díjátadó

2023 szeptember 14., 18:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Átadták a Szemle Plusz díjait, Pető Kata a Fidelio különdíjasa

A Városmajori Szabadtéri Színpad 11. éve futó, válogatott vidéki és határon túli előadásokat felvonultató zsűrizett seregszemléje idén új névvel, új helyszínnel és kibővített műsorral jelentkezett.
2023 szeptember 11., 13:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Elena Naveriani nyerte a miskolci CineFest fődíját

A Rigó, rigó, szederinda című film a Pressburger Imre-díj mellett két további másik elismerést is bezsebelt. A fesztiválon életműdíjjal ismerték el Almási Tamás Kossuth-díjas rendezőt.
2023 június 8., 10:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Taroltak a nők az idei Friss Húson

A legjobb magyar élőszereplős rövidfilm Gyimesi Anna, a legjobb magyar animáció Buda Anna Flóra alkotása lett, de díjjal távozott Kováts Adél és Székely Rozi is. A legjobb nemzetközi rövidfilm a francia Roadtripper lett.
2023 február 28., 10:15
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Újabb díjátadón tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor

A legjobb film, a legjobb női főszereplő, a legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb női mellékszereplő díját is elhódította Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje a SAG-AFTRA díjátadóján.
2022 december 20., 14:10
Színház hír Szerző: Fidelio

13. alkalommal adták át a Magyar Teátrum Díjakat

A Budapesti Operettszínházban december 19-én este megrendezett díjátadó eseményen a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőinek munkáját ismerték el.
2022 december 2., 22:10
Plusz hír Szerző: Fidelio

Prima Primissima Díjat kapott Keller András, Hager Ritta és Gálffi László is

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. Mások mellett elismerésben részesült Dobai Péter költő, író, dramaturg és a Bartók Rádió is.
2022 november 10., 09:40
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Átadták a Nők Lapja irodalmi díjakat

A legjobb kortárs magyar regényért járó elismerést Tóth Krisztina vihette haza a Nők Lapja irodalmi díj gálájáról. A legjobb száz könyv listáját még ebben a hónapban adja ki külön kiadványban a magazin.
2022 szeptember 17., 15:00
Színház hír Szerző: Fidelio

Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait, a Fidelio különdíját a Yorick Stúdió előadása nyerte

Ünnepi gála keretében adták át szeptember 16-án a 10. Városmajori Színházi Szemle legjobbjainak járó díjakat a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

A világ alulnézetből – Interjú Vásáry Tamással

Mi motiválja a Nemzet Művészét túl a kilencvenen? Erről kérdeztük a zongoraművész-karmestert, a Magyar Művészet Akadémia rendes tagját, akivel a családi minták és a kicsorduló könnyek is szóba kerültek.
Könyv

Tízezer ingyenes Borbély Szilárd-kötetet vehetnek át a diákok

A 2014-ben elhunyt művész hatvanadik születésnapjára készült válogatáskötetet szeptember 28-tól vehetik át az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők. 
Klasszikus

„A természetem részévé vált a hangszerem” – Botvay Károly gordonkaművész a soproni öntevékeny polgári világról, a megsérült csellóról és az ismétlődő frázisokról

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Botvay Károly Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész, akivel ebből az alkalomból beszélgettünk.
Zenés színház

Donizetti-vígoperát láthatnak az iskolások az Eiffel Műhelyházban

A zeneszerző egyfelvonásos vígoperáját a Lázár Ervin Program részeként az általános iskola 8. osztályos diákjai számára hirdette meg a Magyar Állami Operaház. Az előadás szeptember 30-án 17.00 órakor a nagyközönség előtt is debütál.
Klasszikus

Három korszak, három művész, három hangszer – a Trio Energico kamaraestje a Zeneakadémián

Szeptember 27-én a Solti Teremben ad koncertet a Trio Energico, a három fiatal kamaramuzsikus a bécsi klasszicizmus és a romantika korának alapdarabjai mellett egy fájdalmasan szép modern alkotást is játszik.

Nyomtatott magazinjaink