deák kristóf

2024 január 29., 10:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Magyar filmeket díjaztak Triesztben és Izmirben

Tovább hódítja az európai fesztiválokat Moldovai Katalin Elfogy a levegő című drámája, amely több elismerést is elnyert Triesztben a hétvégén. Izmirben pedig Blahó Gergelyt, illetve Bernáth Szilárdot díjazta a zsűri. 
2023 július 31., 15:40
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Amerikai filmfesztiválon nyert közönségdíjat Deák Kristóf

A hétvégén ért véget a New York állambeli 28. Stony Brook Filmfesztivál, amelynek közönsége a legjobb filmnek választotta Az Oscar-díjas rendező Az unoka című thrillerét.
2023 július 20., 10:00
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Az unoka című filmet vetítik a Megint30 következő estjén

A XV. kerület programsorozatának következő állomásán, július 30-án Az unoka című filmet láthatja a közönség a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban. Az esten részt vesz az Oscar-díjas Deák Kristóf is.
2023 április 25., 16:40
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Magyar filmeket díjaztak Brüsszelben

Madarász Isti és Deák Kristóf is elismeréssel távozhatott a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Film Fesztiválról.
2022 július 13., 10:15
Plusz hír Szerző: Fidelio

„Ne tegyék tönkre igazságtalanul alkotó emberek és családok életét" – Újabb reakciók a kata módosítására

Deák Kristóf Oscar-díjas rendező, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, valamint színházi szervezetek is tiltakozásukat fejezték ki a kata-törvénymódosítás miatt. Közben újabb tüntetést szerveznek a Kossuth térre.
2022 április 16., 13:15
Színház magazin Szerző: Fidelio

„A sors kezében vagyok” – Művészek castingélményei

Míg régebben inkább csak külföldi filmek esetén volt jellemző, ma már bevett gyakorlat akár filmes, akár nagyobb színpadi, zenés produkciók esetén a válogató különböző szerepekre. A casting talán olyan, mint egy vizsga: ott és abban a pillanatnyi állapotban dől el a siker. Színészek és rendezők idézték fel nekünk egy-egy emlékezetes castingélményüket.
2021 január 7., 14:40
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Rövidfilmet készítenél? Akkor ez a lehetőség neked szól!

Indul a nevezés a Friss Hús fesztivál rövidfilmes pitchfórumára, a filmes szakmai eseményre január 30-ig lehet nevezni előkészületben lévő rövidfilmes projektekkel.
2020 szeptember 26., 10:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio.hu

Már forog Deák Kristóf első nagyjátékfilmje, Az Unoka

Deák magyar alkotóként elsőként, a Mindenki című produkciójáért nyert élőszereplős rövidfilmes Oscar-díjat. AZ UNOKA című mozifilm forgatása 40 napot vesz igénybe, producere Zákonyi S. Tamás, aki a BÚÉK! és a Szabadság, szerelem című nagysikerű filmeket is jegyzi.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Klasszikus

Balázs Jánost, Harcsa Veronikát és Fischer Ivánt is elismerték az első alkalommal átadott Bartók Rádió Zenei Díjjal

A Bartók Rádió a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait. A nagyszabású díjkiosztót a Bartók Rádió és a Duna május 25-én, az M5 kulturális csatorna május 26-án tűzi műsorra.
Klasszikus

Faültetéssel ünnepelte pályafutásának ötvenedik évfordulóját Kobayashi Ken-Ichiro

Egy japán cseresznyefát ültetett el a MÁV Szimfonikus Zenekar székházának kertjében nemzetközi karrierje ötvenedik évfordulója alkalmából a világhírű karmester, Kobayashi Ken-Ichiro.
Vizuál

Miért kellett saját példaképe elől az asztal alá rejtőznie Lars von Triernek?

Soha ne találkozz a hőseiddel, tartja a régi mondás. Úgy látszik, van, aki komolyan is gondolja ezt: a dán filmművészet egyik legnagyobb alakja ugyanis szó szerint elbújt, hogy elkerülje a találkozást – az amerikai filmművészet szintén egyik legnagyobb alakjával.
Jazz/World

Ha uralod a csöndet, a tiéd lehet – beszélgetés João Camarero brazil gitárművésszel

João Camarero rendkívül kellemes beszélgetőpartner és hihetetlenül kifinomult játékú előadóművész, akiből a világ legtermészetesebb módján árad a zene. A brazil gitárművésszel a budapesti fellépését megelőző napon beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink