cziffra györgy fesztivál

2023 augusztus 1., 10:05
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Jazzfeldolgozások, dokumentumfilm-vetítés és a zenetörténet szórakoztató oldala – Szentendrén folytatódik a Cziffra Fesztivál

A Szentendrei Teátrummal közösen, augusztus elején is változatos programokkal várja a Cziffra Fesztivál az érdeklődőket a Dunakanyar legszebb városában.
2023 május 4., 13:20
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Zenei témájú művekből nyílik kiállítás a Hegyvidék Galériában

Az Antal–Lusztig-gyűjtemény alkotásaiból nyíló tárlat muzsikát és muzsikusokat felidéző alkotásait május 5-étől láthatja a közönség, később zenés tárlatvezetésekre is sor kerül majd.
2023 március 10., 10:55
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Zongoristákat és énekeseket várnak a Cziffra Fesztivál mesterkurzusaira

A tehetséggondozás és a fiatal művészek támogatása a Cziffra Fesztivál kiemelt feladatai között szerepel, március 31. és április 2. között tehetséges zenésznövendékeknek tartanak mesterkurzust, melyre március 15-ig lehet jelentkezni.
2023 február 27., 10:25
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Dubrovay László, Falvai Sándor és Tóth Ibolya kapta a Cziffra Fesztivál Életműdíját

Francia tematikájú koncerttel vette kezdetét február 26-án a Cziffra György Fesztivál a Zeneakadémia Nagytermében. Az eseményen a hagyományokhoz híven, ünnepélyes keretek között átadták a fesztivál rangos díjait.
2023 február 7., 13:05
Plusz ajánló Szerző: (x)

Különleges zenei élmények, műfaji sokszínűség és legendás előadók a Cziffra Fesztiválon

Nyitókoncerttel és díjátadóval veszi kezdetét február 26-án a Cziffra Fesztivál 2023-as programsorozata, amely május végéig számos eseménnyel, változatos műfajkínálattal várja az érdeklődőket.
2022 szeptember 1., 10:55
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Százezrek ismerték meg Cziffra György világát az emlékévben

Sikeres koncerteket és tehetséggondozó programokat valósított meg a Cziffra100 emlékév, a Balázs János vezette eseménysorozat nemcsak méltó módon emlékezett meg a neves zongoraművész születésének századik évfordulójáról, de már készülnek a következő születésnapi koncertre is.
2022 május 23., 11:25
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

Balázs János rangos díjat nyert New Yorkban

A Kossuth-díjas zongoraművész ImprovisArt című, novemberben megjelent albumával a Music International Grand Prix győztese lett New Yorkban, és elnyerte a közönségdíjat is.
2022 február 28., 12:00
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

Átadták a Cziffra Fesztivál díjait

Díjátadóval és gálahangversennyel zárult február 27-én este a Cziffra György Fesztivál, életműdíjakat adtak át, valamint fiatal tehetségeket is elismertek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

A világ alulnézetből – Interjú Vásáry Tamással

Mi motiválja a Nemzet Művészét túl a kilencvenen? Erről kérdeztük a zongoraművész-karmestert, a Magyar Művészet Akadémia rendes tagját, akivel a családi minták és a kicsorduló könnyek is szóba kerültek.
Könyv

Tízezer ingyenes Borbély Szilárd-kötetet vehetnek át a diákok

A 2014-ben elhunyt művész hatvanadik születésnapjára készült válogatáskötetet szeptember 28-tól vehetik át az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők. 
Klasszikus

„A természetem részévé vált a hangszerem” – Botvay Károly gordonkaművész a soproni öntevékeny polgári világról, a megsérült csellóról és az ismétlődő frázisokról

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Botvay Károly Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész, akivel ebből az alkalomból beszélgettünk.
Zenés színház

Donizetti-vígoperát láthatnak az iskolások az Eiffel Műhelyházban

A zeneszerző egyfelvonásos vígoperáját a Lázár Ervin Program részeként az általános iskola 8. osztályos diákjai számára hirdette meg a Magyar Állami Operaház. Az előadás szeptember 30-án 17.00 órakor a nagyközönség előtt is debütál.
Klasszikus

Három korszak, három művész, három hangszer – a Trio Energico kamaraestje a Zeneakadémián

Szeptember 27-én a Solti Teremben ad koncertet a Trio Energico, a három fiatal kamaramuzsikus a bécsi klasszicizmus és a romantika korának alapdarabjai mellett egy fájdalmasan szép modern alkotást is játszik.

Nyomtatott magazinjaink