrázoló festménye is látható a Szépművészeti hamarosan nyíló tárlatán

Közös kiállítással ünnepli Csontváry Kosztka Tivadar születésének 170. évfordulóját a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. Az életmű-kiállítás három hónapon át látogatható a Szépművészetiben.
2023 április 6., 14:35
Plusz ajánló Szerző: Fáy Miklós

Fáy Miklós: Csontváry és a hangok

Fáy Miklós áprilisi ajánlatai között a Szépművészeti Múzeum közelgő Csontváry-kiállításával foglalkozik, amely kapcsán olyan kérdéseket feszeget, miért volt olyan jelentős alkotó, és miért nem rezonál rá kellőképpen a nagyvilág?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Az évad legjobb művészi produkcióit díjazta a Radnóti Színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Radnóti Színház, ahol Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, valamint kihirdette a következő új bemutatóit.
Klasszikus

„Emberi kapcsolat nélkül nem lehet tanítani” – interjú Szecsődi Ferenccel

Kortárs vonóshangszer-kiállítással nyílik meg A magyar hegedű ünnepe június 22-én délelőtt az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. A kétnapos összművészeti esemény idén összekapcsolódik Szecsődi Ferenc hetvenedik születésnapi ünneplésével.
Könyv

Tarolt a Semmelweis a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Huszonkét kategóriában hirdettek nyertest hazánk legnagyobb filmes szemléjén. Koltai Lajos Semmelweis című történelmi drámája összesen hat – köztük a legjobb film és a legjobb rendező – kategóriában diadalmaskodott.
Vizuál

Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A döntést Demeter Szilárd, a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnöke Csák János kulturális és innovációs miniszter jóváhagyásával jelentette be.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 

Nyomtatott magazinjaink