Darázs

2023 november 20., 16:10
Plusz ajánló Szerző: (x)

Anno 27 – a Darázs című előadással folytatódik a XV. kerület fesztiválja

A Delta produkció előadása egy izgalmas pszichothrilleren keresztül beszél a bullying problémájáról. A 27. Anno Művészeti Hónap során számos egyéb izgalmas program várja az érdeklődőket. 
2023 április 26., 14:25
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Az ország egyik legismertebb tanárával beszélgetnek a bullyingról a május 3-i Darázs után

Balatoni József, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Jocó bácsi részvételével tartanak szakmai beszélgetést a Darázs május 3-i előadását követően a Centrál Színházban.
2023 március 29., 11:20
Színház ajánló Szerző: (x)

Negédes párbeszéd kíméletlen lezárással – A XV. kerületben láthatjuk a Darázst

Április 1-jén a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban láthatjuk a Delta Produkció előadását, amely egy fordulatos, izgalmas történeten keresztül boncolgat fontos társadalmi kérdéseket.
2023 január 11., 10:55
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Segítségnyújtásból bosszúhadjárat – feldolgozó beszélgetés kíséretében látható a Darázs januárban

Morgan Lloyd Malcom Darázs című krimijének központi témája a bullying, melyet két egykori osztálytárs újbóli találkozásán keresztül mesélnek el az alkotók. A január 17-i előadást a darab témáját feldolgozó beszélgetés követi.
2022 december 6., 13:00
Színház ajánló Szerző: Fidelio

A Centrál Színházba költözik a Darázs

Sodró Elizával és Kiss-Végh Emőkével a főszerepben, decembertől új helyszínen, a Centrál Színház repertoárjában látható a Delta Produkció Darázs című krimije, amely a bullying témakörét járja körül. Az előadások után szakértők bevonásával szakmai beszélgetéseket is szerveznek.
2022 október 13., 11:10
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Újra műsorra tűzik a Delta Produkció iskolai zaklatásról szóló előadását

Morgan Lloyd Malcom Darázs című krimijének központi témája a bullying, melyet két egykori osztálytárs újbóli találkozásán keresztül mesélnek el az alkotók. Ördög Tamás rendezését szeptember 30. óta játsszák a Kristály Színtérben, a nagy érdeklődésre való tekintettel pedig november 5-én is látható lesz.
2022 szeptember 22., 15:00
Színház interjú Szerző: Varga Bence

Pihe-puha babaszoba, nyers hús és brutalitás – Interjú Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával

Mennyire határozzák meg az életünket azok a sebek, amelyeket tizenévesként szerzünk? – egyebek mellett erre keresi a választ a Darázs című krimi. Az előadásban látható két színművésszel beszélgettünk a bullying jelenségéről, a karakterekben rejlő sötétség szépségeiről, a független színházak helyzetéről, valamint arról, kedvesnek kell-e lennünk egymással.
2022 szeptember 13., 17:25
Színház hír Szerző: Fidelio

Mert művészet nélkül minek? – A 20 éves Fidelio fontos „ügyek” mögé áll

Az idén 20 éves Fidelio elkötelezett amellett, hogy minden, rendelkezésére álló módon támogassa azokat az előadásokat, amelyek fontos, kibeszéletlen, elhallgatott társadalmi ügyekről, problémákról szólnak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Az idei Berlinalén az is kiderült, hogy Martin Scorsese egy két lábon járó filmenciklopédia

A 74. Berlinale a megkezdett mederben folyt tovább: az elmúlt öt napban is maradt a határok és az aktuális társadalmi kérdések feszegetése.
Színház

Kétszemélyes tantermi előadás készült a Sorstalanságból a Katonában

A Gloviczki Bernát és Jakab Balázs előadásában látható színpadi adaptációt Bagossy Júlia rendezte. A bemutatót február 23-án tartják a Sufniban.
Klasszikus

Bach, Chopin és Schumann műveit szólaltatja meg Grigorij Szokolov a Müpában

Az orosz zongoraművész szólóestjén Johann Sebastian Bach négy duettje és c-moll partitája, Chopin mazurkái és Schumann Waldszenen (Erdei jelenetek) című műve hangzik el az MVM Koncertek – A Zongora sorozatban március 13-án a Müpában.
Vizuál

„Nem elég gondolni, tenni is kell” – fontos társadalmi ügyekről rendez kiállítást a Radnóti Színház

A társulat célja ráirányítani a figyelmet közös ügyeinkre, közelebb hozva, felnagyítva, kihangosítva azokat. Az előző évadban elindult kampány fotósorozatait Csoszó Gabriella készítette, a figyelemfelkeltő akció idén az újonnan szerződött színészek ügyeivel folytatódott.
Vizuál

Süveges Rita festőművész lett az Esterházy Art Award közönségdíjasa

A 2023-as Esterházy Art Award-díjhoz kapcsolódó kiállítás március 3-ig tekinthető meg a Ludwig Múzeumban, majd április közepén a kismartoni Esterházy-kastélyban is kiállítják a díjazott alkotók munkáit.

Nyomtatott magazinjaink